- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα στολίδια... τρώγονται!
Η Αλεξάνδρα Μιμίκου δημιουργεί βρώσιμες χριστουγεννιάτικες μπάλες και πολλά ακόμα νόστιμα
Η Αλεξάνδρα Μιμίκου δημιουργεί σοκολατένιες χριστουγεννιάτικες μπάλες, kits για gingerbread σπιτάκια και κουλουράκια που ζωγραφίζονται με βρώσιμα χρώματα.
Και μια Δευτέρα, σαν όλες τις άλλες, καταφθάνουν στο γραφείο κάτι όμορφες χριστουγεννιάτικες μπάλες που -για στάσου!- τρώγονται. Μάλιστα, η Αλεξάνδρα Μιμίκου δημιουργεί τα πιο ευφάνταστα χριστουγεννιάτικα γλυκά που θα απολαύσει όλη η οικογένεια αλλά και οι καλεσμένοι. Ευτυχώς για εμάς, η Αλεξάνδρα άφησε την καριέρα της στις εταιρείες τροφίμων για να κάνει το πάθος της, τη ζαχαροπλαστική, επάγγελμα. Το αποτέλεσμα είναι υπέροχα γλυκά από αγνές πρώτες ύλες με λιγότερη ζάχαρη και πολλή φαντασία.
Ειδικά τις ημέρες των Χριστουγέννων όμως, το εργαστήριό της είναι ο ιδανικός προορισμός για πρωτότυπα γλυκά δώρα για μικρούς και μεγάλους. Εδώ θα βρεις όλα τα αγαπημένα γλυκά, όπως μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες και άλλα λαχταριστά αλλά και ιδιαίτερες δημιουργίες. Εντυπωσιακές είναι οι χειροποίητες χριστουγεννιάτικες μπάλες-στολίδια με 55% σοκολάτα υγείας που ταιριάζουν τόσο πάνω στο δέντρο, όσο και ως επιδόρπιο στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Από την άλλη, τα χριστουγεννιάτικα δεντράκια από σοκολάτα ή μπεζέδες είναι το κατάλληλο δώρο για τους συναδέλφους σου.
Η Αλεξάνδρα όμως δεν ξεχνά τους μεγαλύτερους θαυμαστές των Χριστουγέννων, που δεν είναι άλλοι από τα παιδιά! Στο εργαστήριό της θα βρεις κουλουράκια σε εορταστικά σχήματα και χρώματα, ειδικό kit για να δημιουργήσεις gingerbread μπισκοτόσπιτο που θα στολίσει το σπίτι τις ημέρες των γιορτών και θα φαγωθεί με μεγάλη λαχτάρα από τα πιτσιρίκια. Το αγαπημένο μου όμως είναι η κασετίνα με τα χειροποίητα, χριστουγεννιάτικα μπισκότα με βούτυρο αγελάδος, μαύρη ζάχαρη και επικάλυψη από λευκή ζαχαρόπαστα. Όχι μόνο γιατί είναι πεντανόστιμα, αλλά γιατί συνοδεύονται από τρεις μαρκαδόρους με βρώσιμο μελάνι για να τα ζωγραφίσεις παρέα με τα παιδιά!
www.alexandramimikou.com
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.