Θεματα

Φάγαμε burgers με μπιφτέκι γαρίδας και καλαμαράκια!

Τα «Μεσογειακά» γεύματα των Goody’s Burger House πάνε τη Σαρακοστή σε άλλο επίπεδο

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Burger με τηγανιτό καλαμαράκι

«Μεσογειακά»: ένα λαχταριστό μενού γεμάτο νηστίσιμα, πεντανόστιμα πιάτα από τα Goody’s Burger House

Η φίλη μου η Λ. τρελαίνεται για θαλασσινά. Ως εκ τούτου με τρέχει συνέχεια σε ουζερί στη μέση του πουθενά ή χωμένα στις πιο απίθανες γειτονιές. Η περίοδος της Σαρακοστής που τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους είναι η καλύτερή της! Όταν την προηγούμενη εβδομάδα, λοιπόν, εν μέσω νηστείας χτύπησε το τηλέφωνο, ήμουν προετοιμασμένη για ακόμη ένα ταξίδι εντός πόλεως…  Όμως, με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι η τελευταία της ανακάλυψη για την οποία ακουγόταν υπερ-ενθουσιασμένη δεν ήταν στην άκρη της Αθήνας (ευτυχώς), αλλά ένα μόλις στενό μακριά από το σπίτι μου. Μαντεύω και στο δικό σας, αφού πρόκειται για τα γνωστά σε όλους μας Goody’ s Burger House.

Burger με τραγανό μπιφτέκι γαρίδας
Burger με τραγανό μπιφτέκι γαρίδας

Ναι, καλά διαβάσατε. Τα Goody’s Burger House προσφέρουν και φέτος (απορώ πώς της ξέφυγαν πέρυσι της τρελής μου φίλης) τα «Μεσογειακά» γεύματα, ένα μενού ειδικά σχεδιασμένο για την περίοδο της Σαρακοστής. Στον κατάλογο θα βρείτε 15 λαχταριστές συνταγές που περιλαμβάνουν πρωτότυπους συνδυασμούς θαλασσινών και λαχανικών, και φυσικά… burgers! Και τι burgers… Εγώ δοκίμασα ένα εκπληκτικό Burger με τραγανά καλαμαράκια, μαρούλι, αγγουράκια και vegan aioli sauce, που άνετα θα μπορούσα να τρώω κάθε μέρα! Η Λ. προτίμησε το Burger με τραγανό μπιφτέκι γαρίδας, που ήρθε μέσα σε ένα αφράτο ψωμάκι μαζί με μαρούλι, ολόφρεσκια ντοματούλα, πικάντικη sriracha και vegan mayo sauce. Δοκίμασα μια μπουκιά (δεν με άφησε να «κλέψω» παραπάνω) και έμεινα έκπληκτη από το πόσο νόστιμο μπορεί να είναι ένα μπιφτέκι γαρίδας!

Σαλάτα Κινόα με Γαρίδες
Σαλάτα Κινόα με Γαρίδες

Για τη μέση, επιλέξαμε να μοιραστούμε τη Σαλάτα Κινόα με Γαρίδες που συνδυάζει φανταστικά τις λαχταριστές γαρίδες με τη θρεπτικότατη κινόα, τα φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά (κόκκινες πιπεριές, ντοματίνια, δυόσμο και μαϊντανό) και μια υπέροχη σος λαδολέμονο που δένει άψογα όλα τα υλικά μεταξύ τους. Ζηλέψαμε όμως και τη θαλασσινή εκδοχή της Caesar’s Salad, που σερβιρίστηκε στο δίπλα τραπέζι, οπότε την παραγγείλαμε κι αυτήν! Εδώ, το κοτόπουλο αντικαθίσταται από crispy γαρίδες και η Caesar’s Sauce με τη New Orleans Sauce σε έναν δροσιστικό συνδυασμό. Θα σας θυμίσει την αγαπημένη σε όλους σαλάτα, είναι όμως πιο ελαφριά, αν και την ίδια στιγμή τόσο χορταστική που άνετα μπορεί να αποτελέσει από μόνη της ένα πλήρες γεύμα. Από την άλλη, η Σαλάτα Κρήτης με κρητικά παξιμάδια, ζουμερή ντομάτα, φρέσκο κρεμμυδάκι, μυρωδάτη ρίγανη, άνηθο, φρέσκια πιπεριά και vinaigrette ελαιόλαδου φέρνει όλη τη Μεσόγειο μέσα σε μια σαλάτα, που είναι δύσκολο να μην σου αρέσει.

Σαλάτα Caesars με γαρίδες
Σαλάτα Caesars με γαρίδες

Τα ωραία νηστίσιμα δεν τελειώνουν εδώ! Οι λάτρεις των θαλασσινών θα ανακαλύψουν ακόμα το Γεύμα Μεσογείου με crunchy καλαμαράκια ή crispy γαρίδες που συνοδεύονται από ζεστές, τραγανές πατατούλες, κέτσαπ και νηστίσιμη mayo sauce, αλλά και τα απολαυστικά Vegan Nuggets από φυτικά συστατικά, τα οποία δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν σε γεύση από τις κλασικές κοτομπουκιές κι επιπλέον είναι νηστίσιμα (αλλά και vegan)!

Γεύμα Μεσογείου με γαρίδες
Γεύμα Μεσογείου με γαρίδες

Τα «Μεσογειακά» θα διατίθενται για όλη την περίοδο της Σαρακοστής σε όλα τα καταστήματα Goody’s Burger House, ενώ μπορείτε να τα παραγγείλετε και μέσω του https://www.goodys.com/mesogeiaka/ ή μέσω της εφαρμογής Goody’s App.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ