Για το ολοκαίνουργιο Gazi College πρώτα έφτασαν στ’ αυτιά μου ενθουσιώδη σχόλια για το ντεκόρ του, που μαθαίνω πως υπογράφουν οι γνωστοί αρχιτέκτονες-σκηνογράφοι Γιώργος Γαβαλάς και Γιάννης Μουρίκης. Προχτές, ύστερα από μια εκδήλωση στην Τεχνόπολη, βρέθηκα να περπατάω στην «παραλιακή» του Γκαζιού, την πολυσύχναστη οδό Περσεφόνης. Το Gazi College, που βρέθηκε μπροστά μας, φάνηκε καλή λύση στην παρέα που η μισή ήθελε να πιει κάτι δροσερό και η άλλη μισή να τσιμπήσει κάτι.
Καθίσαμε στη «βεράντα», έξω στα τραπεζάκια, και μείναμε να κοιτάμε από τη μια το ντεκόρ κι από την άλλη τον κόσμο στην περατζάδα του δρόμου. Εξαιρετική που λες η διακόσμηση, όσο και πρωτότυπη. Με πολλές βιβλιοθήκες, καρέκλες με πάνω τους γραμμένα διάφορα «σχολικά» με κιμωλία, πάγκους του χασάπη σε ρόλο τραπεζιού, ένα μακρύ ξύλινο τραπέζι με σκαμπό και στις δυο του μεριές, έναν τοίχο γεμάτο κονσέρβες τύπου παλιό παντοπωλείο, δώθε-κείθε άπειρα διακοσμητικά… είχε και τι δεν είχε το μάτι μας για να «σκαλώσει». Όλο αυτό δημιουργεί μια χαλαρή, όμορφη ατμόσφαιρα, μια αίσθηση αμερικάνικου κολεγίου κι εσύ εντός του για μια μέρα «μαθητής». Φάγαμε τα… άπαντα! Δηλαδή το Gazi College έχει μια μεγάλη γκάμα από snacks και σαλάτες, συνεχίζει με street food και φτάνει μέχρι ωραία κοκτέιλ. Δοκίμασα μίνι burger με ωραιότατο μπιφτεκάκι και τραγανιστό μπέικον (€ 3,70), μπαγκέτα με φιλετάκια κοτόπουλο, ντομάτα και κρεμμύδι σχάρας (εξαιρετικά νόστιμη, € 6,40), πίτσα με ωραίο λεπτό ζυμάρι (€ 5,30), club sandwich ζουμερό και με τα όλα του (€ 7,30), hot dog όπως Αμερική με χωριάτικο λουκάνικο (€ 3,20). Όλα τα παραπάνω μπορείς να τα πάρεις και take away σε ακόμη πιο χαμηλές τιμές, και όντως είδαμε πλήθος κόσμου να μπαινοβγαίνει παίρνοντας το κατιτίς του. Όλοι τσιμπολογήσαμε από όλων, στο τέλος το γυρίσαμε στα κοκτέιλ, ωραία δυνατά μοχίτο και καϊπιρίνιες που μας κράτησαν για πολλή ώρα ακόμη στη «βεράντα». Στο διά ταύτα να πω πως εκπλαγήκαμε όλοι μας με τις εξαιρετικές τιμές σε συνδυασμό με την πραγματικά εξαιρετική ποιότητα των προσφερόμενων, μάθαμε πως το Gazi College είναι σχεδόν 24ωρο (ανοιχτό από το πρωί στις 7 για καφέδες, τυρόπιτες και σάντουιτς), πως το Π/Σ/Κ μαζεύει όλο τον (πεινασμένο) κόσμο από τα εξ απεναντίας πολλά μπαρ της Περσεφόνης, πως πολλοί έρχονται εδώ το βραδάκι για να πιουν χαλαρά το ποτό τους κάνοντας χάζι στο δρόμο, κλείνει τις καθημερινές γύρω στις 3-4 το πρωί, το Π/Σ/Κ γύρω στις 6 για να ανοίξει μια ώρα μετά για πρωί! Ζωντανό, μοντέρνο, χαλαρό και πρωτότυπο, με μια γκάμα κοινού που τους περιλαμβάνει όλους, μικρούς-μεγάλους, είναι το καινούριο στέκι που αυτή τη στιγμή σκίζει στο Γκάζι.
Gazi College Eatery: Περσεφόνης 53, Γκάζι, 210 3422.112
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.