- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
The Croissant Company: Τα τρομερά κρουασάν της Ελένης Καλλίδου
Από κρουασάν Πάβλοβα και Cheesecake μέχρι... κρουασάν με παστουρμά!
Meet Your Makers: Η Ελένη Καλλίδου και ο Γιάννης Τουρλής φτιάχνουν πρωτότυπα κρουασάν στη Θεσσαλονίκη
Οι γιορτές φύγανε, αλλά κάτι μένει αν όχι στο ψυγείο σίγουρα στον εγκέφαλο. Σοκολάτες που λιώνουν, σιροπιαστά καλοψημένα, φρούτα που μεταμορφώθηκαν σε υπέροχες μαρμελάδες, πασπαλισμένες άχνες που κάνουν τα κρουασάν να θυμίζουν κορυφές χιονισμένων βουνών. Και άφησα τελευταίο το κρουασάν γιατί σήμερα είμαι στην πηγή του.
"The Croissant Company" γράφει η ταμπέλα απ’ έξω και μέσα η Ελένη Καλλίδου παίζει με τον ουρανίσκο μου. Κι αυτό γιατί έχει αναλάβει τη «αναβάθμιση» του απλού προϊόντος που παράγει ο άντρας της Γιάννης Τουρλής σε υπερπαραγωγή: Κρουασάν Πάβλοβα, κρουασάν Cheesecake, κρουασάν Black forest μέχρι κρουσάν με παστουρμά.
«Εγώ κορίτσι μου έκανα άσχετα πράγματα, ήμουν για χρόνια σε μια εταιρεία με είδη διακόσμησης. Απλά έχω πάθος με τα γλυκά και τα κρουασάν! Και όταν πιάνω κάτι μου αρέσει να το τελειοποιώ! Νομίζω πως αυτό που κάνω τώρα μου ταιριάζει καλύτερα από κάθε τι άλλο! Να φανταστείς, μπορεί να ξαπλώσω το βράδυ και να έχω σκεφτεί πέντε ιδέες και περιμένω να έρθει το πρωί για να τις υλοποιήσω!».
Το μικρόβιο πρέπει να είναι οικογενειακό. Η Ελένη βλέπεις είναι και αδερφή του γνωστού σεφ Βασίλη Καλλίδη. «Με το που ξεκίνησα εδώ, την επόμενη μέρα παράτησα τη δουλειά μου. Δημιουργήσαμε αυτό το χώρο με πολύ κόπο. Αλλάξαμε το όνομα, το design τα πάντα από την αρχή. Χρειαζόταν κάτι φρέσκο. Έχει περίπου τρία χρόνια που αρχίσαμε πολύ έντονα να ασχολούμαστε με πρωτοποριακές γεύσεις. Κάναμε λαγάνες με γεύση αντζούγια και ντολμαδάκια. Βασιλόπιτα αλμυρή με παστουρμά και γραβιέρα Κρήτης. Κριτσίνια με κράνμπερι. Και αυτό δεν τελειώνει πουθενά. Εγώ που επιμελούμαι και τη διακόσμηση όλων αυτών περνάω καταπληκτικά. Το Πάσχα, ας πούμε, που κάνουμε τσουρέκια τα στολίζω ένα-ένα με βρώσιμα λουλούδια».
Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις ανθρώπους να τρέφονται ψυχικά από αυτό που κάνουν και να το φτάνουν στα άκρα. Μάλλον είναι κι αυτό οικογενειακό, γιατί και η κόρη της στην οποία έχει απίστευτη αδυναμία, είναι μόλις δεκαέξι ετών και είναι έξι φορές πρωταθλήτρια Ελλάδος στην ποδηλασία. Πάθος. Πολύ πάθος! Αυτό μας χρειάζεται λέει η κυρία Ελένη. Κάτι θα ξέρει...
Μπότσαρη 50, Θεσσαλονίκη, 2310831066, Facebook: Ελενη Καλλιδου
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.