- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Τα vintage πιάτα του ΜΑΝΗΜΑΝΗ επιστρέφουν
Τα signature πιάτα που αγαπήθηκαν περισσότερο επιστρέφουν στο εστιατόριο
Το εστιατόριο ΜΑΝΗΜΑΝΗ στην Ακρόπολη μαγειρεύει ξανά τα signature πιάτα που αγαπήθηκαν περισσότερο στα 16 χρόνια λειτουργίας του
Το ΜΑΝΗΜΑΝΗ συμπληρώνει φέτος 16 χρόνια. Σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του παραμένει πιστό στις φρέσκες πρώτες ύλες, συνεχίζει να εμπνέεται από τη Μάνη (τον τόπο καταγωγής του) και να μαγειρεύει την ελληνική κουζίνα στην πιο σύγχρονη, νόστιμη εκδοχή της. Ποτέ δεν του λείπουν οι φρέσκες, καινούργιες προτάσεις ή οι νέοι πειραματισμοί (πρόσφατα μάλιστα γεννήθηκε και το μικρό, με street food διάθεση αδερφάκι του, το “Dirty Mani”), για να γιορτάσει όμως τα 16 του χρόνια το ΜΑΝΗΜΑΝΗ αποφάσισε να κάνει ένα γευστικό ταξίδι στο παρελθόν. Έτσι, για τους επόμενους δύο μήνες στη σάλα του θα σερβίρονται τα vintage πιάτα που αγαπήθηκαν περισσότερο από τους πελάτες του όλα αυτά τα χρόνια.
Το ΜΑΝΗΜΑΝΗ άνοιξε το 2004 και τότε το Ψαρονέφρι με μανούρι και σύκα σε σάλτσα από μέλι και αμύγδαλα ήταν ένα πιάτο που έκανε πάταγο. Όπως και το Μαραθόρυζο με γαρίδες και σάλτσα από μελάνι σουπιάς ή το Χοιρινό «φρικασέ» με σέσκουλα, καυκαλήθρες και κρέμα σελινόριζας σε σάλτσα από αυγολέμονο, αλλά και τα μοσχαρίσια συκωτάκια με σπανάκι και πορτοκάλι που σερβιρίστηκαν για πρώτη φορά το 2006. Το 2010 ήρθε η ώρα στο Πουγκί με μανούρι, παστουρμά, κατσικίσιο τυρί, πιπεριά Φλωρίνης και αμύγδαλα σε σάλτσα ντομάτας να κερδίσει τις εντυπώσεις, αλλά και της γλυκιάς πράσινης σαλάτας με νιβατό ξινόγλυκο, κόκκινη πιπεριά, μανιάτικα ξερά σύκα και vinaigrette με μέλι σε βάση από φρέσκα φύλλα μαρουλιού, που δημιουργήθηκε την ίδια χρονιά και έγινε μία από τις πιο δημοφιλείς σαλάτες του εστιατορίου. Στο τέλος έρχεται ένα γλυκό από το 2005… το μιλφέιγ με βύσσινο και κρέμα αρωματισμένη με μαστίχα Χίου, που υπήρξε πολύ πιο μπροστά από την εποχή του.
Τα παραπάνω πιάτα θα τα βρείτε στο μενού για τους επόμενους δύο μήνες και όλα τους αποδεικνύουν ένα πράγμα: η κουζίνα του ΜΑΝΗΜΑΝΗ κρύβει πράγματι συνταγές που αντέχουν στον χρόνο και πολύ θα θέλαμε να τα τρώμε και για τα επόμενα 16 χρόνια.
Φαλήρου 10, Ακρόπολη, 210 9218180
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.