Θεματα

Welovesalads.gr, ένα site για όσους λατρεύουν τη σαλάτα

Στο ολόφρεσκο site του Φρεσκούλη θα βρεις περίπου τα πάντα για τη σαλάτα

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Welovesalads.gr, ένα site για όσους λατρεύουν τη σαλάτα
Πράσινη σαλάτα με μανταρίνι, μπλε τυρί και φουντούκια με dressing μανταρινιού

Το welovesalads.gr, το καινούργιο site από τον Φρεσκούλη, θα σου γνωρίσει τον θαυμαστό κόσμο της σαλάτας

Έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ την εποχή που αντιμετωπίζαμε τη σαλάτα ως ένα βαρετό γεύμα. Οι νέες τεχνικές, οι χιλιάδες συνταγές, η πρόσβαση σε υλικά απ’ όλο τον κόσμο κι η φαντασία των σεφ έχουν μετατρέψει τη σαλάτα σε ένα ιδιαιτέρως αγαπητό, γαστριμαργικό πιάτο. Ένα πιάτο που κρύβει τόσες εκπλήξεις, όσα και τα χιλιάδες διαφορετικά υλικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να το φτιάξεις.

Όμως, δεν είμαστε όλοι σεφ. Δεν έχουμε όλοι τις γνώσεις ή τις ιδέες για να δημιουργήσουμε από την αρχή την ονειρεμένη εκείνη σαλάτα που φάγαμε σε κάποιο εστιατόριο και δεν ξεχάσαμε ποτέ. Δεν ξέρουμε όλοι, τι πάει με τι, ποια είναι τα θρεπτικά συστατικά κάθε λαχανικού ή ποια υλικά μπορούμε να προσθέσουμε στη σαλάτα μας για να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε ένα κρύωμα ή να χάσουμε κιλά. Για όλα αυτά που δεν ξέρουμε και λαχταράμε να μάθουμε, υπάρχει το welovesalads.gr. Ένα site ολόφρεσκο, όσο και οι σαλάτες που κρύβονται από πίσω του… Βλέπετε, το welovesalads.gr είναι ακόμη μία ανατρεπτική ιδέα του Φρεσκούλη, που τόσες και τόσες φορές μας έχει «σώσει» με τις σαλάτες του.

Welovesalads.gr, ένα site για όσους λατρεύουν τη σαλάτα

«Η μαρουλοσαλάτα, ενίοτε εμπλουτισμένη και με άλλα βότανα και μυριστικά, είναι μάλλον η αρχαιότερη ευρωπαϊκή σαλάτα. Το μαρούλι ήταν ιδιαιτέρως αγαπητό στην αρχαιότητα. Αρχικά, στην άγρια μορφή του και στη συνέχεια και συνηθέστερα καλλιεργημένο». Να, κάτι που δεν ήξερα. Κι αυτή είναι μόλις μία καινούργια πληροφορία από τις δεκάδες που βρήκα, ανατρέχοντας στο welovesalad.gr, που εκτός από την ιστορία της σαλάτας, έχει ακόμη να σου πει πολλά.

Welovesalads.gr, ένα site για όσους λατρεύουν τη σαλάτα

Εκτός από δεκάδες συνταγές για σαλάτες (οι περισσότερες από τις οποίες είναι ασυνήθιστες και άκρως ενδιαφέρουσες – όπως αυτή εδώ η σαλάτα με τρούφες τυριών και παστέλι), θα βρεις επίσης και μια εγκυκλοπαίδεια λαχανικών με χρήσιμες πληροφορίες για κάθε λαχανικό και τους βέλτιστους τρόπους να το χρησιμοποιήσεις, όπως και μια κατηγορία γύρω από την υγιεινή διατροφή και την ευημερία. Με δυο λόγια, θα μάθεις περίπου τα πάντα γύρω από τη σαλάτα!

Βαλεριάνα

Στοιχηματίζουμε ότι στο welovesalads.gr θα βρεις πολλές ιδέες για να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου είτε είσαι χορτοφάγος, είτε αναζητάς συνταγές low gluten ή detox, και να κάνεις την καθημερινότητά σου λίγο καλύτερη, πολύ πιο θρεπτική και σίγουρα πιο νόστιμη!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ