Θεματα

Αρτοποιείο Ρεμούνδος: Το πιο μοσχομυριστό τσουρέκι της πόλης κι άλλα θαύματα

Από το 1953 στην οδό Κυψέλης

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 824
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αρτοποιείο Ρεμούνδος  Το πιο μοσχομυριστό τσουρέκι της πόλης κι άλλα θαύματα

Στο Αρτοποιείο Ρεμούνδος στην Κυψέλη θα βρεις φοβερό τσουρέκι και πασχαλινά κουλουράκια

Μαχλέπι, μαστίχα, μα πάνω από όλα βούτυρο. Όσο πλησιάζει το Πάσχα, οι ευωδιές έξω από τον παλιό φούρνο της Κυψέλης δυναμώνουν, σε κάνουν να κλείνεις τα μάτια και να γέρνεις το κεφάλι προς τα πίσω για να τις απολαύσεις σε όλο τους το μεγαλείο. Το Αρτοποιείο Ρεμούνδος στέκει στην ίδια γωνιά εδώ και δεκαετίες. Το άνοιξε ο Γρηγόρης Ρεμούνδος το 1953 και σήμερα η σκυτάλη έχει περάσει πια στην τρίτη γενιά, στον Γρηγόρη και τον Γιώργο Ρεμούνδο, τα εγγόνια του. Οι δυο τους μεγάλωσαν μέσα σε αυτόν τον ιστορικό φούρνο και αφού σπούδασαν την τέχνη του αρτοποιού στο Λονδίνο, γύρισαν πίσω για να κρατήσουν την παράδοση ζωντανή. Εμπλούτισαν την πραμάτεια του φούρνου, εξέλιξαν τις τεχνικές, έφτασαν να ζυμώνουν περί τα 15 είδη ψωμιού.

6g3a8071.jpg

Το τσουρέκι ωστόσο (του οποίου η ζήτηση κορυφώνεται το Πάσχα καθώς καταφθάνουν «πιστοί» από όλη την Αθήνα για μία πλεξούδα) ακολουθεί κατά γράμμα μια πολύ παλιά συνταγή, ίδια και απαράλλαχτη από την εποχή του παππού Ρεμούνδου. Φτιάχνεται με μαχλέπι, μαστίχα και βελγικό βούτυρο, ζυμώνεται για πολλά επίμονα λεπτά και όταν ψήνεται μοσχοβολά όλη η Κυψέλη! Τρυφερό, αφράτο, μαστιχωτό, είναι απλώς υπέροχο…

6g3a8089.jpg

Μαζί να πάρετε και τα μοναδικά βουτυρένια, πασχαλινά κουλουράκια, ενώ όσοι νηστεύουν τη Μεγάλη Εβδομάδα θα βρουν πολλά καλούδια: από αραβικές πίτες με μπιφτέκι λαχανικών και λιόψωμο, μέχρι (φο-βε-ρές) χειροποίητες πίτες. Δοκιμάστε τη μανιταρόπιτα και πείτε μας αν έχετε φάει ωραιότερη… Στοιχηματίζουμε πως όχι.

6g3a8051.jpg

Κυψέλης 37, Κυψέλη, 2108215808, Fb: @remoundosbakery, Instagram: @remoundosbakery

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.