Ο Φάρος, Θεόδωρος και Ελένη το μικρό, Κάβος: 3 υπέροχες ψαροταβέρνες για εκδρομές κοντά στην Αθήνα
Στα μέσα του Σεπτέμβρη έχουν πια επιστρέψει από τις διακοπές τους και οι τελευταίοι εκδρομείς. Είναι η εποχή που η Αθήνα γεμίζει μαυρισμένα κορμιά και νοσταλγικά βλέμματα. Μας λείπουν τα νησιά, η θάλασσα, η ανεμελιά και οι γεύσεις… Μας λείπουν τόσο, που μερικές φορές ξεχνάμε ότι ο ήλιος είναι ακόμα καυτός και τα Σαββατοκύριακα μπορούν να μεταμορφωθούν σε μικρές, νόστιμες αποδράσεις. . Βάλε, λοιπόν, μαγιό, μπες στο αμάξι και διάλεξε προορισμό. Για το μεσημεριανό σου σήμερα, έχουμε 3 ταβέρνες που τις λούζει ακόμα το καλοκαίρι. Και είναι και οι τρεις υπέροχες…
Ο Φάρος
Δεν πρέπει να υπάρχει άλλη ταβέρνα σε ολόκληρη την Αττική που να φωνάζει «καλοκαίρι» σαν κι αυτήν εδώ. Είναι ο ορισμός της φράσης «τραπεζάκι δίπλα στο κύμα» (πιο δίπλα δεν γίνεται!), αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που σε στέλνουμε ως την παραλία Μαραθώνα. Θα έρθεις για να ρίξεις τη βουτιά σου-ωραία αμμουδερή παραλία-, και μετά για να κάτσεις βρεγμένος στα λευκά τραπεζάκια και να απολαύσεις τα άπαντα της θάλασσας. Δυνατό χαρτί στον Φάρο είναι το φρέσκο ψαράκι του, ακόμη δυνατότερο το τηγάνι του! Από τα πιο ωραία τηγανισμένα ψαράκια -τραγανά, ελαφριά, πεντάφρεσκα. Μη χάσεις την καπνιστή μελιτζανοσαλάτα και το γαλακτομπούρεκο στο τέλος. Περικλέους 22, παραλία Μαραθώνα, 2294056164
Θεόδωρος και Ελένη το μικρό
Στα Λεγραινά (κοντά στο Σούνιο), σχεδόν στη μέση του πουθενά. Τα τραπέζια απλώνονται σε ένα μικρό χωράφι κάτω από τις ελιές. Είναι σχεδόν πάντα γεμάτα. Η αναμονή για μια θέση στον (γευστικό) παράδεισο αξίζει, έτσι δεν λένε; Έτσι λέω κι εγώ και με το χέρι στην καρδιά δηλώνω: δεν έχω φάει ωραιότερα μύδια πο-τέ! Φημίζεται για τα μύδια του, στον κατάλογο θα βρεις γύρω στις 5 προτάσεις σε μύδια αχνιστά, ενώ αν παρατηρήσεις, δεν υπάρχει παρέα που να μην παραγγέλνει τουλάχιστον ένα ξέχειλο πιάτο με το νόστιμο αυτό όστρακο. Εμάς μας κέρδισαν τα μύδια σαγανάκι με ζωμό Σκορπίνας και λάδι καρυδιού (απλά τέ-λει-α). Μετά από τόσες γραμμές για τα μύδια, μην πιστέψεις ότι τα υπόλοιπα πάνε πίσω… Το αντίθετο! Θα βρεις φρέσκο ψαράκι (η σαρδέλα που πήρα, πρέπει να ψαρεύτηκε τύπου «πριν 5’»), πολλά είδη χόρτων (πρόλαβα την αλμύρα), όλα τα θαλασσινά του βυθού (υπέροχες οι γαρίδες με την πάπρικα, το χταποδάκι ολόσωστα ψημένο), πίτες, αλοιφές και τις τηγανιτές πατάτες που μας αξίζουν… Έξτρα πόντους για το ευγενέστατο προσωπικό που παρέμεινε εξυπηρετικότατο και γρήγορο, ακόμα και όταν δεν έμεινε ούτε καρέκλα ελεύθερη. Λ. Λεγραινών, Λεγραινά, 2292051936
Κάβος
Τι είναι η Κόρινθος αν το σκεφτείς; Μία ωρίτσα δρόμος. Ε, λίγο παραπέρα, μπες στο δρόμο προς Επίδαυρο, πολύ σύντομα θα βρεις τα Ίσθμια, συνεχίζεις μέχρι να βρεις ταμπέλα «Κάβος». Εδώ θα βρεις τη θάλασσα, εδώ και τους μεζέδες. Από το 1964, αυτή η ωραία ψαροταβέρνα παίζει στα δάχτυλα τις νοστιμιές του βυθού. Θα βρεις ολόφρεσκα όστρακα και ψάρια (μπαρμπούνια, σφυρίδες, στήρες, σαργούς, μελανούρια κλπ.), ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που αποκλειστικά πηγαίνουν για τη μακαρονάδα με τους πετροσωλήνες! Ωραία η ταραμοσαλάτα, ωραία και τα βραστά, άψογο το τηγάνι τους! Όλα αυτά μπροστά στη θάλασσα, πάνω σε μια λουλουδιασμένη αυλή. Καθόλου τυχαίο που έχει πολλούς αθηναίους για πιστούς θαμώνες (ανάμεσά τους και πολλούς, γνωστούς σεφ). Ίσθμια, Κόρινθος, 2741037906
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.