Η Κυριακή στο μυαλό όλων μας έχει κάτι από τη ζεστασιά της οικογενειακής θαλπωρής. Αν ήταν εικόνα, θα ήταν ένα τραπέζι γεμάτο αγαπημένα πρόσωπα, με τη μυρωδιά του ψητού που μόλις βγήκε από τον φούρνο να πλανιέται στην ατμόσφαιρα. Αυτή τη Κυριακή, ας αναβιώσουμε τα κυριακάτικα μεσημέρια που όλοι αγαπάμε. Όχι άλλο brunch, μόνο γιουβέτσι…
Vezene
Ο βασιλιάς του ψητού, ο μαέστρος Άρης Βεζενές ήταν ο πρώτος που νοστάλγησε τον όρο «κυριακάτικο μεσημέρι» και ξεκίνησε στο εστιατόριό του τον θεσμό του Sunday Roast. Από τη 1 το μεσημέρι ως τις 11 το βράδυ σε περιμένει ένα λουκούλλειο κυριακάτικο γεύμα που ξεκινάει από πίτες και καυτά flatbreads, συνεχίζει με memorable ορεκτικά (όπως το μοσχαρίσιο tartare με πατάτες hash brown, κάπαρη και κρεμμύδι) και comfort πιάτα ζυμαρικών, καταλήγει εκεί που πρέπει να καταλήγουν όλα: στα εκλεκτά κρεατικά, ψημένα με κάθε δυνατό τρόπο. Έξτρα πόντους για τα τραπεζάκια στη ρομαντική πλατεία Μαδρίτης, που απλώθηκαν εδώ το καλοκαίρι. Βρασίδα 11, όπισθεν Χίλτον, 210 7232002
Βασίλαινας
Το θρυλικό εστιατόριο, που από το καλοκαίρι και μετά βγάζει και αυτό τραπεζάκια στην πλατεία Μαδρίτης, αφιερώνει τις Κυριακές του στο soul food. Τουτέστιν πιάτα απλά, μαγειρεμένα με μεράκι, ιδανικά σερβιρισμένα στη μέση για να τα μοιραζόμαστε όλοι και να θυμόμαστε τα οικογενειακά τραπεζώματα… Έτσι, κάθε Κυριακή από τη 1 και μετά, εκτός από τα πιάτα του καταλόγου θα βρείτε επίσης μια καταπληκτική ροφομακαρονάδα, ένα λαχταριστό αρνάκι στον φούρνο με πλιγούρι, καπνιστή μελιτζάνα και σάλτσα μπαχαρικών, ένα αχνιστό γιουβετσάκι με μοσχίδα Νάξου, και σουτζουκάκια με πουρέ πατάτας. Για τους μικρότερους, υπάρχει κοτόπουλο πανέ με πατατούλες τηγανιτές. Βρασίδα 13, όπισθεν Χίλτον, 210 7210501
Κυβέλη
Παιδάκια που παίζουν στο πλακόστρωτο, γείτονες που αλληλοχαιρετιούνται, ζευγάρια που κάνουν τη βόλτα τους: η πλατεία Αγίου Γεωργίου είναι μια Κυριακή από μόνη της! Ιδανικό σημείο για να την απολαύσεις, τα τραπεζάκια της Κυβέλης (μεζοδοπωλείο-ορόσημο της πλατείας), κάτω από τις φυλλωσιές των δέντρων. Θα πάρεις οπωσδήποτε το μεγάλο χιτ που ακούει στο όνομα «κολοκυθοκεφτέδες», ταμπουλέ με μαύρες φακές, ζουμερό κοτόπουλο, ωραίο συκωτάκι και χίλια δυο ακόμα μεζεδάκια. Επτανήσου 15, Κυψέλη, 210 8219406
Τα Μεζεκλίκια της Λαχαναγοράς
Θα το βρεις μέσα στη λαχαναγορά του Ρέντη, και αφού το βρεις, θα θες να περάσεις εδώ την Κυριακή σου όλη! Κεφάτο, μερακλίδικο, νόστιμο, αυτό το μεζεδοπωλείο-αλλαντοπαντοπωλείο έχει τον τρόπο του να σε κάνει να περνάς καλά. Τα Σαββατόβραδα ανήκουν στις μουσικές νύχτες με διαφορετικούς κάθε φορά καλλιτέχνες που τραγουδούν live έντεχνα και λαϊκά τραγούδια, οπότε οι Κυριακές που ακολουθούν δικαιωματικά αφήνονται στη γλυκιά ραστώνη. Θα δοκιμάσεις (πολλά!) μεζεδάκια, θα πιεις ωραία κρασιά από έλληνες οινοποιούς, φεύγοντας θα πάρεις και κάποιο από τα νόστιμα ελληνικά προϊόντα που φιγουράρουν στα ράφια και όλα είναι προς πώληση. Λαχαναγορά Ρέντη, 210 4820020
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.