- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Τι ψωνίζουμε 350 γρ. μοσχαρίσιο κιμά ● 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο ●1 κ.κ. λεπτοκομμένο μαϊντανό ● 1 μικρή σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη ● 1 μέτριο αυγό ελαφρά χτυπημένο ● 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο ● 3 κ.σ. ελαιόλαδο ● 1 καρότο ψιλοκομμένο ● 2-3 φιλαράκια φρέσκο δενδρολίβανο ● 400 ml πασάτα ● 400 γρ. σπαγκέτι ● 35 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα ● λίγο αλεύρι ● αλάτι πιπέρι
Πώς το φτιάχνουμε Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον κιμά μαζί με το σκόρδο και το μαϊντανό, προσθέτουμε το αυγό και αλατοπιπερώνουμε. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε ελαφρά. Τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαφρά το λάδι και προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλινο και το δενδρολίβανο, μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 5΄περίπου, ανακατεύοντας ελαφρά, στη συνέχεια προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και δυναμώνουμε τη φωτιά. Μόλις τα κεφτεδάκια αποκτήσουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα προσθέτουμε την πασάτα. Μειώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30-35΄ ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσοχή στο ανακάτεμα, ώστε να μη λιώσουν τα κεφτεδάκια. Ρίχνουμε το σπαγγέτι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, το βγάζουμε ενώ «κρατάει» ακόμα (al dente), το στραγγίζουμε και το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τους κεφτέδες. Κουνάμε το τηγάνι ώστε να ανακατευτούν πολύ καλά τα υλικά και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για 2΄ ακόμα. Μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε ρίχνοντας επάνω την τριμμένη παρμεζάνα.
Μάθε ιστορία Το σέλινο είναι ένα από τα πρώτα αρωματικά βότανα που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος. Ενδείξεις για τη χρήση του έχουν βρεθεί σε οικισμό της εποχής του σιδήρου. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, Έλληνες και Ρωμαίοι το χρησιμοποιούσαν στη μαγειρική, αλλά και ως φάρμακο. Ο Όμηρος στην Ιλιάδα αναφέρει ότι ο Αχιλλέας γιάτρεψε με αγριοσέλινο τα υπέροχα άλογά του. Στην Οδύσσεια το αγριοσέλινο αναφέρεται ως ένα από τα φυτά που περικύκλωναν τη σπηλιά της Καλυψώς. Σύμφωνα με τις πηγές, οι αρχαίοι Έλληνες άνδρες το θωρούσαν αφροδισιακό και το κατανάλωναν για ευνόητους λόγους, ενώ ο Ιπποκράτης το συνιστούσε στους νευρικούς ασθενείς του.
● Side dishes tip Σκορδόψωμο.
● Go Healthy tip Η πασάτα είναι ένας «πουρές» που φτιάχνεται από ώριμες, ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες ντομάτες. Φτιάξτε τη δική σας πασάτα αντί να την αγοράζετε έτοιμη και διατηρήστε τη σε γυάλινα βάζα στο ψυγείο.
● Σκονάκι Προσοχή στο αλεύρωμα και στο χρόνο βρασμού των μακαρονιών. Τα κεφτεδάκια απλώς πασπαλίστε τα και μετά τινάξτε τα καλά ώστε να φύγει όλο το περιττό αλεύρι, διαφορετικά η σάλτσα θα γίνει βαριά και θα χάσει σε γεύση. Τα μακαρόνια, αφού στραγγιστούν, θα μαγειρευτούν για 2΄ ακόμα, γι’ αυτό όταν τα βγάζουμε πρέπει να κρατάνε λίγο, διαφορετικά θα «λασπώσουν».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.