- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Το ήθελες και έγινε: 1η Γιορτή Κεμπαπιού στη Χαριλάου Τρικούπη!
Στον αγαπημένο Πρίγκιπα των Εξαρχείων
Ο Πρίγκιπας διοργανώνει την πρώτη Γιορτή Κεμπαπιού στην Χαριλάου Τρικούπη την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου
Όταν ο Πρίγκιπας άνοιξε στη Χαριλάου Τρικούπη έγινε χαλασμός. Ωραίες πίτες, τρομερές σάλτσες (όλες φτιάχνονται καθημερινά εδώ) και κρέας ζουμερό, πεντανόστιμο και σε πληθώρα επιλογών. Στον Πρίγκιπα μπορείς να βρεις καλαμάκια από μαύρο χοίρο, από προβατίνα, ακόμη κι από βουβάλι Κερκίνης! Το μεγαλύτερο σουξέ, όμως, η λιχουδιά που εξάπλωσε σε όλη την πόλη τη φήμη του μικρού αυτού… πριγκιπάτου είναι τα κεμπάπια από τη Φλώρινα, τη μικρή πατρίδα του ιδιοκτήτη. Μικρά κεμπάπ (κεμπάπια τα λένε στη Φλώρινα) ζουμερά μυρωδάτα και εντελώς κολασμένα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που ορκίζονται ότι το τυλιχτό σουβλάκια με κεμπάπια είναι το καλύτερο που έχουν φάει στη ζωή τους.
Αφού οι υπήκοοι του πριγκιπάτου τα αγαπάνε τα κεμπάπια (και τα τιμούν σε κάθε ευκαιρία), ο Πρίγκιπας σκέφτηκε να στήσει μια γιορτή για να τα μάθουν όσοι ακόμα δεν τα ξέρουν και να τα απολαύσουν οι fans τους. Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, λοιπόν, από τις 20.00 και μετά στον Πρίγκιπα ψήνουν ασταμάτητα κεμπάπια στην 1η γιορτή Κεμπαπιού Φλώρινας που γίνεται στην Αθήνα. Άπειρα κεμπάπια σας περιμένουν, μαζί και άφθονη παγωμένη μπίρα ΕΖΑ, η οποία σαν χορηγός της γιορτής θα έχει το δικό της βαρέλι έξω από τον Πρίγκιπα. Κι έτσι, χορτάτοι και πιωμένοι ξεκινήστε τους χορούς με τους Banda Entopica, της μουσικής μπάντας δρόμου από τη βόρεια Ελλάδα που θα φουντώσουν το γλέντι με τους μαγικούς balkan ήχους τους. Να ζήσουν τα κεμπάπια!
Χαριλάου Τρικούπη 23, Εξάρχεια, 211 4050070, Fb: @Prigkipas.Exarcheia
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ήξερες οτι τα χορτοφαγικά πιάτα σε χορταίνουν;
Λατρεύουμε το street food κι έχουμε πολλούς λόγους γι’ αυτό
«Ανακρίναμε» τον ανατρεπτικό σεφ Ηλία Σκουλά και μάθαμε τι θα μας ταΐσει στο ολοκαίνουργιο burger spot της Γλυφάδας
Το street food που θα δοκιμάσεις εδώ δεν είναι ούτε απλοϊκό, ούτε συνηθισμένο
Γκουρού, εξπέρ, λάτρης και μύστης των κρασιών του κόσμου
Μια προσωπική ιστορία: όλα εκείνο το βράδυ λειτούργησαν με αυτό τον οικείο τρόπο που έχουν οι φίλοι
Ένα βιβλίο μαγειρικής με ιστορία, γεμάτο συνταγές της δικής μου ιστορίας
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.