Τα υπέροχα κρασιά της Κεφαλονιάς για μια βραδιά στο Botrini’s
Το γνωστό εστιατόριο σε βραδιά γευσιγνωσίας με τα κρασιά του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς
Γευσιγνωσία με τα κρασιά του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς στο εστιατόριο Botrini’s
Οι Ενετοί ονόμαζαν τη Ρομπόλα, την κεφαλονίτικη ποικιλία, «κρασί της πέτρας» μια και στην Κεφαλονιά τα αμπέλια μοιάζουν να ξεφυτρώνουν κατευθείαν μέσα από τα ασβεστολιθικά εδάφη της περιοχής όπου βρίσκεται η περίφημη «Ζώνη της Ρομπόλας». Ίσως είναι αυτή ακριβώς η «δυσκολία» που τελικά χάρισε στη Ρομπόλα τα εξαιρετικά της χαρακτηριστικά και την ανέδειξε μέσα στις 3 καλύτερες ελληνικές ποικιλίες λευκού οίνου.
Μεθαύριο, Τρίτη 5 Οκτωβρίου, τα κεφαλονίτικα κρασιά και ο Σ.Ο.Κ. (Σύνδεσμος Οινοποιών Κεφαλονιάς, 7 οινοποιεία του νησιού), φιλοξενούνται στο εστιατόριο Botrini’s του επίσης Επτανήσιου -Κερκυραίος αυτός-, διάσημου σεφ Έκτορα Μποτρίνι. Μια κίνηση στήριξης των οινοποιών και του ελληνικού κρασιού, μια βραδιά που έχει σαν στόχο να αναδείξει τον κεφαλονίτικο αμπελώνα και τα πραγματικά καταπληκτικά κρασιά του.
Ένα (και εξαιρετικό) εστιατόριο λοιπόν, 7 οινοποιοί, 12 στάδια φαγητού, 7 ποτήρια κρασιού συνθέτουν ένα μενού που με σπετσιερικά, κερκυραικές νερατζοσαλάτες, συκομαΐδες κι ένα σωρό άλλα, υπόσχεται να μας ταξιδέψει στο Ιόνιο. Το δείπνο έχει τιμή 130 ευρώ το άτομο, και τα οινοποιεία είναι τα: Foivos Winery, Gentilini Winery, Haritatos Vineyard, Orealios Gaea, Petrakopoulos Wines, Sarris Winery, Sclavos Wines. Διαβάστε παρακάτω το μενού για να πάρετε μια ιδέα και κλείστε τραπέζι στα 2106857323/4 Email:info@botrinis.co
Μενού
Κτήµα Χαριτάτου, Μοσχάτο 2020
Μακαρόν από άγρια µανιτάρια, φουντούκι και νύξεις πέντε µπαχαρικών
Τάρτα µε όστρακα, crème fraiche και αρακά
Αναφορά στις Γαρίδες Μικρολίµανο
***
Ορεάλιος Γη (Συνεταιρισµός), San Gerasimo, Ροµπόλα 2019
Carbonara Corfiot
Ρέγγα, ταξίδι γύρω από το χρόνο
***
Οινοποιείο Gentilini, Crossed paths, Ροµπόλα 2020
Ξιφίας carpaccio µε τον τρόπο των ψαράδων στη νήσο Elba, αναφορά σε µία κερκυραϊκή νερατζοσαλάτα
***
Οινοποιείο Σαρρής, V for Vostilidi 2020
Παλαµίδα, ταραµάς, ξύδι από ροδάκινο και γογγύλι
***
Οινοποιείο Φοίβος 47, 2017
Gastro Esperanto…
Φύλλο λαδιού µε κολοκύθι, καρίκι Τήνου και τρούφα
***
Οινοποιείο Σκλάβος, Σύνοδος, Μαυροδάφνη-Βοστυλίδι 2016
Συχρονικότητα… Αρνί γάλακτος µε µελιτζάνα και miso συκοµαΐδας
***
Οινοποιείο Πετρακόπουλος, Μελιτινό, Ζακυνθινό 2019
Ροδάκινο «Bellini»
Ροδάκινο µε σαµπάνια και λευκή σοκολάτα
Cremeux bitter σοκολάτας µε φουντούκι, µέλι και λεµόνι
Γαλατόπιτα… Μνήµες από τη Θεσσαλία
Menu Price: € 130 per person
Στην τιµή συµπεριλαµβάνονται 7 ποτήρια κρασί, νερό και καφές
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.