- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Tρώγοντας παστιτσάδα σε σουβλάκι με τον Χάρη Νικολούζο
Δοκιμάζουμε τα πειραγμένα σουβλάκια του Χάρη Νικολούζου στον Μίμη
O σεφ Xάρης Νικολούζος σε street food pop up στο Παγκράτι
Το εθνικό μας street food, μέσα σε μία ζουμερή μπουκιά, είναι η ευτυχία ολόκληρη, για κάθε πολίτη αυτής της χώρας. Κάποιοι ορκίζονται στο σκέτο «πίτα- κρέας-τζατζίκι», άλλοι, τώρα πια, το προτιμούν «νέο τραντίσιοναλ», τυλιχτό με μανιτάρι και πουρέ σελινόριζας. Το καλό σουβλάκι είναι υποκειμενικό όμως το street food είναι αντικειμενικά η πιο μεγάλη τάση στην Αθήνα. Οπότε, δεν γινόταν να μην επισκεφτούμε το Pop up του Χάρη Νικολούζου, στο Mimis, το στέκι που εμφανίστηκε μέσα στην καραντίνα παρουσιάζοντας κι αυτό τη δική του εκδοχή σε «νεοσουβλάκι». Στον ταλαντούχο σεφ Χάρη Νικολούζο του αρέσει να συνδυάζει το σύγχρονο με τις μνήμες που διατηρεί από την παραδοσιακή κουζίνα της Κέρκυρας (όντας και ο ίδιος Κερκυραίος). Για τρεις μέρες λοιπόν θα βρίσκεται στο Παγκράτι για να παρουσιάσει στους foodies την δική του πρόταση. Το σουβλάκι του δεν γινόταν να μην έχει κερκυραϊκές επιρροές, έτσι λοιπόν, μέσα στην χειροποίητη πίτα του Μίμη, παντρεύτηκε ο γύρος κοτόπουλο με την παστιτσάδα, με τη σάρτσα (όπως λένε οι Κερκυραίοι κι όχι σάλτσα), κόκκινη με μπαχαρικά, κρέμα μετσοβόνε και υφές από κρεμμύδι.
«Για μένα το μοντέρνο έχει μέσα του την παράδοση και η καλή μαγειρική δεν παύει να είναι καλή μαγειρική είτε μιλάμε για ένα ταβερνάκι είτε για fine dining. Το αθηναϊκό street food για μένα πρέπει να επενδύσει στο βασιλιά του είδους στην Ελλάδα, το καλό σουβλάκι, που θα φτιάχνεται με μεράκι γιατί τα πραγματικά καλά σουβλατζίδικα στην πόλη, είναι μετρημένα στα δάχτυλα» θα μας πει ο Χάρης.
Το κεμπάπ-μουσακάς, που θα βρεις αυτές τις μέρες στο Μίμη είναι από καλό μοσχαρίσιο κρέας, με αφράτη, βελούδινη μπεσαμέλ, μελιτζάνα και πατάτα. Για τους χορτοφάγους τα γεμιστά, τυλίγονται επίσης στην πίτα σε μορφή κεφτέ παρέα με μους φέτας και μυρωδικά. Για σαλάτα, προτείνει τον καλοκαιρινό love it or hate it (στην προκειμένη love it) συνδυασμό, καρπούζι με φέτα, ντομάτα και αρμύρα.
«Η τάση στη μαγειρική, όπως μπορώ να διακρίνω κινείται προς τα χορτοφαγικά πιάτα, με περισσότερο σεβασμό από ποτέ προς την γη και τα ζώα. Στην Αθήνα πάντως το fine dining σύντομα θα κερδίσει έδαφος. Ο κόσμος πλέον έχει εξοικειωθεί με τις γεύσεις της υψηλής γαστρονομίας και τους εστιατοριακούς όρους μέσα από τα social media ή το Masterchef και πιστεύω πολλοί μάγειρες θα τολμήσουν να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση για να κάνουν το fine dining πιο προσιτό. Ο κόσμος φαίνεται να θέλει να έρθει πιο κοντά σε όλο αυτό και το αποδεικνύει κατά κάποιο τρόπο και από το ενδιαφέρον του για τα ανάλογα τηλεοπτικά προγράμματα και τα παιχνίδια μαγειρικής. Πάντα υπάρχει χώρος για μια επιπλέον καλή μαγειρική εκπομπή.»
Ο βασιλιάς του ελληνικού street food γλυκού, που δεν είναι άλλο από την μπουγάτσα, δεν θα μπορούσε να λείπει και μάλιστα στην αποδομημένη της μορφή. Προλαβαίνεις!
Το pop up του Χάρη Νικολούζου είναι από 22/7 έως 24/7,
17.00 ως 00.00
Eυφράνορος 10, Παγκράτι
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ όπου η τρομπέτα συναντά τη σούβλα!
Είναι πολύ πιο εύκολο από όσο νομίζεις!
Η οικογενειακή επιχείρηση που έβαλε τη δική της υπογραφή στο αθηναϊκό brunch επεκτείνεται στη Θεσσαλονίκη, ταξιδεύει στο εξωτερικό και σχεδιάζει ήδη τα επόμενα βήματά της
Τι λένε οι διατροφολόγοι
Η συζήτηση πήρε νέα ώθηση μετά τη μεγάλη έξαρση κυκλοσπορίασης στις ΗΠΑ
Γίνονται σε λίγα λεπτά με τα ωραία λαχανικά του καλοκαιριού
Η γενέτειρα του Αριστοτέλη είναι ένα μέρος πλούσιο σε ιστορία, φυσική ομορφιά και καλό φαγητό
Τα μυστικά της επιτυχίας για το λατρεμένο λαδερό του καλοκαιριού
To γκουρμεδοκαλόκαιρο στη Βουρβουρού
Μια παλιά συσκευασία δίνει την απάντηση
40 μεζέδες στην τοπική τους διάλεκτο και η μετάφρασή τους
Υπάρχουν πολλές μπουγάτσες αλλά καμία δεν φτάνει σε φήμη, εμφάνιση και νοστιμιά τη Σερραϊκή μπουγάτσα
Για εσένα που ξέμεινες στην πρωτεύουσα τον Αύγουστο, σου έχουμε τις καλύτερες προτάσεις
Ραντεβού στο Κλημέντι Κορινθίας για το The Dark Side of the Γρουν!
Το Aegean Cuisine ενώνει παραγωγούς, σεφ και εστιατόρια σε ένα δίκτυο που μετατρέπει την τοπική γαστρονομία σε εμπειρία, μνήμη και μέλλον
Υπάρχει τσίρος όπως αυτός που κυκλοφορούσε άνετος ως τη δεκαετία του ’90 ή τον έφαγε η εξέλιξη και τον έκανε σκουμπρί;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.