- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Σαρακοστή στο σουβλατζίδικο; Το Hoocut έχει την απάντηση
Όταν στις χειροποίητες πίτες τυλίγονται χταπόδια, καλαμαράκια, φάβα και ταραμοσαλάτα-αφρός, η νηστεία είναι επιβεβλημένη.
![Δημήτρης Παπαδόπουλος Δημήτρης Παπαδόπουλος](/images/120x120/3/jpg/files/2022-07-12/dimitris-papadopoulos.jpg)
![Τα Σαρακοστιανά σουβλάκια του Hoocut Τα Σαρακοστιανά σουβλάκια του Hoocut](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2021/03/31/_56a6796.jpg)
Σουβλάκι με χταπόδι, με καλαμαράκια ή με ντολμαδάκια: τα σαρακοστιανά τυλιχτά του Hoocut στην πλατεία Αγίας Ειρήνης
Ποιο είναι το πρώτο εστιατόριο που θα επισκεφτείς όταν θα ανοίξουν; Ρωτάω σήμερα διότι ο καιρός, λένε, πλησιάζει. Εμένα πάντως δεν θα με κρατήσει κανείς για να μην πάω στον Τραβόλτα, παραφράζοντας λίγο τη δήλωση των ημερών... Το Hoocut της πλατείας Αγίας Ειρήνης, όμως, έκανε μια ωραία και πρωτότυπη μαγειρική σκέψη: για την περίοδο της Σαρακοστής (τουλάχιστον), θα προσφέρει λίγο από την αύρα του Τραβόλτα, του αδερφού καταστήματος του Περιστερίου στα τυλιχτά του! Η πίτα με καλαμαράκια και ταραμοσαλάτα, λοιπόν, που όμοιά του δεν έχεις δοκιμάσει, με κέρδισε από την αρχή. Ούτως ή άλλως, η δύναμη του Hoocut είναι στις αναλογίες του: τρως ένα τυλιχτό κι από την πρώτη μέχρι την τελευταία του μπουκιά αισθάνεσαι κάθε υλικό, τραγανό και μαλακό, ζεστό και κρύο.
![Τα Σαρακοστιανά σουβλάκια του Hoocut Πίτα με καλαμαράκια και ταραμοσαλάτα](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/_56a6834.jpg)
Όμως αυτό δεν είναι το μόνο νέο: η πίτα με το χταπόδι και τη φάβα μου θυμίζει το πιο αγαπημένο πιάτο του άλλου μεγάλου αδελφού του Hoocut, της Cookoovaya, και αυτό είναι το δεύτερο εστιατόριο που «δεν θα με κρατήσει κανείς για να μην πάω» μόλις ανοίξουν ξανά. Ο κόλιανδρος τού δίνει απίθανη φρεσκάδα και η πίτα -της οποίας την κόρα κόβουν για να είναι μαλακή σε κάθε της σπιθαμή-, είναι το κουκούλι που ζεσταίνει όρεξη και καρδιά. Την τριάδα σαρακοστιανών ολοκληρώνει αυτό με τα ντολμαδάκια: περασμένα από τη σχάρα, με την ωφέλιμη γεύση από το κληματόφυλλο να στάζει στο περιεχόμενο του τυλιχτού-ποίημα! Δίπλα στα τυλιχτά, χούμους και μελιτζανοσαλάτα δίνουν κι άλλες επιλογές σε εκείνους που νηστεύουν αλλά και στους vegeterian και vegan.
![Τα Σαρακοστιανά σουβλάκια του Hoocut Πίτα με χταπόδι και φάβα](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/_56a6840.jpg)
To Hoocut είναι η προσπάθεια των 4 της Cookoovaya (Κλεομένης Ζουρνατζής, Περικλής Κοσκινάς, Βαγγέλης και Σπύρος Λιάκου) να επαναπροσδιορίσουν το πιο αγαπημένο μας πρόχειρο φαγητό. Να το επαναπροσδιορίσουν με όρους μαγειρικούς, να φτιάχνουν σουβλάκια σχεδόν a la minute. Εισήγαγαν έναν νέο τρόπο στην κοπή και το ψήσιμο των κρεάτων στη σχάρα ώστε να ψήνονται γρήγορα και τέλεια κι έπειτα να κόβονται με τη μετζαλούνα (το μεγάλο, σαν μισοφέγγαρο, μαχαίρι) παρουσία του πελάτη. Το αποτέλεσμα είναι το σουβλάκι που όλοι ξέρουμε κι αγαπάμε στη σύγχρονη μορφή του: πιο φροντισμένο και με αυτοπεποίθηση για το περιεχόμενό του.
![_56a9317.jpg _56a9317.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/_56a9317.jpg)
![_56a6700-edit-2.jpg _56a6700-edit-2.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/_56a6700-edit-2.jpg)
Από το 2018 που άνοιξε το Hoocut μας σύστησε την προβατίνα σε πίτα ή σκεπαστή κι από την πρώτη φορά που τη δοκίμασα ονειρευόμουν ήδη την επόμενη... μετά από μια παράσταση, ειδικά αν ήταν κακή, η προσμονή της προβατίνας με κρατούσε στη θέση μου. Θα ξαναβρεθούμε εκεί: και τότε θα έχουμε μια ακόμη επιλογή (ήδη δηλαδή την έχουμε αλλά σκέφτηκα να τελειώσω ποιητικά): λουκάνικο μαύρο χοίρου. Αυτό το κρέας της αυτόχθονης φυλής που ζει χιλιάδες χρόνια στην Ελλάδα, έχει μια γευστική υπεροχή που την καταλαβαίνεις από την πρώτη μπουκιά. Εκτός από τα τυλιχτά, οι μερίδες με το κρέας της επιλογής σας και τις φρεσκοκομένες πατάτες, οι σκεπαστές πίτες και οι σαλάτες, είναι το μενού που φτάνει και μέχρι τα σπίτια μας μέσω delivery αλλά και των πλατφορμών e-food και Wolt.
![img_8952.jpg img_8952.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/img_8952.jpg)
www.hoocut.com
Instagram: @hoocut
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν λοιπόν τον Αύγουστο βρεθείς στην έρημη Αθήνα, άσε τις ντροπές και δοκίμασε ένα supper club.
Έχει και η Αθήνα γραφικές πλατείες!
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.