- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Αρτοποιείο Ρεμούνδος: Το πιο μοσχομυριστό τσουρέκι της πόλης κι άλλα θαύματα
Από το 1953 στην οδό Κυψέλης
![Αρτοποιείο Ρεμούνδος Το πιο μοσχομυριστό τσουρέκι της πόλης κι άλλα θαύματα Αρτοποιείο Ρεμούνδος Το πιο μοσχομυριστό τσουρέκι της πόλης κι άλλα θαύματα](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2022/04/20/6g3a8049.jpg)
Στο Αρτοποιείο Ρεμούνδος στην Κυψέλη θα βρεις φοβερό τσουρέκι και πασχαλινά κουλουράκια
Μαχλέπι, μαστίχα, μα πάνω από όλα βούτυρο. Όσο πλησιάζει το Πάσχα, οι ευωδιές έξω από τον παλιό φούρνο της Κυψέλης δυναμώνουν, σε κάνουν να κλείνεις τα μάτια και να γέρνεις το κεφάλι προς τα πίσω για να τις απολαύσεις σε όλο τους το μεγαλείο. Το Αρτοποιείο Ρεμούνδος στέκει στην ίδια γωνιά εδώ και δεκαετίες. Το άνοιξε ο Γρηγόρης Ρεμούνδος το 1953 και σήμερα η σκυτάλη έχει περάσει πια στην τρίτη γενιά, στον Γρηγόρη και τον Γιώργο Ρεμούνδο, τα εγγόνια του. Οι δυο τους μεγάλωσαν μέσα σε αυτόν τον ιστορικό φούρνο και αφού σπούδασαν την τέχνη του αρτοποιού στο Λονδίνο, γύρισαν πίσω για να κρατήσουν την παράδοση ζωντανή. Εμπλούτισαν την πραμάτεια του φούρνου, εξέλιξαν τις τεχνικές, έφτασαν να ζυμώνουν περί τα 15 είδη ψωμιού.
![6g3a8071.jpg 6g3a8071.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/6g3a8071.jpg)
Το τσουρέκι ωστόσο (του οποίου η ζήτηση κορυφώνεται το Πάσχα καθώς καταφθάνουν «πιστοί» από όλη την Αθήνα για μία πλεξούδα) ακολουθεί κατά γράμμα μια πολύ παλιά συνταγή, ίδια και απαράλλαχτη από την εποχή του παππού Ρεμούνδου. Φτιάχνεται με μαχλέπι, μαστίχα και βελγικό βούτυρο, ζυμώνεται για πολλά επίμονα λεπτά και όταν ψήνεται μοσχοβολά όλη η Κυψέλη! Τρυφερό, αφράτο, μαστιχωτό, είναι απλώς υπέροχο…
![6g3a8089.jpg 6g3a8089.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/6g3a8089.jpg)
Μαζί να πάρετε και τα μοναδικά βουτυρένια, πασχαλινά κουλουράκια, ενώ όσοι νηστεύουν τη Μεγάλη Εβδομάδα θα βρουν πολλά καλούδια: από αραβικές πίτες με μπιφτέκι λαχανικών και λιόψωμο, μέχρι (φο-βε-ρές) χειροποίητες πίτες. Δοκιμάστε τη μανιταρόπιτα και πείτε μας αν έχετε φάει ωραιότερη… Στοιχηματίζουμε πως όχι.
![6g3a8051.jpg 6g3a8051.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/6g3a8051.jpg)
Κυψέλης 37, Κυψέλη, 2108215808, Fb: @remoundosbakery, Instagram: @remoundosbakery
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν λοιπόν τον Αύγουστο βρεθείς στην έρημη Αθήνα, άσε τις ντροπές και δοκίμασε ένα supper club.
Έχει και η Αθήνα γραφικές πλατείες!
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.