Θεματα

Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΙ: Tο πρώτο γαστρονομικό νέο της πόλης μετά την καραντίνα

Ο βραβευμένος σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης και η ομάδα του The Clumsies ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα νέο project

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
ΤΕΥΧΟΣ 741
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΙ του Αλέξανδρου Τσιοτίνη

Μάθαμε όλες τις λεπτομέρειες για το Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΙ από τον σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη και την ομάδα των The Clumsies

Τραπεζάκια στα πεζοδρόμια, παρέες που γελούν και τσουγκρίζουν ποτήρια, πόσο έλειψε σε όλους μας όλη αυτή η καλοκαιρινή ανεμελιά, που τόσο έχουμε ανάγκη. Και όμως, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, το πρώτο γαστρονομικό νέο μετά την καραντίνα έφτασε και είναι γεμάτο νόστιμες υποσχέσεις!

Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΙ του Αλέξανδρου Τσιοτίνη

Από τα μέσα Ιουνίου μέχρι και τα μέσα Οκτωβρίου ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης αφήνει το βραβευμένο εστιατόριό του CTC και ενώνει τις δυνάμεις του με την ομάδα των The Clumsies, Theory Bar & More, Odori Vermuteria Di Atene, Frater & Soror και Senios. Μαζί δημιουργούν το «Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΙ», το οποίο θα λειτουργήσει από τα μέσα Ιουνίου μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου και θα στεγαστεί στον χώρο του Senios (Καλαμιώτου 15). Από τη μία πλευρά, λοιπόν, έχουμε έναν από τους καλύτερους έλληνες σεφ και από την άλλη την πιο δυνατή μπαρόβια ομάδα της πόλης (ας μην ξεχνάμε ότι το Clumsies εδώ και αρκετές χρονιές συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 50 καλύτερα bars του κόσμου). Πόσο πιο νόστιμα να γίνουν τα πράγματα;

Αλέξανδρος Τσιοτίνης
Αλέξανδρος Τσιοτίνης

«Αυτή η συνεργασία είναι απόρροια του κορωνοϊού» λέει ο Λέλος Γεωργόπουλος από την ομάδα του The Clumsies. «Και πιστεύω ότι τέτοιες συνέργειες είναι το μέλλον της εστίασης και πρέπει να γίνουν ανάμεσα και σε άλλα εστιατόρια. Αυτή τη δύσκολη κατάσταση πρέπει να την αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι. Το CTC δεν έχει καθόλου εξωτερικό χώρο, δηλαδή δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει με τα νέα μέτρα. Εμείς, όμως, έχουμε και έτσι όλα μπορούν να γίνουν καλύτερα για όλους. Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης είναι για εμένα ο πιο ταλαντούχος άνθρωπος της Ελλάδας και είναι πολύ ιντριγκαδόρικο τι μπορεί να δημιουργήσει ένα τέτοιος σεφ μέσα σε ένα αστικό καφενείο».

Λέλος Γεωργόπουλος
Λέλος Γεωργόπουλος

Αλήθεια τι πιάτα να έχει σκεφτεί ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης για το Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΙ (που κάνει και ωραίο παιχνίδι-σύνδεση με τη λέξη σίτιση, όπως άλλωστε και το εστιατόριο CTC του Αλέξανδρου); «Το θέμα είναι να σκεφτόμαστε ωραίες ιδέες, να βρίσκουμε ωραίες λύσεις», λέει ο ίδιος για αυτή τη συνέργεια. «Το μενού στο Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΙ θα βασίζεται στην ελληνική κουζίνα, στους κλασικούς μεζέδες που βρίσκουμε σε ένα καφενείο, ιδωμένους, όμως, κάτω από τη ματιά της σύγχρονης γαστρονομίας. Ας πούμε, θα υπάρχουν κροκέτες μπακαλιάρου που αντί για σκορδαλιά θα σερβίρονται μαζί με μια παχιά σούπα αμυγδάλου και σάλτσα παστουρμά.  Άλλο παράδειγμα: οι λουκουμάδες μυζήθρας με κρέμα passion fruit και namelaka καρύδας». Την πιο ωραία του ιδέα ο Αλέξανδρος μου τη φυλάει για το τέλος: «Ο Λέλος ήθελε με κάποιον τρόπο να εντάξουμε και τα πιάτα ημέρας στο μενού. Έτσι σκέφτηκα να τα βάλουμε όλα μέσα σε… τυλιχτό σουβλάκι! Ας πούμε, τυλιχτό με κουνέλι στιφάδο ή με κοκκινιστό». Εννοείται, ότι αυτά τα σουβλάκια θα είναι διαθέσιμα και στο χέρι για όποιον θέλει να συνεχίσει τις βόλτες.

Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΙ του Αλέξανδρου Τσιοτίνη

Όσο για τη λίστα των ποτών και των cocktails προφανώς και έχει την υπογραφή της βραβευμένης ομάδας του The Clumsies. Η έμφαση δίνεται στα ελληνικά αποστάγματα (θα βρείτε δεκάδες προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι λείπουν τα ποιοτικά spirits, ούτε βέβαια τα θρυλικά cocktails της ταλαντούχας ομάδας. Όλα αυτά από τα μέσα Ιουνίου – και όχι από τις αρχές καθώς γίνονται έργα στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου τα οποία όμως θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τότε, όπως ανέφερε ο δήμαρχος της Αθήνας στην ομάδα του The Clumsies. Μετράμε μέρες!


Info: Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΙ, Καλαμιώτου 15

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ