- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Lost Athens καλεί Μεζέν, μια συνάντηση αυστηρά για μερακλήδες
Μια βολιώτικη τσιπουροκατάνυξη στα στενά του Παγκρατίου

To Μεζέν του Γρηγόρη Χέλμη κατεβαίνει για μία μέρα στην Αθήνα, στο Lost Athens του Παγκρατίου
Ο Γρηγόρης Χέλμης είναι ο άνθρωπος που εξέλιξε την έννοια του «μεζέ» όσο λίγοι. Τρομερά δημιουργικός, εφευρετικός, όλο σκέφτεται καινούργια, νόστιμα παιχνίδια και τρόπους να γαργαλάει τα γαστρονομικά νέα. Το μεζεδοπωλείο του δε, το φημισμένο Μεζέν στον Βόλο, είναι από τα σημεία που κάθε μερακλής πρέπει να επισκεφθεί τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του. Σε περίπτωση, όμως, που ο Βόλος σας πέφτει κομμάτι μακριά, έχουμε καλά και λαχταριστά νέα.

Την Τρίτη 4 Αυγούστου ο γαστρονομικός θίασος του Μεζέν κατεβαίνει Αθήνα κουβαλώντας… πεσκέσια από το χωριό! Ο Γρηγόρης Χέλμης και ο Ανδρέας Διακοδημήτρης του Μεζέν θα βρεθούν στην κουζίνα του Lost Athens για ένα και μόνο βράδυ, σερβίροντας τα πιο ωραία μεζεδάκια του ντουνιά. Ταραμάς ρέγγας και τσίρος πολίτικος, κοπανιστή, γύρος μπακαλιάρου και σκουμπρί ημίπαστο αλλά και συκώτι ρέγγας με καυτερή πιπεριά είναι μόνο μερικοί από τους συνολικά 17 διαφορετικούς μεζέδες (πειραγμένους και μη) που σε περιμένουν να τους ανακαλύψεις.

Μεζές χωρίς τσίπουρο γίνεται; Προφανώς και όχι, οπότε ο Γρηγόρης Χέλμης και ο Ανδρέας Διακοδημήτρης φροντίζουν να ταιριάξουν τους φοβερούς τους μεζέδες με 3 επιλεγμένα αποστάγματα. Φυσικά, αν το προτιμάτε, υπάρχει πάντα και η μεγάλη συλλογή από μπίρες ελληνικών μικροζυθοποιείων στον κατάλογο του Lost Athens.

Αν, λοιπόν, η Τρίτη 4 Αυγούστου σε βρει στην Αθήνα, αξίζει να περάσεις μια βόλτα (από τις 18.00 και μετά) από το νόστιμο στέκι της Αρχελάου και να δοκιμάσεις τους ωραιότερους μεζέδες του καλοκαιριού. Να που μερικές φορές ο Αύγουστος στην Αθήνα έχει και τα καλά του…

Lost Athens: Αρχελάου 7, Παγκράτι, 210 7230832
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το επόμενο είναι ένα γαστρονομικό εργαστήριο για την Επανάσταση του 1821
Έχεις δοκιμάσει ποτέ μακαρονάδα-σπανακόπιτα; Αν όχι, πρέπει!
Εδώ θα βρείτε μια τεράστια ποικιλία ξηρών καρπών, ό,τι πρέπει για τις ημέρες νηστείας της Σαρακοστής
Το παντοπωλείο αυτό μας έχει καλομάθει στα καλύτερα. Το ίδιο κάνει και αυτές τις ημέρες της Σαρακοστής!
Εδώ θα ανακαλύψεις όσπρια που ξεχωρίζουν για τη φρεσκάδα και τη θρεπτική τους αξία
Ο φούρνος που κρατάει ζωντανή την τέχνη της αρτοποιίας από το 1968
Πήγαμε στο αντικαρκινικό νοσοκομείο και μαζί με βραβευμένους σεφ ετοιμάσαμε χυμούς και μοιράσαμε κρουασάν σε ασθενείς και προσωπικό, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Γαλλικής Γαστρονομίας
Η 25η Μαρτίου μυρίζει επανάσταση, χαρμόσυνα νέα από τον ουρανό και μπακαλιάρο σκορδαλιά!
Ωδή στο πιο ζαχαροπλαστένιο ζαχαροπλαστείο της συνοικίας
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
Συναντήσαμε τον σεφ της Γαλλικής Πρεσβείας και τον γνωστό Chef Pâtissier, λίγο πριν την εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας Merci Chef!
Ο σωστός τρόπος να γεμίσεις μπαταρίες για την εβδομάδα που ακολουθεί
Κρουασάν, προφιτερόλ και γαλλικές σπεσιαλιτέ
Καθετί στα ράφια και στις προθήκες του εξαιρετικού αυτού delicatessen μοιάζει πολύτιμο – και είναι
Ολόφρεσκο και λαχταριστό, φτιάχνεται μπροστά στα μάτια μας
Δύσκολα μπορεί κανείς να επιλέξει ανάμεσα σε τόσες λιχουδιές
Aυθεντικά γαλλικά κρουασάν, ονειρεμένα γλυκά και χειροποίητο gelato
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.