- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
O Ανθός: το νέο γκουρμέ σουβλατζίδικο στο Κουκάκι
Σκεπαστές και τυλιχτά για μεγάλες (εκλεπτυσμένες) μάσες
Το Ψητοπωλείο Ανθός μόλις άνοιξε στο Κουκάκι και έχει γκουρμέ σουβλάκια
Μερικές φορές αποφασίζεις να πας Σαββατιάτικο περίπατο προς την Ακρόπολη και ξαφνικά πιάνει τον συνοδοιπόρο σου μία επείγουσα πείνα πριν καλά-καλά ξεπεράσετε τον πεζόδρομο της Δράκου.
«Θέλεις ένα σάντουιτς;» τον ρωτάς και δείχνεις το γνωστό γωνιακό σαντουιτσάδικο της περιοχής, με τις μόνιμες ουρές πελατών, λίγο πιο κάτω.
«Όχι, έφαγα χθες» σου απαντάει εκείνος.
«Υπάρχει ένα φαλαφελάδικο που ακόμα δεν έχω τσεκάρει, τι θα έλεγες να δοκιμάζαμε;» αντιπροτείνεις.
«Δεν θα μας πέσει βαρύ;» αναρωτιέται εκείνος.
«Κάτι σε ταϊλανδέζικο;»
«Θα περιμένουμε πολλή ώρα μέχρι να ετοιμαστεί.»
«Ένα burger στο χέρι;»
«Θα λερωθώ ολόκληρος.»
«Μία σακούλα πατατάκια από το περίπτερο πριν αρχίσω να νευριάζω;»
«Νομίζω θέλω ένα σουβλάκι. Πάμε να φάμε σουβλάκι.»
Προς αναζήτηση του σωστού τυλιχτού λοιπόν, το Κουκάκι έχει αρκετές πολύ καλές επιλογές. Κλασικές σουβλακερί και ταβέρνες που βρίσκονται στο ίδιο σημείο εδώ και δεκαετίες, προσφέροντας σε μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες τις ίδιες, δοκιμασμένες και αγαπητές συνταγές. Μέσα σε όλους αυτούς τους «παλιούς» έκανε την εμφάνιση του και το ψητοπωλείο "Ο Ανθός" προσφέροντας μία πιο εναλλακτική, γευστική και αρκετά πρωτότυπη προσέγγιση.
Σε έναν ιδιαίτερα κομψό χώρο με βάση το ξύλο και το χρώμα λευκό, ο πεινασμένος πελάτης μπορεί να καθίσει σε ένα από τα χαριτωμένα εξωτερικά τραπεζάκια ή να παραγγείλει κάτι σε πακέτο και να το απολαύσει βολτάροντας.
Για τους λάτρεις του κρέατος, εδώ είναι ένας σταθμός που πρέπει να μελετηθεί με προσοχή. Δοκιμάσαμε πραγματικά νόστιμο χοιρινό, γενναιόδωρα κεμπάμπ, καλαμάκια κοτόπουλου που δεν προκαλούσαν δυσφορία από το πόσο λιπαρά είναι (χωρίς όμως να παύουν να είναι ζουμερά). Ακόμα και ο πιο έμπειρος σουβλακολόγος θα μείνει ευχαριστημένος από την αναλογία ποσότητας-γεύσης και τιμής (με την μέγιστη να φτάνει τα 2,10 ευρώ για κάθε τεμάχιο 150 γραμμαρίων). Aναμφισβήτητος νικητής της κρεατοδοκιμής ήταν το τυλιχτό με μπριζολοκάλαμο, το οποίο προσωπικά δεν είχα ξανασυναντήσει ως επιλογή στον κατάλογο κάποιου σουβλατζίδικου και δεν ήξερα τι ακριβώς να περιμένω. Τελικά έπρεπε να περιμένω τα καλύτερα. Είναι σίγουρα ένα από τα must του μενού που πρέπει να παραγγείλεις στην πρώτη σου επίσκεψη.
Παρά την αξιοπρεπέστατη παρουσία του Ανθού στον κρεατοφαγικό χάρτη του Κουκακίου, κατά την γνώμη μου αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει ως μαγαζί είναι τα υπόλοιπα πιάτα του. Ο νέος ιδιοκτήτης Βαγγέλης Φιλιανός σε συνεργασία με τον εξαιρετικό σεφ Άλκη Πλακουτζή (έχει επιμεληθεί και το μενού στο αγαπημένο Ρίζα Ρίζα), έχουν δημιουργήσει έναν κατάλογο γεμάτο με πρωτότυπες επιλογές που δύσκολα θα συναντήσεις σε άλλο σουβλατζίδικο.
Η πρώτη πολύ ευχάριστη έκπληξη ήταν οι σαλάτες: ευφάνταστοι συνδυασμοί και χορταστικές μερίδες που μπορούν να αποτελέσουν το κύριο γεύμα σου. Αγαπημένη η ανθότυρο με παντζάρι, μους φράουλας και κάσιους, η οποία έφερε το καλοκαίρι στο τραπέζι (παρόλο που ο καιρός ήταν συννεφιασμένος). Εξίσου νόστιμη και η «Ανθός» με διάφορες πρασινάδες, καρύδι, ψητό μανούρι (μπόλικο, όχι τίποτα τσιγκουνιές) και κρουτόν. Ακόμα και η Caesar, που γενικώς είναι αρκετά επίφοβη, εδώ αξίζει τον κόπο.
Στην συνέχεια έχουν σειρά και οι vegeterian/vegan options. Κάπου εδώ οι κρεατοφάγοι μάλλον θα αρχίσουν να διαμαρτύρονται αλλά βρε παιδιά, γιατί να μην απολαύσουν ένα φαγητό της προκοπής και οι χορτοφάγοι της παρέας; Εξάλλου το γεμιστό μανιτάρι με cheddar είναι τόσο ωραίο που στοίχημα ότι όλοι θα θέλουν να χώσουν το πιρούνι τους στην σάρκα του. Και το τυλιχτό με vegan μπιφτέκι είναι επίσης υπέροχο και πολύ μυρωδάτο.
Για το foodporn της υπόθεσης μπορείς να παραγγείλεις και μία σκεπαστή με κοτόπουλο ή χοιρινό, αποφασίζοντας το μέγεθός της ανάλογα με την πείνα σου. Προτείνουμε την extra large (προφανώς).
Βεΐκου 39, Κουκάκι, 2109224379
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.