Θεματα

Sorbal: το Γαλάτσι δίνει ραντεβού σε αυτή τη δεκάμετρη μπάρα

Το cocktail bar που αξίζει να κάνεις στέκι

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Sorbal: το Γαλάτσι δίνει ραντεβού σε αυτή τη δεκάμετρη μπάρα

Το Sorbal στο Γαλάτσι φημίζεται για τα cocktails, τα ποτά και τις μαγικές νύχτες του

Η μπάρα είναι το πιο σημαντικό στοιχείο σε ένα μπαρ. Εδώ συμβαίνουν όλα: οι συζητήσεις, τα φλερτ, οι καλύτερες ιστορίες που (κλασικά) ξεκίνησαν με ένα «χαλαρό ποτό». Όταν, λοιπόν, ακούς για μπάρα που εκτείνεται σε 10 ολόκληρα  μέτρα, απλά… πιάσε θέση! Αυτή η φοβερή μπάρα, που λες, μπορεί να είναι το κυρίαρχο στοιχείο του χώρου, δεν είναι, όμως, και ο μοναδικός λόγος που έκανε το Sorbal στέκι από το ένα βράδυ στο άλλο…

sorbal_02.jpg
sorbal_01.jpg

Στην μπάρα του Sorbal ή στα τραπεζάκια έξω ή ακόμα και στο ήσυχο, «κρυφό» πατάρι του θα δοκιμάσεις κάποια από τα καλύτερα cocktails της Αθήνας, του είδους εκείνου που αξίζει να αναζητήσεις ακόμα κι αν μένεις στην άλλη άκρη της πόλης. Η λίστα με τα house seasonal cocktails δημιουργείται από τους πιο έμπειρους bartenders του χώρου, ενώ δύο φορές τον χρόνο αλλάζει για να μη βαριόμαστε ποτέ. Οι προτάσεις που θα συναντήσεις εδώ καλύπτουν όλα τα γούστα και βασίζονται στην προσεγμένη επιλογή ποτών και αποσταγμάτων, στην ποιότητα των υλικών και στην αστείρευτη δημιουργικότητα των mixologists. Μεγάλη προσοχή έχει επίσης δοθεί στα low alcohol cocktails, αλλά και στα mocktails για όσους δεν μπορούν (ή δεν θέλουν) να πιουν αλκοόλ.

sorbal_06.jpg
sorbal_07.jpg

Τώρα, στη (μάλλον απίθανη) περίπτωση που δεν έχεις όρεξη για cocktail, στο Sorbal θα συναντήσεις μια εντυπωσιακή κάβα με δεκάδες επιλογές σε special ετικέτες σε ουίσκι και ρούμι (κυρίως). Εκτός από τα premium ποτά, όμως, θα βρεις και πολύ αξιόλογες προτάσεις σε ελληνικά κρασιά που μπορείς να απολαύσεις και σε ποτήρι και να συνοδέψεις με ένα ωραίο πλατό ελληνικών και ξένων εκλεκτών αλλαντικών και τυριών.

sorbal_05.jpg

Το Sorbal, όμως, δεν είναι μόνο το βράδυ ανήσυχο … Ανοίγει από το πρωί με φανταστικό καφέ (taf), οργανικά τσάγια της εταιρείας Anassa, χειροποίητες λεμονάδες σε διάφορους γευστικούς συνδυασμούς και τρομερές σοκολάτες. Κι ακόμα, για να ξεκινήσεις τη μέρα σου όσο πιο νόστιμα γίνεται, θα βρεις αρκετές προτάσεις σε ζεστά και κρύα σάντουιτς με μεγάλη ποικιλία ψωμιών και υψηλή ποιότητα αλλαντικών και τυριών.

sorbal_08.jpg

Μια ακόμα μεγάλη δύναμη του Sorbal είναι η μουσική. Πριν την καραντίνα το ιδιαίτερο αυτό cocktail bar φημιζόταν για τις δυνατές βραδιές του που με διαφορετικό κάθε φορά Dj πίσω από τα decks έπαιρναν χρώμα από τους funk, soul, rock, deep house και cumbia ήχους. Ονειρευόμαστε ότι πολύ σύντομα θα ξαναζήσουμε αυτές τις μουσικές νύχτες εκεί στη μεγάλη μπάρα.

sorbal_03.jpg

Αγίας Ειρήνης 16, Γαλάτσι, 2102222337, www.sorbal.gr, Facebook: sorbalathens

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ