- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Το Lost Athens γιορτάζει σερβίροντας τα καλύτερά του πιάτα
Από τις 14 έως τις 20 του Δεκέμβρη στην Αρχελάου συμβαίνουν πολλές νόστιμες εκπλήξεις
Το Lost Athens στο Παγκράτι συμπληρώνει τα δύο χρόνια λειτουργίας του και το γιορτάζει μαγειρεύοντας ξανά τα πιο χαρακτηριστικά του πιάτα
Θυμάμαι ακόμη την πρώτη φορά που δοκίμασα τα λαζάνια με ραγού μανιταριών, σάλτσα τρούφας και εκείνη την ονειρεμένη μπεσαμέλ από αγκινάρα Ιερουσαλήμ. Καθόμουν στο τραπέζι με φόντο το κόκκινο σύνθημα που έγινε viral: “enjoy your fucking dinner”. Αυτή η φράση, τα έλεγε όλα: είσαι σε ένα εστιατόριο απροσποίητο, απλό, ξεκάθαρο. Ένα χώρο ανοιχτό προς όλες τις ετερόκλητες παρέες γιατί ξέρει ότι αυτό που στο τέλος όλους μας ενώνει είναι το φαγητό.
Εκείνο το πρώτο βράδυ στο Lost Athens το ένα πιάτο ήταν καλύτερο από το άλλο, γεγονός που με έκανε να επιστρέψω για πολλά ακόμα βράδια, ξανά και ξανά, από ειλικρινή λαχτάρα να δοκιμάσω όλες τις προτάσεις του μενού. Σε διάστημα μερικών εβδομάδων είχα προλάβει ήδη να ξεχωρίσω τα αγαπημένα μου πιάτα, για αυτό και όταν το μενού άλλαξε, μια κρυάδα την έφαγα… Το Lost Athens δεν είχε πει, όμως, την τελευταία του λέξη. Επανήλθε με ένα δεύτερο μενού γεμάτο κι αυτό με άλλες, καινούργιες νόστιμες εκπλήξεις. Όλα αυτά τα πιάτα, λοιπόν, που εξάπλωσαν τη φήμη του Lost Athens σε όλη την πόλη επιστρέφουν για λίγες μέρες με αφορμή τα δεύτερα γενέθλια του ανατρεπτικού εστιατορίου.
Από την Τρίτη 14 μέχρι και την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στο στέκι της Αρχελάου οι σεφ Γιώργος Ζαχείλας και Στράτος Βλασσόπουλος θα μαγειρεύουν αποκλειστικά τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα του Lost Athens. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι από εσάς, όπως κι εγώ, θα αναγνωρίσετε κάποιον από τους παρακάτω «τίτλους»:
- Τάκος - Korean style κοτόπουλο / chipotle mayo / σιρόπι σφενδάμου / σιναπόσπορος
- Μεδούλι - χειροποίητες πίκλες / κρέμα αγριοράπανο / κρέμα αγριοράπανο
- Μπάο - soft shell καβούρι / kimchi λάχανο / mayo chilly / bonito
- Τατάκι μοσχάρι - dashi μανιτάρι / mayo truffle / φρέσκια τρούφα
- Σασίμι - ψάρι ημέρας / ponzu ντομάτας / gel mango / watermelon radish
- Φασόλια - relish ντομάτα / ανεβατό / σέλερυ τουρσί
- Μπουράτα - φρούτα εποχής / ρόκα / καρύδια / πίκλα φινόκιο
- Λαζάνια - ραγού μανιταριών / bechamel αγγινάρα Ιερουσαλήμ / σάλτσα τρούφας
- Ραβιόλι - πάπια / κρέμα κάστανο / πραλίνα φουντούκι
- Ψάρι ημέρας - άγρια χόρτα / λαδολέμονο / μάραθος
- Καλαμάρι νιόκι - gnocchi πατάτας / κουσκους λαχανικών / σισαμέλαιο
- Κοντοσούβλι secreto - αφρός πράσινο μήλο / chimichuri κόλιανδρος / lemongrass
- Choux - passion fruit / αλατισμένη καραμέλα / καπνιστό ρούμι / ανανάς
- Τιραμισού - baba / κρέμα μασκαρπόνε / Marsala - kahlua / coffee ganache
Αυτά μέχρι τις και τις 19. Γιατί στις 20 Δεκεμβρίου το Lost Athens ετοιμάζει ένα street party με φρέσκα κρασιά και burgers (άλλο μεγάλο κεφάλαιο στο Lost Athens). Θα τα πούμε εκεί, μέχρι τότε, stay lost…
Αρχελάου 7, Παγκράτι, 210 7230832, www.lostathens.gr, Fb: @lost.athens, Instagram: @lost.athens
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.