- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Το «Les Connaisseurs» έφτασε στο Golden Hall.
Το «Les Connaisseurs» της οδού Χάρητος γράφει τη δική του ιστορία από το 1989, όταν η Χαρούλα και ο Μενέλαος Παπαϊωάνου, άνοιξαν το πρώτο κατάστημα στο Κολωνάκι. Στα ταξίδια τους ανακαλύπτουν και φέρνουν μαζί τους στην Ελλάδα ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η γαλλική χάρη και γαστρονομία.
Στο Les Connaisseurs απευθύνεται όποιος αναζητά τα πάντα, αλλά και τα καλύτερα. Από delicatessen, κρασιά (κυρίως από Βουργουνδία και Μπορντό), σαμπάνιες, εκλεκτές σοκολάτες και πραλίνες Ducs de Praslin, foie gras και pates του Ducs de Gascogne, ποικιλίες τσαγιών Mariage Freres, κονιάκ του οίκου Menuet, με δυο λόγια την αφρόκρεμα αυτού που ονομάζουμε «φίνα γεύση».
Πριν λίγους μήνες η νέα γενιά, οι αδελφές Λιάνα και Κάλλια Πατρώνη, έκαναν το επόμενο βήμα συνεχίζοντας την παράδοση και ανανεώνοντας την ιστορία «Les Connaisseurs». Με ένα δεύτερο κατάστημα στο Golden Hall στο Μαρούσι, όπου διατηρείται όλη η φινέτσα του πρώτου καταστήματος, αλλά παράλληλα προστίθεται μια ακόμη πινελιά: η τέχνη του Art de la Table. Αξεσουάρ κρασιού, λινά τραπεζομάντιλα, χειροποίητα σερβίτσια, παραδοσιακές γιαπωνέζικες τσαγιέρες, κεριά και αρωματικά χώρου Baobab προσφέρονται μαζί με τις συμβουλές των «connaisseurs», για να επιλέξετε το «κάτι», αυτό που κάνει την κάθε στιγμή αλησμόνητη. Χάρητος 23, Κολωνάκι, 210 7239195 Κηφισίας 37Α, Golden Hall, Μαρούσι, 210 6814366
Τι μπορεί να βρεις εκεί
Τα προσεκτικά διαλεγμένα προϊόντα γαστρονομίας του Les Connaisseurs προσφέρουν ξεχωριστές γεύσεις που βασίζονται πρώτα από όλα στα εξαίρετα υλικά και έπειτα στις παραδοσιακές διαδικασίες παραγωγής. Διαλέξαμε μερικά:
Από τη συλλογή του Art de la Table δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν τα γνωστά αρωματικά χώρου κεριά Baobab με τα διακριτικά αρώματα
Η φρέσκια «σπιτική» pasta Cipriani, εδώ και 60 χρόνια παρασκευάζεται από υλικά πρώτης ποιότητας και, αν διατηρηθεί σε σωστές συνθήκες, καταναλώνεται μέχρι και σε 2 χρόνια. Το μυστικό βρίσκεται στη ζύμη. Ένας συνδυασμός μοναδικής ελαστικότητας και λεπτότητας. Ζυμαρικά που γίνονται πολύ νόστιμα και μόνο με λίγο βούτυρο και τριμμένη παρμεζάνα ή γκρατιναρισμένα με σωταρισμένο μπέικον ή ζαμπόν. Το κάθε πακέτο σερβίρει 5 μερίδες. Χρόνος μαγειρέματος: 2 λεπτά. Από €6.90
Μέσα σ' αυτό το πολύ όμορφο κουτί υπάρχουν και οι εννέα σπεσιαλιτέ που έφτιαξαν τη φήμη του οίκου Mazet. Το μικρό κουτί μέσα στο μεγάλο αποτελεί μια μικρή έκπληξη. Η πολυπόθητη πραλίνα βασίζεται σε μία μυστική συνταγή της εποχής του Βασιλιά Λουδοβίκου ΙΓ΄, και η διαδικασία παρασκευής μένει μέχρι σήμερα απαράλλακτη, με αποτέλεσμα μια γεύση σκέτος πειρασμός και ένα καταπληκτικό άρωμα. €138 η συσκευασία
Ο οίκος MariageFrères μας μυεί στην τέχνη του τσαγιού με τις καλύτερες σοδειές του πλανήτη, τα σπανιότερα πράσινα και λευκά τσάγια, τα περίφημα «τσάγια εποχής» και τη σύνθεση καινούργιων μειγμάτων (mélanges). Συνοδεύονται από ειδικά σερβίτσια τσαγιού, όπως η διάσημη μαντεμένια τσαγιέρα. Από €14 το κουτί
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.