- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τις Κυριακές το Diego γίνεται μια νόστιμη cevicheria
Ceviche, όστρακα και φυσικά κρασιά στην Αδριανού
To Diego στο Θησείο κάθε Κυριακή σερβίρει φοβερά νόστιμο ceviche στον πεζόδρομο της Αδριανού
Το Diego άνοιξε το φθινόπωρο και έγινε αμέσως στέκι. Άπλωσε κόκκινα καφάσια της Coca Cola στον πεζόδρομο της Αδριανού για να μας μεταφέρει στις υπαίθριες αγορές του Βιετνάμ και έβαψε τους τοίχους στα ζωηρά χρώματα της Αβάνας. Από την κουζίνα του ξεφουρνίζει γεύσεις του Βιετνάμ, της Ταϊλάνδης, της Λατινικής Αμερικής, street food σε μορφή υψηλής γαστρονομίας υπό τις οδηγίες των σεφ Ελένη Σαράντη και Ηλέκτρα Ρίγκου. Αυτά τις συνηθισμένες μέρες της εβδομάδας, γιατί για την Κυριακή φυλάει μια έκπληξη.
Από την προηγούμενη Κυριακή και για κάθε επόμενη το Diego μετατρέπεται σε cevicheria και μας δίνει ακόμα ένα λόγο να περιμένουμε την τελευταία μέρα της εβδομάδας. Είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω το ceviche του από τους πρώτους. Κάτσαμε γύρω από ξύλινη ροτόντα έξω στον στρωμένο με χαλιά πεζόδρομο και θέα το ασταμάτητο πήγαινε- έλα των περαστικών.
Αρχίσαμε με tostadas, τραγανά και πεντανόστιμα tacos με μοσχάρι ταρτάρ, χρένο, furikake και αυγά χρυσής ρέγγας (€12), κι ύστερα περάσαμε στο ομολογουμένως πολύ νόστιμο ceviche. Δοκιμάσαμε εκείνο με το λευκό ψάρι ημέρας (πετύχαμε τσιπούρα) με γάλα του τίγρη, υφές γλυκοπατάτας και φύκια (€12), αλλά και αυτό με τον τόνο, κόκκινα φρούτα, ρόδι και φουντούκια (€14) που τόσο καλά ισορροπούσε ανάμεσα στις απαραίτητες οξύτητες. Στον κατάλογο υπάρχουν ακόμα δύο ceviche ένα με κολοκύθα, σελινόριζα, μάνγκο, μανταρίνι, κουμ κουάτ και γκρέιπρφρουτ (€9) και ένα με σολομό, καρύδα, ανανά, dragonfruit και chips plantain (€11), αλλά και διάφορα όστρακα (€3,5/ τεμάχιο) που λειτουργούν ως μια τέλεια εισαγωγή.
Εκτός από το ceviche και τα όστρακα θα ανακαλύψεις ακόμα τέσσερα πιάτα με ναυαρχίδα το Crayfish Bucket (€25) για δύο που παρήγγειλαν σχεδόν όλες οι γειτονικές παρέες. Στην ουσία πρόκειται για ένα βουνό από καραβίδες που σερβίρεται μέσα σε λαδόκολλα μαζί με καλαμπόκι, μοβ πατάτες Περού και διάφορα μπαχαρικά. Είναι πράγματι πολύ εντυπωσιακό να το βλέπεις, φαντάζομαι και να το τρως.
Για να συνοδέψεις το ceviche σου θα βρεις φυσικά κρασιά, αλλά και τρία φανταστικά cocktails (τα ήπιαμε όλα) με βάση το τζιν, το ρούμι ή την τεκίλα. Είναι ωραία και ξέγνοιαστα, αν αυτή την Κυριακή ο δρόμος σε βγάλει στο κέντρο, μην το σκεφτείς δύο φορές…
Αδριανού 1, Θησείο, 210 3239353, Facebook: @athensdiego, instagram: diego.athens
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.