- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Different& Different, the box: η υψηλή γαστρονομία στο κουτί
Ένα box γεμάτο με τα αγαπημένα πιάτα του Χριστόφορου Πέσκια
Different& Different: the box, η νέα υπηρεσία που χωράει την υψηλή γαστρονομία του Χριστόφορου Πέσκια σε ένα κουτί και στο στέλνει στο σπίτι!
Με την πανδημία να μας χτυπάει την πόρτα ανακαλύψαμε μια μεγάλη αλήθεια: το delivery απέχει πλέον ολόκληρα χιλιόμετρα από τη φράση «παραγγέλνω πίτσα και σουβλάκια». Όχι ότι δεν έχει σχέση μαζί της, απλά δεν περιορίζεται πια μόνο σε αυτήν. Τα τελευταία χρόνια πολύ αξιόλογα εστιατόρια εντάσσουν το delivery και το take out στις υπηρεσίες τους, ενώ στην καραντίνα είδαμε ακόμα και fine dining επιλογές να δίνουν άλλο τόνο στο… «μενού» μας. Είναι ένας τρόπος να δοκιμάσουμε την κουζίνα των αγαπημένων μας εστιατορίων, χωρίς καν να τα επισκεφθούμε.
Αυτό το πλαίσιο έρχεται τώρα να ενισχύσει μια καινούργια, γαστρονομική ιδέα. Η εταιρεία “Different & Different” εμφανίστηκε το 2013 και την ίδια χρονιά βραβεύτηκε με το “Hellenic Enterpreneurship Award” για την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών catering. Η ομάδα της εταιρείας έχει στο δυναμικό της δύο πολύ ενδιαφέρουσες προσωπικότητες: τη ζωγράφο Μαργαρίτα Βιτάλη Σαραντοπούλου (που το 2018 κέρδισε το βραβείο «Γυναικείας καινοτομίας επιχειρηματικής δραστηριότητας») και ο πολυβραβευμένος σεφ Χριστόφορος Πέσκιας. Πριν λίγες μέρες οι δυο τους παρουσίασαν ένα καινούργιο concept που ακούει στο όνομα “Different &Different: the box”. Τι είναι αυτό; Με δυο λόγια η υψηλή γαστρονομία σε ένα κουτί!
Η ιδέα έχει ως εξής: εσύ επιλέγεις τα αγαπημένα σου πιάτα από ένα πληθωρικό μενού, ο Χριστόφορος Πέσκιας και η ομάδα του τα μαγειρεύει, κι έπειτα τα τακτοποιεί σε ένα γαστρονομικό box, έτοιμο να καταπλήξει τα πλήθη. Το μενού (μπορείς να το δεις αναλυτικά εδώ) είναι εμπνευσμένο από όλες τις κουζίνες του κόσμου και χωρίζεται στις εξής κατηγορίες: σαλάτες, αλοιφές, ορεκτικά, κυρίως πιάτα, συνοδευτικά και γλυκά. Μπορείς ας πούμε να παραγγείλεις (ενδεικτικά) μια σαλάτα με noodles, λαχανικά, γαρίδες και oyster/yuzu dressing, ένα μοσχαρίσιο tataki από φιλέτο Αυστραλίας με βλίτα και σάλτσα soy/wasabi ή ένα μοσχαράκι bourguignon με μανιτάρια και κρεμμυδάκια cocktail και για κλείσιμο μια mousse σοκολάτας Valrhona με καραμέλα (αναστεναγμός). Όλα τα πιάτα θα μπουν ready to serve στο box και το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ είναι να το… ανοίξεις και να στήσεις ένα υψηλού επιπέδου γαστρονομίας εστιατόριο στο σαλόνι σου. Όχι κι άσχημα.
Info:
Οι παραγγελίες γίνονται τουλάχιστον 48 ώρες πριν την ημερομηνία του γεύματος, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, 9 π.μ. – 5 μ.μ,, είτε τηλεφωνικά στο 210 6200066, είτε μέσω email στο differentndifferent@gmail.com. Το menu είναι διαθέσιμο εδώ.
Μπορείτε να παραλάβετε το box σας την ημέρα που έχετε ορίσει έως τις 8 μ.μ. από τα γραφεία: Μάτσα 17, Κηφισιά, ή να αποσταλεί στο χώρο σας, κατόπιν συνεννόησης, με την αντίστοιχη χρέωση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η βάση είναι ξεκάθαρη: 100% φρέσκος ελληνικός μοσχαρίσιος κιμάς, αφράτα buns, σπιτικές σος, πατάτες κομμένες στο χέρι. Αλλά αυτό που μένει είναι η λεπτομέρεια.
Εδώ και 50 χρόνια είναι κομμάτι της καθημερινότητας της Θεσσαλονίκης
Ένα ψαράκι τόσο δα, που είναι όμως ελληνικότατο, ντόπιο, σχετικά οικονομικό, πολύ τσαχπίνικο και με τρομερή διατροφική αξία
Και όχι, το λεμόνι δεν ψήνει το ωμό ψάρι και δεν σκοτώνει τα βακτήρια στα όστρακα
Από επικό gelato μέχρι artisanal προφιτερόλ και τα τουλουμπάκια που έγιναν viral
Ένα γλυκό με έντονη... γλυκύτητα, τραγανό εξωτερικά και μαλακό εσωτερικά
Τα πάντα εδώ είναι ολόφρεσκα, φτιάχνονται καθημερινά στο εργαστήριό τους, με άριστες πρώτες ύλες, αγάπη και τέχνη
Από το 2023 έχει γίνει σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν τις αυθεντικές γεύσεις, με μια πιο σύγχρονη προσέγγιση
Η artisanal φιλοσοφία του Overoll αποτυπώνεται σε κάθε λεπτομέρεια
Τα κλασικά κι αγαπημένα και οι τρεις νέοι κωδικοί που ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε
Σταθερό σημείο αναφοράς για όσους πιστεύουν ότι ένα καλό γλυκό δεν είναι απλώς επιδόρπιο αλλά μνήμη
Στα Άνω Πετράλωνα, το Αρµενοβίλ - γλυκά της Θεσσαλονίκης, είναι σηµείο αναφοράς
Στα Zuccherino το gelato δεν είναι απλώς γλυκό, είναι καλοκαιρινή εμπειρία πόλης
Η οικογενειακή επιχείρηση από τον Βόλο που σκέφτηκε να φτιάξει ένα παγωτό τόσο-όσο!
Έχεις δοκιμάσει παγωτό... Matcha Latte;
Στις εκβολές του Πηνειού ένας ψαράς μάς μαγειρεύει μπλε καβούρια δίπλα στο νερό και μας συστήνει τη ζωή στις παράγκες της Μπούκας
75 χρόνια μια θάλασσα από γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.