Θεματα

Τα γλυκά της Εβίτας μυρίζουν Χριστούγεννα από μακριά

Η αγαπημένη pastry chef Εβίτα Παπαχαραλάμπους υποδέχεται τις γιορτές με τα πιο γλυκά πακέτα και τα πιο νόστιμα γλυκά

Δημήτρης Παπαδόπουλος
Δημήτρης Παπαδόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες της Εβίτας Παπαχαραλάμπους

Δοκιμάσαμε μελομακάρονα, κουραμπιέδες κι άλλα Χριστουγεννιάτικα γλυκά από την pastry chef Εβίτα Παπαχαραραλάμπους (Evita Loves Cakes)

Η Εβίτα Παπαχαραλάμπους είναι η pastry chef που μπορεί ότι έχεις ονειρευτεί πάνω στο θέμα «τούρτα» να σου το κάνει μια γλυκιά, γλυπτή πραγματικότητα. Είναι και πολύ… ζαχαροπλ-αστεία, με τις ιστορίες και την εξυπνάδα της σε κάνει πάντα να ξεκαρδίζεσαι. Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη της εποχή και για εφέτος ετοιμάζει, όπως κάθε χρονιά εξάλλου, μελομακάρονα, κουραμπιέδες και χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Όλα τους είναι βασισμένα στις συνταγές της μαμάς της και όποιος έχει περάσει από την Καραολή Δημητρίου στο Χαλάνδρι, όπου είναι το εργαστήριό της Evita Loves Cakes, έχει να το λέει πόσο φανταστικά μυρίζουν.

Εβίτα Παπαχαραλάμπους
Εβίτα Παπαχαραλάμπους

Τι κακό είναι κι αυτό με τα μελομακάρονα να μην πωλούνται όλη τη χρονιά... Είναι σούπερ φουντ χάρη στο μέλι και τα καρύδια, είναι γλυκό χωρίς λακτόζη, είναι vegetarian, είναι πεντανόστιμα, τι άλλο χρειάζεται για να υπάρχουν όλο τον χρόνο στις προθήκες; Ας μην τα λέμε μελομακάρονα, ας τα λέμε μπάρες μελιού, δεν ξέρω... Φέτος είχα την τύχη να τα δοκιμάσω αρκετά νωρίς καθώς η Εβίτα φρόντισε για αυτό.

Έχουν το ιδανικό μέγεθος: ούτε μικρά για να μην καταλάβεις τι έφαγες, ούτε μεγάλα να μην μπορείς να φας 2-3 (4-5) χωρίς να αισθανθείς τύψεις. Υγρά χωρίς να στάζουν σιρόπια, υπέροχα. Αντίστοιχου μεγέθους και τα κουραμπιεδάκια με  την τραγανή υφή που μας φτιάχνουν τη μέρα.

Τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες της Εβίτας Παπαχαραλάμπους
Τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες της Εβίτας Παπαχαραλάμπους

Μαζί με τα χριστουγεννιάτικα γλυκά, ετοίμασε πραλίνα φουντουκιού, γλυκό του κουταλιού κυδώνι αλλά και μαρμελάδες με 50% λιγότερη ζάχαρη: μήλο, πορτοκάλι, αχλάδι, μανταρίνι. Οι μαρμελάδες είναι φυσικές χωρίς συντηρητικά και είναι ιδανικές για το πρωινό αλλά και για να συνοδεύσουν τα τυριά και να τα απογειώσουν.

Μαρμελάδες με 50% λιγότερη ζάχαρη
Μαρμελάδες με 50% λιγότερη ζάχαρη

Για τις γιορτές, τώρα που όλοι αλλάζουμε επισκέψεις και δωράκια η Εβίτα ετοίμασε και πολύ όμορφα πακέτα που γεμίζουν με: μελομακάρονα, κουραμπιέδες, μαρμελάδες της επιλογής σας, πραλίνα φουντουκιού και gingerbread μπισκότα. Το κουτάκι όμως που με ξετρέλανε είναι το κιτ για να φτιάξεις χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Μέσα υπάρχουν 3 ζαχαρόπαστες των 250γρ. σε άσπρο, πράσινο και κόκκινο, 4 χριστουγεννιάτικα κουπάτ, έτοιμο γλάσο για τη διακόσμηση και 2 συνταγές για χριστουγεννιάτικα μπισκότα, μία με αμυγδαλόσκονη και τζίντζερ και μία για  μπισκότα βουτύρου- σαμπλέ που τα λέμε και στο χωριό μου.

Evita Loves Cakes: Καραολή Δημητρίου 23Α, Χαλάνδρι, τηλέφωνο: 21 0683 3598

Δείτε όμως και τι μαγειρέψαμε πριν μερικούς μήνες με την Εβίτα στο εργαστήριό της: 

Μπισκότα με μακαντέμια | EVITA LOVES CAKES | Episode 14

Δείτε και τη συνταγή της για Gingerbread house:

Gingerbread House | EVITA LOVES CAKES - episode 6

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ