- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Artemision: υπέροχα καρύδια από ένα κτήμα στη Βόρεια Εύβοια
Μπαίνουμε στην εποχή των μελομακάρονων, και τα καρύδια έρχονται πάλι στην επικαιρότητα, ειδικά όταν είναι υπέροχα
Τα καρύδια Artemision καλλιεργούνται σε ένα πρότυπο κτήμα στη Βόρεια Εύβοια
Έχω μανία με τα καρύδια και τα ψάχνω, γιατί μου αρέσουν όταν είναι τραγανά, αφράτα όπως τα θυμάμαι από τα παιδικά μου χρόνια (κόβαμε μέχρι και φρέσκα καρύδια από τις αμέτρητες καρυδιές στη Θάσο και γινόντουσαν τα χέρια μας κατάμαυρα…). Όχι ότι δεν σέβομαι κάθε καρυδιάς καρύδι, αλλά η αλήθεια είναι ότι καρύδι από καρύδι έχει διαφορά: φαίνεται από τη γεύση και τη μυρωδιά πόσο καλό είναι ή δεν είναι, ακόμα και ψιλο-τριμμένο πάνω στο μελομακάρονο.
Το κτήμα της οικογένειας ποτίζεται με κρυστάλλινο νερό από ένα «αρτεσιανό πηγάδι μεγάλου βάθους», μάλιστα το νερό κατεβαίνει φορτσάτο από το όρος Τέλεθρον. Τα καρύδια συλλέγονται με το χέρι ένα-ένα, στεγνώνουν με φυσικό τρόπο στον ήλιο και στον καθαρό αέρα, και συσκευάζονται αεροστεγώς στα ωραία, όπως είπα, πακετάκια τους. Συνήθως τα βρίσκω σε βιολογικά μπακάλικα αλλά μπορεί κανείς να παραγγείλει κατευθείαν από την εταιρεία. Μετά να μας ενημερώσετε πώς σας φάνηκαν τα εγγυημένα υπέροχα καρύδια της Βόρειας Εύβοιας.
Artemision Agriculture, Artemision, Βόρεια Εύβοια 34200, 6940274641
artemisioncompany@yahoo.com
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.