- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Different& Different, the box: η υψηλή γαστρονομία στο κουτί
Ένα box γεμάτο με τα αγαπημένα πιάτα του Χριστόφορου Πέσκια
Different& Different: the box, η νέα υπηρεσία που χωράει την υψηλή γαστρονομία του Χριστόφορου Πέσκια σε ένα κουτί και στο στέλνει στο σπίτι!
Με την πανδημία να μας χτυπάει την πόρτα ανακαλύψαμε μια μεγάλη αλήθεια: το delivery απέχει πλέον ολόκληρα χιλιόμετρα από τη φράση «παραγγέλνω πίτσα και σουβλάκια». Όχι ότι δεν έχει σχέση μαζί της, απλά δεν περιορίζεται πια μόνο σε αυτήν. Τα τελευταία χρόνια πολύ αξιόλογα εστιατόρια εντάσσουν το delivery και το take out στις υπηρεσίες τους, ενώ στην καραντίνα είδαμε ακόμα και fine dining επιλογές να δίνουν άλλο τόνο στο… «μενού» μας. Είναι ένας τρόπος να δοκιμάσουμε την κουζίνα των αγαπημένων μας εστιατορίων, χωρίς καν να τα επισκεφθούμε.
Αυτό το πλαίσιο έρχεται τώρα να ενισχύσει μια καινούργια, γαστρονομική ιδέα. Η εταιρεία “Different & Different” εμφανίστηκε το 2013 και την ίδια χρονιά βραβεύτηκε με το “Hellenic Enterpreneurship Award” για την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών catering. Η ομάδα της εταιρείας έχει στο δυναμικό της δύο πολύ ενδιαφέρουσες προσωπικότητες: τη ζωγράφο Μαργαρίτα Βιτάλη Σαραντοπούλου (που το 2018 κέρδισε το βραβείο «Γυναικείας καινοτομίας επιχειρηματικής δραστηριότητας») και ο πολυβραβευμένος σεφ Χριστόφορος Πέσκιας. Πριν λίγες μέρες οι δυο τους παρουσίασαν ένα καινούργιο concept που ακούει στο όνομα “Different &Different: the box”. Τι είναι αυτό; Με δυο λόγια η υψηλή γαστρονομία σε ένα κουτί!
Η ιδέα έχει ως εξής: εσύ επιλέγεις τα αγαπημένα σου πιάτα από ένα πληθωρικό μενού, ο Χριστόφορος Πέσκιας και η ομάδα του τα μαγειρεύει, κι έπειτα τα τακτοποιεί σε ένα γαστρονομικό box, έτοιμο να καταπλήξει τα πλήθη. Το μενού (μπορείς να το δεις αναλυτικά εδώ) είναι εμπνευσμένο από όλες τις κουζίνες του κόσμου και χωρίζεται στις εξής κατηγορίες: σαλάτες, αλοιφές, ορεκτικά, κυρίως πιάτα, συνοδευτικά και γλυκά. Μπορείς ας πούμε να παραγγείλεις (ενδεικτικά) μια σαλάτα με noodles, λαχανικά, γαρίδες και oyster/yuzu dressing, ένα μοσχαρίσιο tataki από φιλέτο Αυστραλίας με βλίτα και σάλτσα soy/wasabi ή ένα μοσχαράκι bourguignon με μανιτάρια και κρεμμυδάκια cocktail και για κλείσιμο μια mousse σοκολάτας Valrhona με καραμέλα (αναστεναγμός). Όλα τα πιάτα θα μπουν ready to serve στο box και το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ είναι να το… ανοίξεις και να στήσεις ένα υψηλού επιπέδου γαστρονομίας εστιατόριο στο σαλόνι σου. Όχι κι άσχημα.
Info:
Οι παραγγελίες γίνονται τουλάχιστον 48 ώρες πριν την ημερομηνία του γεύματος, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, 9 π.μ. – 5 μ.μ,, είτε τηλεφωνικά στο 210 6200066, είτε μέσω email στο differentndifferent@gmail.com. Το menu είναι διαθέσιμο εδώ.
Μπορείτε να παραλάβετε το box σας την ημέρα που έχετε ορίσει έως τις 8 μ.μ. από τα γραφεία: Μάτσα 17, Κηφισιά, ή να αποσταλεί στο χώρο σας, κατόπιν συνεννόησης, με την αντίστοιχη χρέωση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.