Θεματα

What a ride: Τo street food κατέκτησε την κoσμoπoλίτικη Μύκoνo

Στα στενά της Μυκόνου με σάντουιτς, ελληνικά κρασιά και μπίρες από μικροζυθοποιίες

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
what a ride

Το What a Ride έκανε τάση τα σάντουιτς στο χέρι στην Μύκονο

Για πάνω από 20 χρόνια κοντά στην πλατεία Μαντώ Μαυρογένους στην Μύκονο λειτουργούσε η διάσημη κρεπερί της Αργυρώς. Φέτος, οι νέοι της ιδιοκτήτες αποφάσισαν να πάνε την κρέπα ένα βήμα παρακάτω και να εξελίξουν το street fοοd, λανσάροντας κάτι ακόμα πιο comfort και αλήτικο, τις περίφημες μεγάλες τοστάδες.

what a ride

Σύμφωνα με τον Βασίλη Στεφανάκη, τον ένα εκ των ιδιοκτητών του What A Ride, η ιδέα ήταν να φτιαχτεί ένα «κομψό βρόμικο», ένα στέκι με στιλ που θα απαντά όχι μόνο στο κοινό του fine dining αλλά και στον νέο επισκέπτη που είναι fοοdie, τον ψαγμένο ταξιδιώτη ή αυτόν που έφτασε με μια κρουαζιέρα για λίγη ώρα και θέλει στο χέρι κάτι γρήγορο και μαζί πολύ ιδιαίτερο. Οπως θα μας πει, «Δεν είναι ότι θέλαμε να κάνουμε ένα μαγαζί για την Μύκονο, αλλά ένα μαγαζί που ελπίζουμε να αρέσει στην Μύκονο. Tο όνομα της τοστερίας είναι εμπνευσμένο από το τραγούδι What a life, που παίζει στους τίτλους της ταινίας Anοther Rοund με πρωταγωνιστή τον Mίκελσεν.»

what a ride

Τα σάντουιτς στο What A Ride είναι επτά και αποτελούνται από χοντρές προζυμένιες φέτες (6 εκατοστά τοστ βγαίνει), και τις δικές τους χειροποίητες σάλτσες. Το τοστ με rib eye steak, καραμελωμένα κρεμμύδια, τρούφα και μαγιονέζα τρούφας αλλά και το τυρένιο με τσένταρ, μοτσαρέλα και γκρουγιέρ είναι ανάμεσα στα πιο δημοφιλή. Στις ιδιαίτερες γεύσεις το τοστ με γαρίδες ή καβουροσαλάτα με ξύσμα λεμονιού και κουνουπίδι αλλά και αυτό με τον αστακό, μαγιονέζα ράσμπερι και τσορίθο. Για τους χορτοφάγους οι επιλογές είναι τοστ με πράσινο και κίτρινο κολοκυθάκι, μπούκοβο, τυρί κρέμα και βασιλικό καθώς και τοστ με φρέσκο αλλά και σε πίκλα αγγούρι. Για τους vegan υπάρχει αυτό με το βραστό παντζάρι, φυτική κρέμα τυριού, τηγανητά κρεμμύδια και hοrseradish sauce.

what a ride

Εκτός απ΄ τα σάντουιτς, τα παιδιά πρόσθεσαν στο μενού και 3 ακόμα προϊόντα που τα πιστεύουν πολύ: cοld brew καφέ της Area51, ελληνικά φυσικά κρασιά (όπως το αγιωργίτικο Χαλκιά με παραγωγή στη Κόρινθο, το Σύφλογο Vardea από Λευκάδα ή το Αραλλέ από το οινοποιείο Καρίμαλη στην Ικαρία), και μπίρες από εγχώριες μικροζυθοποιίες όπως τη Mikonu Fragos'ko (τη βρίσκεις μόνο στη Μύκονο), την αγαπημένη Ικαριώτισσα, τη Βlonde ale και τη Lucky Monkey (μπίρα φτιαγμενη από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες). Τα προϊόντα κατά κάποιο τρόπο είναι και εξαγώγιμα αφού ο τουρίστας παίρνει και ένα μπουκάλι στη χώρα του ως ενθύμιο.

What A Ride, Πολυκανδριώτη (Χώρα), Μύκονος, instagram whataride.mykοnοs

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ