Θεματα

Chocolate shots: Αλκoόλ σε σφηνάκια από σοκολάτα στο Σύνταγμα

Σερβίρονται 16 premium ετικέτες, από τεκίλες μέχρι ουίσκι, αποκλειστικά μέσα σε σοκολατένια σφηνοπότηρα που τρώγονται

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Chocolate shots

Στο Chocolate Shots Athens θα πιεις σφηνάκια μέσα σε σοκολατένια ποτήρια

Είναι κοινό μυστικό ανάμεσα στους φανατικούς του ιστορικού κέντρου της Αθήνας πως στον πεζόδρομο της Ρόμβης, μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από την πολύβουη πλατεία Αγίας Ειρήνης, θα βρουν ψαγμένες προτάσεις και τάσεις, πριν αυτές εξαπλωθούν στο ευρύ κοινό. Μία από αυτές είναι και το Chocolate Shots Athens που άνοιξε στoν αριθμό 26 μόλις πριν από μερικές μέρες. Αρωματικά σφηνάκια μαύρης σοκολάτας γεμίζουν με το ποτό της επιλογής του καθενός, γαρνίρονται με κρέμα σαντιγί και παιχνιδιάρικη τρούφα ή άλλα toppings, όπως καρύδα, μπισκότο ή τσίλι (η μπαρτέντερ θα βοηθήσει στο κατάλληλο pairinig ανάλογα με το κάθε  ποτό), και τρώγεται ολόκληρο το σφηνάκι, μια μπουκιά. Μην σας τρομάζει αυτό καθώς η ίδια θα σας εξηγήσει και τις οδηγίες χρήσης προκειμένου να καταναλωθεί σωστά.

Chocolate Shots Athens

Όταν η σοκολάτα μαζί με το αλκοόλ «σκάει» στο στόμα,  σύμφωνα με όσα μου λέει η ομάδα του Chocolate Shots Athens, βάζει μπροστά την ικανότητα του εγκεφάλου να παράξει στιγμιαία μεγάλη ποσότητα ενδορφίνης, γνωστής και ως ορμόνης της ευτυχίας. Αν με είχαν ρωτήσει, θα έλεγα να τα ονομάσουν Chocolate Shocks, αλλά οι άνθρωποι πίσω από την ευρηματική αυτή ιδέα, ξέρουν σίγουρα καλύτερα. Μόλις ξεπεράσεις το αρχικό ξάφνιασμα, αρχίζει ο προβληματισμός. Χμμμ, καλό ήταν το Chocolate Shot με μαύρο ρούμι Captain Morgan, αλλά  πώς να αντισταθείς και στην ιδέα ενός λιαστού Vinsanto Σαντορίνης, μέσα στο cup της μαύρης σοκολάτας ; Ή ενός αποστάγματος ξηρών καρπών όπως το Frangelico; Ή του λικέρ φραγκοστάφυλου, του λατρεμένου Crème de Cassis των Γάλλων;

Στον κατάλογο μπορεί να βρει κάποιος και δύο Premium Shots, ένα με την παιχνιδιάρικη τεκίλα Rose με κρέμα φράουλα και ένα με το βραβευμένο ουίσκι από την Ιαπωνία Nikka From The Barrel. Θα θυμάμαι για καιρό τη στιγμή που η επίγευση παλιού δρύινου βαρελιού και οι νότες πιπεριού του απολαυστικού malt, έσμιγαν ηδονικά με τη φημισμένη βελγική σοκολάτα Callebaut. Αυτή είναι η σοκολάτα από την οποία αποτελούνται τα σφηνοπότηρα και το κακάο της προέρχεται από 100% αειφόρες καλλιέργειες.

Chocolate shots

Συνολικά 16 είναι οι ετικέτες από τα αλκοόλ, ανάμεσά τους λικέρ ροδάκινο, κεράσι, φιστίκι, Bailys, Amaretto, Kahlua, Cointreau πορτοκάλι, Batida de Coco, ελληνικά twists με μαστίχα Χίου, λεμοντσέλο κρέμα Κέρκυρας και Vinsanto Σαντορίνης. Φυσικά, κάποιος μπορεί να διαλέξει να πιει το σφηνάκι του στο chocolate cup μαζί με άλλες τρεις alcohol-free επιλογές, δηλαδή με πουρέδες φρούτων, φράουλα, passion fruit και καρύδα. Σημείωση προς όσους ανησυχούν: Οι θερμίδες του κάθε shot έχουν υπολογιστεί και είναι γύρω στις 60.

Chocolate shots

Αν περάσετε από την οδό Ρόμβης μετά τις 7 το βράδυ και μέχρι τα μεσάνυχτα (εκτός Δευτέρας), μπορείτε να διαπιστώσετε και μόνοι σας μια σύγχρονη παραλλαγή ενός παλιού αποφθέγματος: Chocolate(Shots) is happiness that you can eat.

Chocolate Shots Athens, Ρόμβης 26 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ