- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σαρακοστή στο σουβλατζίδικο; Το Hoocut έχει την απάντηση
Όταν στις χειροποίητες πίτες τυλίγονται χταπόδια, καλαμαράκια, φάβα και ταραμοσαλάτα-αφρός, η νηστεία είναι επιβεβλημένη.
Σουβλάκι με χταπόδι, με καλαμαράκια ή με ντολμαδάκια: τα σαρακοστιανά τυλιχτά του Hoocut στην πλατεία Αγίας Ειρήνης
Ποιο είναι το πρώτο εστιατόριο που θα επισκεφτείς όταν θα ανοίξουν; Ρωτάω σήμερα διότι ο καιρός, λένε, πλησιάζει. Εμένα πάντως δεν θα με κρατήσει κανείς για να μην πάω στον Τραβόλτα, παραφράζοντας λίγο τη δήλωση των ημερών... Το Hoocut της πλατείας Αγίας Ειρήνης, όμως, έκανε μια ωραία και πρωτότυπη μαγειρική σκέψη: για την περίοδο της Σαρακοστής (τουλάχιστον), θα προσφέρει λίγο από την αύρα του Τραβόλτα, του αδερφού καταστήματος του Περιστερίου στα τυλιχτά του! Η πίτα με καλαμαράκια και ταραμοσαλάτα, λοιπόν, που όμοιά του δεν έχεις δοκιμάσει, με κέρδισε από την αρχή. Ούτως ή άλλως, η δύναμη του Hoocut είναι στις αναλογίες του: τρως ένα τυλιχτό κι από την πρώτη μέχρι την τελευταία του μπουκιά αισθάνεσαι κάθε υλικό, τραγανό και μαλακό, ζεστό και κρύο.
Όμως αυτό δεν είναι το μόνο νέο: η πίτα με το χταπόδι και τη φάβα μου θυμίζει το πιο αγαπημένο πιάτο του άλλου μεγάλου αδελφού του Hoocut, της Cookoovaya, και αυτό είναι το δεύτερο εστιατόριο που «δεν θα με κρατήσει κανείς για να μην πάω» μόλις ανοίξουν ξανά. Ο κόλιανδρος τού δίνει απίθανη φρεσκάδα και η πίτα -της οποίας την κόρα κόβουν για να είναι μαλακή σε κάθε της σπιθαμή-, είναι το κουκούλι που ζεσταίνει όρεξη και καρδιά. Την τριάδα σαρακοστιανών ολοκληρώνει αυτό με τα ντολμαδάκια: περασμένα από τη σχάρα, με την ωφέλιμη γεύση από το κληματόφυλλο να στάζει στο περιεχόμενο του τυλιχτού-ποίημα! Δίπλα στα τυλιχτά, χούμους και μελιτζανοσαλάτα δίνουν κι άλλες επιλογές σε εκείνους που νηστεύουν αλλά και στους vegeterian και vegan.
To Hoocut είναι η προσπάθεια των 4 της Cookoovaya (Κλεομένης Ζουρνατζής, Περικλής Κοσκινάς, Βαγγέλης και Σπύρος Λιάκου) να επαναπροσδιορίσουν το πιο αγαπημένο μας πρόχειρο φαγητό. Να το επαναπροσδιορίσουν με όρους μαγειρικούς, να φτιάχνουν σουβλάκια σχεδόν a la minute. Εισήγαγαν έναν νέο τρόπο στην κοπή και το ψήσιμο των κρεάτων στη σχάρα ώστε να ψήνονται γρήγορα και τέλεια κι έπειτα να κόβονται με τη μετζαλούνα (το μεγάλο, σαν μισοφέγγαρο, μαχαίρι) παρουσία του πελάτη. Το αποτέλεσμα είναι το σουβλάκι που όλοι ξέρουμε κι αγαπάμε στη σύγχρονη μορφή του: πιο φροντισμένο και με αυτοπεποίθηση για το περιεχόμενό του.
Από το 2018 που άνοιξε το Hoocut μας σύστησε την προβατίνα σε πίτα ή σκεπαστή κι από την πρώτη φορά που τη δοκίμασα ονειρευόμουν ήδη την επόμενη... μετά από μια παράσταση, ειδικά αν ήταν κακή, η προσμονή της προβατίνας με κρατούσε στη θέση μου. Θα ξαναβρεθούμε εκεί: και τότε θα έχουμε μια ακόμη επιλογή (ήδη δηλαδή την έχουμε αλλά σκέφτηκα να τελειώσω ποιητικά): λουκάνικο μαύρο χοίρου. Αυτό το κρέας της αυτόχθονης φυλής που ζει χιλιάδες χρόνια στην Ελλάδα, έχει μια γευστική υπεροχή που την καταλαβαίνεις από την πρώτη μπουκιά. Εκτός από τα τυλιχτά, οι μερίδες με το κρέας της επιλογής σας και τις φρεσκοκομένες πατάτες, οι σκεπαστές πίτες και οι σαλάτες, είναι το μενού που φτάνει και μέχρι τα σπίτια μας μέσω delivery αλλά και των πλατφορμών e-food και Wolt.
www.hoocut.com
Instagram: @hoocut
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκεί θα βρεις τα asian προϊόντα και το ethnic fast food που χαζεύεις στα social media
Μετατρέποντας την καθημερινότητα σε ευκαιρία για ισότητα, εργασία και ανθρώπινη επαφή
Βόλτα στο πιο ενεργό ιχθυοπαραγωγικό κέντρο της χώρας
Από ζουμερά μπιφτέκια μέχρι γαλλική κουζίνα και επικά σάντουιτς. Τρώμε στα καινούργια στέκια της πόλης
Το «παλιομοδίτικο» γλυκό που έγινε ξανά trend
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια τόσο πλούσια προσφορά σοκολάτας;
Έχει και το Πάσχα τις… αμαρτίες του
Λαχταριστή μαγειρίτσα, από παραδοσιακή μέχρι vegan και «πειραγμένη»
Θα το βρεις ίσως όχι στα μενού διάσημων σεφ, αλλά σίγουρα στις συνταγές του τικ-τοκ και στα ψυγεία των σπιτιών μας
Και τα καλύτερα τρίγωνα Πανοράματος της Αθήνας
Με μαχλέπι, μαστίχα και εκλεκτό βελγικό βούτυρο, ζυμώνεται με επιμονή και ψήνεται μέχρι να γεμίσει η γειτονιά με εκείνο το ακαταμάχητο άρωμα.
Χειροποίητα sandwiches με τσιαπάτα, βουτυράτα κρουασάν, specialty καφές και μια limited πασχαλινή προσθήκη που φέρνει στο τραπέζι τα αρώματα των ημερών.
Τα αποξηραμένα φρούτα και οι φρεσκοψημένοι ξηροί καρποί είναι ελληνικής προέλευσης και οι ιδανικοί πρωταγωνιστές για τα γλυκά των ημερών αλλά και των πλούσιων φαγητών σας
Φέρνουν την άνοιξη στο μενού, χωρίς να χάνουν το γνώριμο Friday attitude
Εδώ το Πάσχα σημαίνει οικογένεια. Σημαίνει μοίρασμα. Είναι ένα γεμάτο τραπέζι που γίνεται αφορμή για ουσιαστική επαφή
Φρέσκα αρτοσκευάσματα, προσεγμένα σάντουιτς και πασχαλινές γεύσεις που κάνουν κάθε στάση στην Παλιά Πόλη να αξίζει
Στην Κέρκυρα, το Πάσχα έχει τη δική του γλυκιά υπογραφή
Το πασχαλινό τραπέζι ξεκινά από τις σωστές επιλογές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.