- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Yum Guilt Free: κι όμως υπάρχουν «αθώα» γλυκά!
Η Λίζα Βαβούρη δημιουργεί υγιεινά γλυκά για όλους
Στο Yum Guilt Free στη Γλυφάδα, η Λίζα Βαβούρη φτιάχνει υγιεινά γλυκά, χωρίς ζάχαρη
Αν ανήκεις στην κατηγορία «λιχούδης όσο δεν πάει», τότε ξέρεις ποιο είναι το συναίσθημα όταν για ακόμη μία φορά στάθηκε αδύνατον να μείνεις στο ένα κομμάτι σοκολατόπιτας: μια ευτυχισμένη πληρότητα πασπαλισμένη με ενοχή. Πάλι έκανες αταξία… κι όλοι ξέρουμε πως θα την ξανακάνεις! Κι αν σου λέγαμε ότι εκεί έξω υπάρχουν κολασμένα γλυκά που μπορείς να απολαύσεις χωρίς καμία ενοχή;
Πριν τέσσερα χρόνια η Λίζα Βαβούρη, έχοντας πάθος για την υγιεινή διατροφή και τη ζαχαροπλαστική άρχισε να φτιάχνει μερικές αθώες μπάρες δημητριακών και διάφορα άλλα γλυκά χωρίς ζάχαρη. Στην αρχή ξεκίνησε να πειραματίζεται με γεύσεις που είχε δοκιμάσει στα ταξίδια της στο εξωτερικό. Έφτιαχνε γλυκά κυρίως για την οικογένειά ή για φίλους. Ο ένας πειραματισμός οδήγησε στον άλλον, και πριν περάσει πολύς καιρός η Λίζα ξυπνούσε με μία ακόμα λαχταριστή ιδέα στο μυαλό. Άνοιξε ένα λογαριασμό στο Instagram κι άρχισε να ανεβάζει εκεί φωτογραφίες των γλυκών της. Τότε συνειδητοποίησε ότι οι δημιουργίες της είχαν μεγάλη απήχηση σε μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων με διάφορες διατροφικές δυσανεξίες. Έτσι, δειλά-δειλά μεταφέρθηκε από την κουζίνα της στο εργαστήριο ενός καλού συνεργάτη και φίλου και άρχισε να δημιουργεί γλυκά για διάφορα μαγαζιά. Σύντομα, οι παραγγελίες ήταν τόσες πολλές, που δεν μπορούσαν πλέον να εξυπηρετηθούν από ένα άτομο.
Και κάπως έτσι φτάνουμε στο Yum Guilt Free, το πρώτο κατάστημα της Λίζας που άνοιξε πριν ένα χρόνο στη Γλυφάδα. Εδώ, που θα βρεις τον παράδεισο των χωρίς τύψεις γλυκών! Από μπάρες δημητριακών και energy balls, μέχρι τα καρεδάκια σοκολάτας σε διάφορες γεύσεις (όπως π.χ. espresso, bounty με καρύδα, snicker κ.α.), τις σοκολατένιες τάρτες, τα πεντανόστιμα τρουφάκια, τα donuts (!), τα brownies και τους κορμούς σοκολάτας, τα γλυκά της Λίζας παρότι δεν περιέχουν ζάχαρη, καταφέρνουν να είναι πεντανόστιμα… και ταυτόχρονα υγιεινά! Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα πάντα είναι χειροποίητα, φτιάχνονται καθημερινά εδώ, και στην παρασκευή τους δεν χρησιμοποιείται καθόλου ζάχαρη, ούτε ζαχαρίνη, ούτε στέβια, ούτε κάποιο άλλο χημικό γλυκάντικο. Όλη η γλύκα έρχεται από τα φρούτα, το μέλι και την αυθεντική σοκολάτα…
Εκτός από όλα τα παραπάνω, κατόπιν παραγγελίας ετοιμάζονται επιπλέον τούρτες γενεθλίων, guilt-free γλυκάκια για events, βαφτίσεις και customized γλυκά. Επίσης, μπορείς να παραγγείλεις μέσω Wolt και e-food. Tip: Τώρα στις γιορτές, δοκίμασε και τα raw μελομακάρονα χωρίς αλεύρι και ζάχαρη… δεν θα το πιστεύεις πόσο νόστιμα είναι!
Ξενοφώντος 40, Γλυφάδα, 210 9613374
INFO
Όλες οι δημιουργίες στο Yum Guilt Free είναι χειροποίητες, ωμοφαγικές και η βάση των περισσότερων είναι οι ξηροί καρποί, τα οσμωτικά φρούτα χωρίς ζάχαρη, και τα φρέσκα φρούτα εποχής. Εδώ θα βρεις μπάρες και μπαλάκια ενέργειας, τάρτες σε πολλές γεύσεις, τούρτες και μπισκότα που θα ικανοποιήσουν την επιθυμία σου για γλυκό χωρίς να σου δημιουργούν τύψεις. Δοκίμασε οπωσδήποτε την τάρτα banoffee και το μωσαϊκό, είναι μια εμπειρία που θα θες να επαναλάβεις ξανά και ξανά. Αρκετές επιλογές υπάρχουν και σε γλυκά χωρίς γλουτένη, κατάλληλα για τα άτομα με δυσανεξία, όπως τα λαχταριστά cookies με σοκολάτα, λεμόνι και γέμιση πραλίνας φουντουκιού.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.