Θεματα

5 μέρη της Αθήνας με εξαιρετικό τσάι και λιχουδιές για βούτηγμα

Τσάι, συμπάθεια και scones

christiperri.jpg
Κρίστυ Περρή
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
crw_0033-1024x683.jpg
carryoncasey.com

Στροφές τεϊοποτείον, Μεγάλη Βρετανία, Lotte, To Τσάι και Madame Gâteaux για υπέροχο τσάι στην Αθήνα

Άγνωστο είναι γιατί ακόμα δεν έχουμε υιοθετήσει την παράδοση του «tea time», όπως οι φίλοι μας οι Βρετανοί και οι άλλοι φίλοι μας οι Τούρκοι και οι πιο μακρινοί φίλοι μας οι Ιάπωνες, οι οποίοι παρατάνε τα πάντα με το που το ρολόι δείξει πέντε και απολαμβάνουν ζεστό τσαγάκι και διάφορα λαχταριστά τσίμπι-τσίμπι. Ειδικά όταν ο καιρός είναι κακόκεφος, μουντός και ενοχλητικά χειμωνιάτικος, τίποτα δεν γαληνεύει την ψυχή πιο γρήγορα και εύκολα από μία ζεστή κούπα με τσάι. Και τα απαραίτητα βουτήγματα από δίπλα.

 


Είτε το πίνεις σκέτο, είτε με μέλι, γάλα, ζάχαρη, τρίμματα κουλουρακίων στον πάτο του φλιτζανιού, υπάρχουν ορισμένα μέρη της Αθήνας που είναι έτοιμα να ικανοποιήσουν την κάθε τσαγερή σου επιθυμία, προσφέροντας χουχουλιάρικη διάθεση και μεγάλη ποικιλία. Ας τα γνωρίσουμε!

 


Στροφές τεϊοποτείον

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emmanouil Karagiannis? (@manolis_karagianniss) on


Δεν είναι ακριβώς μαγαζί, είναι μία μηχανή του χρόνου με τέσσερις τοίχους και θα σε μεταφέρει σε άλλη εποχή με το που το αντικρίσεις. Τραπεζάκια φτιαγμένα από παλιές βάσεις ραπτομηχανών Singer, τοίχοι γεμάτοι από vintage αφίσες, καρτ ποστάλ του προηγούμενου αιώνα και ράφια με παλιά περιοδικά και κόμικ, διαθέσιμα προς ανάγνωση. Όσο για το τσάι, υπάρχουν πάνω από 100 διαφορετικές ποικιλίες,  σερβιρισμένες σε λευκές τσαγιέρες και κούπες ζωγραφιστές στο χέρι, ενώ την όλη εμπειρία έρχονται να τελειοποιήσουν τα κέικ, τα κρουασάν, τα μπισκότα και οι πίτες.
Χάμιλτον 7, Πλατεία Βικτωρίας
210 8833625

 


Το Τσάι

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by To Tsai - Teahouse Athens (@totsaiathens) on


Εδώ το τσάι γίνεται επιστήμη, σε έναν μινιμάλ χώρο που μέσα του κρύβει όποιο μαύρο, πράσινο, λευκό ή macha μυστικό μπορείς ποτέ να αναζητήσεις. Εδώ μπορείς να προμηθευτείς μοναδικές ποικιλίες από όλο τον κόσμο, τσαγιέρες, φλιτζάνια, σετ και γενικότερα όλα όσα είναι απαραίτητα για να πας το tea time σου σε άλλο επίπεδο. Αν βέβαια όλο αυτό ακούγεται σαν πολύς κόπος, έχεις την εναλλακτική να καθίσεις αναπαυτικά σε ένα από τα καθίσματα του χώρου, να απολαύσεις την ιεροτελεστία του τσαγιού και έτσι όπως είσαι ήρεμος-ήρεμος να καταβροχθίσεις και μία χειροποίητη γλυκιά τσαχπινιά από την κουζίνα. Yπάρχουν πολλές. 

Αλεξάνδρου Σούτσου 19 & Λυκαβηττού,
Κολωνάκι,
2103388941


Μεγάλη Βρετανία

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hotel Grande Bretagne, Athens (@hotelgrandebretagne) on


Για λίγο πιο fancy καταστάσεις, υπάρχει το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία όπου μπορείς να απολαύσεις το βρετανικό afternoon tea σε όλο του το μεγαλείο, επιλέγοντας από έναν τεράστιο κατάλογο τσαγιών και βοτάνων. Απόλυτος πρωταγωνιστής εδώ είναι το μαγευτικό περιβάλλον του χειμωνιάτικου κήπου, σε συνδυασμό με τα φρεσκότατα αλμυρά σαντουιτσάκια, τα μυρωδάτα scones και τα κολασμένα γλυκά του ζαχαροπλαστείου της Μεγάλης Βρετανίας. Αξίζει!
Βασ. Γεωργίου Α΄1, Σύνταγμα
2103330000

 

 


Lotte

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @koukakigr on


Γίνεται να υπάρχει ο οποιοσδήποτε οδηγός πόλης και να μην αναφερθεί το Κουκάκι τουλάχιστον μία φορά;! Δεν γίνεται. Το Lotte είναι μία πανέμορφη, ρομαντική, γωνιακή φωλίτσα που θα σε κάνει να πιστέψεις πως βρίσκεσαι στο σετ μιας γαλλικής ταινίας και όχι στο κέντρο της Αθήνας. Υπέροχα διακοσμημένο, χτισμένο με αγάπη από την ιδιοκτήτρια Θεοδώρα Αθανασοπούλου και τόσο με τόσο vintage. Εδώ το τσάι σου θα συνοδευτεί με τρομερά νόστιμα γλυκά, όπως carrot cake, πάστα φλόρα, πορτοκαλόπιτες και κρουασάν. Αν δε σε πάρει η ώρα και ακόμα δεν αισθάνεσαι την απόλυτη ζεστασιά, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις και τις σούπες του καταλόγου! Προτείνουμε την κολοκυθόπιτα με ginger.
Τσάμη Καρατάσου 2
Αθήνα

 


Madame Gâteaux

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madame Gâteaux (@madamegateauxathens) on


Και κάτι σπέσιαλ για το τέλος! Η Καλλιόπη, ή η Madame Gâteaux όπως έχει ονομάσει το τραγανιστό alter ego της, γνωρίζει τα πάντα γύρω από το θέμα «τσάι» και είναι έτοιμη να το μοιραστεί μαζί σου. Το προσωπικό της private tea room προσφέρει μία μοναδική εμπειρία για τον κάθε επισκέπτη και είναι αδύνατον να βρεις όμοιά της στην πόλη. Η ίδια αναλαμβάνει να σου διδάξει τα πάντα για το απογευματινό τσάι, ακριβώς έτσι όπως τα έμαθε η ίδια από το Λονδίνο, ενώ ταυτόχρονα σου προσφέρει ό,τι νοστιμιά μπορεί να βάλει ο νους σου. Φτιαγμένες φυσικά από τα χεράκια της. Τούρτες, lemon pies, ταρτάκια, αλμυρά quiches, σαντουιτσάκια με αγγούρι, αχνιστά scones με μαρμελάδα και clotted cream (πλούσια και κρεμώδης, παραδοσιακό βρετανικό αριστούργημα). Όνειρο!
Για κρατήσεις 6974182192

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ