- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Βόλτες στο White Elephant.
Θυμάμαι το πρώτο W.E. από τα φοιτητικά μου χρόνια, τότε που ανακάλυπτα τις διεθνείς κουζίνες στην εκκολαπτόμενη αγορά της Αθήνας. Τον καιρό εκείνο είχε στέκι το ξενοδοχείο Ανδρομέδα. Τη δεύτερη φάση του στην Κηφισιά δεν την είχα δοκιμάσει, πρόλαβα όμως μια καλοκαιρινή του περίοδο στις Σπέτσες που έκανε μπαμ στο νησί. Προχθές, επιτέλους, γνώρισα και το στέκι στο Χαλάνδρι. Ο Άρης Δημητρακόπουλος, ζεστός ιδιοκτήτης, μας υποδέχτηκε στο μοντέρνο εστιατόριο με τη ζεν ατμόσφαιρα, τον υπέροχο κήπο, την πισίνα, το sushi bar και το cocktail bar.
Η βραδιά ξεκίνησε με προτάσεις από το cocktail bar, μια Lady Ginger (vodka-ginger syrup-fresh lime juice) και μια Hara Kiri (vodka-wasabi-chili-lemon juice-worcester sauce-tomato juice) ήταν ό,τι ακριβώς έπρεπε για να ξεκινήσουμε το γευστικό «σεργιάνι» στην Ασία. Δεν είχαμε πάει για drinks και μου ’μεινε ένας καημός… Πώς θα δοκιμάσω την υπέροχη λίστα με τα 35 cocktails, διεθνή, ασιατικά και house special;
Βλέποντας τον κατάλογο κατάλαβα ότι εάν μου χρειάζεται ένα καλοκαίρι για να γευτώ την γκάμα των cocktails, η ποικιλία των φαγητών θέλει αφιέρωμα για να την κατακτήσω. Μιλάμε για αληθινό πάνθεον ασιατικής κουζίνας με πολυνησιακά, κινέζικα, ταϊλανδέζικα πιάτα και, φυσικά, έμφαση στο σούσι. Είπαμε λοιπόν να το παίξουμε τρώγοντας και βλέποντας. Αρχίσαμε με maki rolls, πραγματικά υπέροχα, με σολομό-αβοκάντο, με καπνιστό χέλι-αβοκάντο-αυγά χελιδονόψαρου-μαγιονέζα, και το πιο καταπληκτικό, αυτό με λαβράκι tempura-πικάντικη mayo-βασιλικό-chili. Ένα spring roll και ένα won ton δεν θα το πάρεις; Πήραμε, τέλεια και τα δύο, όπως και τα samosa που συμπληρώσαμε. Πολύ καλή η εντύπωση των ορεκτικών.
Συνεχίσαμε με tempuras λαχανικών και θαλασσινών, σούπερ τα βρήκαμε κι αυτά. Κι αφού είχαμε αποκάμει, είπαμε να μοιραστούμε δύο κυρίως στη μέση. Μια πάπια τραγανή προσγειώθηκε μαζί με Szechuan beef και τέλος. Τη γυρίσαμε την Ασία και την απολαύσαμε πλήρως. Όμως, σκέφτομαι όταν σφίξουν οι ζέστες, που θα ανοίξουν την πισίνα για κολύμπι από το πρωί, να κουνάω στο χεράκι μου το long drink, κλακ-κλακ τα παγάκια, βρεγμένη με το μαγιουδάκι μου και μετά sushi bar… Βρήκα καινούργιο στέκι στο Χαλάνδρι φέτος το καλοκαίρι.
Αγ. Παρασκευής 124, Χαλάνδρι (δίπλα στο μετρό της Αγ. Παρασκευής), 210 6855581. Διαθέτει πάρκινγκ. Ανοιχτά 19.00-1.30, Κυριακές από μεσημέρι. Τον Ιούλιο από το πρωί.
INFO
Ένα από τα πιο καλά εστιατόρια της Αθήνας που επιστρέφει μετά από απουσία χρόνων. Asian γεύσεις, sushi bar και κοκτέιλ. Κυριακή μόνο μεσημέρι, Κλειστά Δευτέρα.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.