Θεματα

The Croissant Company: Τα τρομερά κρουασάν της Ελένης Καλλίδου

Από κρουασάν Πάβλοβα και Cheesecake μέχρι... κρουασάν με παστουρμά!

evagelia-zarzoni.jpg
Ευαγγελία Ζαρζώνη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ελένη Καλλίδου και τα κρουασάν της
Φωτογραφία: Γιώργος Ζαρζώνης

Meet Your Makers: Η Ελένη Καλλίδου και ο Γιάννης Τουρλής φτιάχνουν πρωτότυπα κρουασάν στη Θεσσαλονίκη

Οι γιορτές φύγανε, αλλά κάτι μένει αν όχι στο ψυγείο σίγουρα στον εγκέφαλο. Σοκολάτες που λιώνουν, σιροπιαστά καλοψημένα, φρούτα που μεταμορφώθηκαν σε υπέροχες μαρμελάδες, πασπαλισμένες άχνες που κάνουν τα κρουασάν να θυμίζουν κορυφές χιονισμένων βουνών. Και άφησα τελευταίο το κρουασάν γιατί σήμερα είμαι στην πηγή του.

"The Croissant Company" γράφει η ταμπέλα απ’ έξω και μέσα η Ελένη Καλλίδου παίζει με τον ουρανίσκο μου. Κι αυτό γιατί έχει αναλάβει τη «αναβάθμιση» του απλού προϊόντος που παράγει ο άντρας της Γιάννης Τουρλής σε υπερπαραγωγή: Κρουασάν Πάβλοβα, κρουασάν Cheesecake, κρουασάν Black forest μέχρι κρουσάν με παστουρμά.

Κρουασάν Πάβλοβα
Κρουασάν Πάβλοβα/ Φωτογραφία: Γιώργος Ζαρζώνης

«Εγώ κορίτσι μου έκανα άσχετα πράγματα, ήμουν για χρόνια σε μια εταιρεία με είδη διακόσμησης. Απλά έχω πάθος με τα γλυκά και τα κρουασάν! Και όταν πιάνω κάτι μου αρέσει να το τελειοποιώ! Νομίζω πως αυτό που κάνω τώρα μου ταιριάζει καλύτερα από κάθε τι άλλο! Να φανταστείς, μπορεί να ξαπλώσω το βράδυ και να έχω σκεφτεί πέντε ιδέες και περιμένω να έρθει το πρωί για να τις υλοποιήσω!».

ok_img_5511.jpg
Φωτογραφία: Γιώργος Ζαρζώνης

Το μικρόβιο πρέπει να είναι οικογενειακό. Η Ελένη βλέπεις είναι και αδερφή του γνωστού σεφ Βασίλη Καλλίδη. «Με το που ξεκίνησα εδώ, την επόμενη μέρα παράτησα τη δουλειά μου. Δημιουργήσαμε αυτό το χώρο με πολύ κόπο. Αλλάξαμε το όνομα, το design τα πάντα από την αρχή. Χρειαζόταν κάτι φρέσκο. Έχει περίπου τρία χρόνια που αρχίσαμε πολύ έντονα να ασχολούμαστε με πρωτοποριακές γεύσεις. Κάναμε λαγάνες με γεύση αντζούγια και ντολμαδάκια. Βασιλόπιτα αλμυρή με παστουρμά και γραβιέρα Κρήτης. Κριτσίνια με κράνμπερι. Και αυτό δεν τελειώνει πουθενά. Εγώ που επιμελούμαι και τη διακόσμηση όλων αυτών περνάω καταπληκτικά. Το Πάσχα, ας πούμε, που κάνουμε τσουρέκια τα στολίζω ένα-ένα με βρώσιμα λουλούδια».

ok_img_5548.jpg
Φωτογραφία: Γιώργος Ζαρζώνης

Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις ανθρώπους να τρέφονται ψυχικά από αυτό που κάνουν και να το φτάνουν στα άκρα. Μάλλον είναι κι αυτό οικογενειακό, γιατί και η κόρη της στην οποία έχει απίστευτη αδυναμία, είναι μόλις δεκαέξι ετών και είναι έξι φορές πρωταθλήτρια Ελλάδος στην ποδηλασία. Πάθος. Πολύ πάθος! Αυτό μας χρειάζεται λέει η κυρία Ελένη. Κάτι θα ξέρει...

ok_img_5541.jpg
Φωτογραφία: Γιώργος Ζαρζώνης

Μπότσαρη 50, Θεσσαλονίκη, 2310831066, Facebook: Ελενη Καλλιδου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY