- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Clean label: Ο νέος όρος που «εμπλουτίζει» το λεξιλόγιο της διατροφής μας στο συσκευασμένο ψωμί
Η «καθαρή ετικέτα», όπως είναι ο ελληνικός όρος, είναι η νέα διατροφική τάση που έρχεται όλο και πιο δυναμικά και στη χώρα μας. Δεν πρόκειται για έναν επιστημονικό όρο, όμως εκφράζει την ανάγκη του κοινού να γνωρίζει και να καταλαβαίνει τα συστατικά των προϊόντων που καταναλώνει καθημερινά.
Με την έλευση του Covid -19 το 80% των καταναλωτών αναζητά πλέον το υγιεινό στη διατροφή του, ένα ποσοστό εξαιρετικά υψηλό, που σίγουρα μεταβλήθηκε από την κατάσταση που έφερε στις ζωές όλων μας η καραντίνα. Η αυξητική τάση, λοιπόν, για υγιεινή διατροφή έφερε ακόμα πιο δυναμικά στο προσκήνιο την ανάγκη για προϊόντα “clean label”. Πρόκειται για ένα «κίνημα» των καταναλωτών που επιζητούν την επιστροφή στο λεγόμενο «αληθινό» φαγητό, μέσα από την αυθεντικότητα και τις φυσικές πρώτες ύλες.
Ουσιαστικά, η «καθαρή ετικέτα» χαρακτηρίζει ένα προϊόν που έχει όσο το δυνατόν λιγότερα συστατικά παρασκευής, πάντα με φυσική προέλευση, ενώ δεν έχει τίποτα πρόσθετο (βελτιωτικά, συντηρητικά) στη συνταγή του. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται πλέον η εταιρεία Καραμολέγκος, η οποία παρουσίασε στην ελληνική αγορά τρεις από τις πλέον βασικές σειρές προϊόντων της (ψωμί του τοστ, ψίχατοστ και ψωμί σε φέτες) με τη σφραγίδα «καθαρής ετικέτας». Έφερε δηλαδή, πρώτος στην Ελλάδα, συσκευασμένο ψωμί χωρίς πρόσθετα και χωρίς συντηρητικά, με 100% φυσικές πρώτες ύλες. Υλικά που μπορεί να αναγνωρίσει ο καταναλωτής διαβάζοντας το κάτω μέρος της συσκευασίας του ψωμιού. Το Ψωμί Καθαρής Ετικέτας του Καραμολέγκου είναι ήδη στα ράφια όλης της Ελλάδας!
Η πρωτοβουλία αυτή από τον Καραμολέγκο ήρθε μέσα από μια μεγάλη επένδυση στο R&D, ώστε να αναπτυχθεί η ιδανική διαδικασία αρτοποίησης με αποτέλεσμα την ίδια ποιότητα και γεύση που αναγνωρίζει ο καταναλωτής. Ο δρόμος έχει ανοίξει πλέον και στο συσκευασμένο ψωμί για τα προϊόντα «καθαρής ετικέτας». Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αρχίσουμε να διαβάζουμε τα συστατικά για το κάθε τι που τρώμε και να αγκαλιάσουμε αυτή τη νέα συνήθεια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.