- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το αγαπημένο Nora’s Deli μόλις άνοιξε μπιστρό
Μάθαμε πρώτοι την τοποθεσία και το μενού
Το Nora's Deli στο Κολωνάκι αποκτάει και δεύτερη τοποθεσία και γίνεται και all day bistro
Δεν χρειάζεται να κατοικείς στο Κολωνάκι για να γνωρίζεις το Nora’s Deli της οδού Αναγνωστοπούλου. Ένα delicatessen που θυμίζει τα παλιά αθηναϊκά παντοπωλεία, έχει φανατικούς πελάτες και προσφέρει εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα, βιολογικά και κάθε είδους. Είναι από εκείνα τα σύγχρονα markets που συνήθως βρίσκεις σε μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου, σαν το Λονδίνο και την Νέα Υόρκη, και μετατρέπει τα καθημερινά ψώνια σε μία ευχάριστη δραστηριότητα γεμάτη από ατέλειωτο χάζι στα ράφια και τέλειες επιλογές.
Μετά από έξι πετυχημένα χρόνια, οι ιδιοκτήτες Νόρα και Πέτρος Σμάτσης μαζί με την Ναταλία Εμμανουηλίδου αποφάσισαν να εξελίξουν το Nora’s Deli, ανοίγοντας ένα ακόμα μαγαζί με το ίδιο concept σε νέα τοποθεσία και με επιπλέον εκπλήξεις.Το μάθαμε, το επισκεφτήκαμε, το διαδίδουμε!
Η πρώτη εντύπωση που σου δημιουργείται ανοίγοντας τις πόρτες του καινούργιου χώρου είναι μία αίσθηση γαλήνης και άνεσης, που καταρχάς οφείλεται στην έκταση (σχεδόν διπλό σε μέγεθος από το original) και δεύτερον στην μίνιμαλ και ήπια αισθητική του. Σε προκαλεί έτσι να χαλαρώσεις και να εξερευνήσεις την κάθε του γωνία με προσοχή, ενώ ψάχνεις δικαιολογίες για να αγοράσεις τα πάντα.
Όσοι ήδη έχετε υπάρξει πελάτες του Nora’s Deli γνωρίζετε τα πάντα σχετικά με την τεράστια γκάμα από εκλεκτά και πρωτοεμφανιζόμενα προϊόντα, βιολογικά, ελληνικά αλλά και διεθνή. Ακόμα και αν ψάχνεις κάτι τρομερά συγκεκριμένο, το πιο πιθανόν είναι να φύγεις με πολλές (πολλές) σακούλες επιπλέον πραγμάτων, από πρόβειο τυρί με φιστίκι μέχρι φουά γκρα χήνας, και από σαμπουάν με πράσινο τσάι μέχρι λοσιόν για ασημικά.
Βρίσκω την κυρία Νόρα σκυμμένη πάνω από μία μισανοιγμένη κούτα, ενώ ισορροπεί το κινητό ανάμεσα στο μάγουλο και τον ώμο της, κανονίζοντας τις επόμενες παραγγελίες. Το πόσο πολύ αγαπάει αυτό που κάνει μπορεί κανείς να το καταλάβει εύκολα, από τον τρόπο που κινείται μέσα στον χώρο. Τρομερά γρήγορα και σχεδόν «στα τυφλά», γνωρίζοντας απ’εξω την κάθε σπιθαμή του. Με κατευθύνει προς το ψυγείο με τα έτοιμα φαγητά. Κάνουμε μια στάση στο τεράστιο ράφι με τις σοκολάτες, όπου παύω για λίγο να έχω επαφή με το υπόλοιπο περιβάλλον αντικρίζοντας τις Dolfin με σύκα και βανίλια Μαδαγασκάρης.
Φτάνουμε τελικά στον προορισμό μας, όπου η κυρία Νόρα αρχίζει να με ξεναγεί σε ένα υπέροχο μενού κρύων πιάτων, νόστιμο, υγιεινό, πρωτότυπο και ό,τι πιο φρέσκο. Σαλάτα με φαγόπυρο, σπανάκι, κολοκύθα και αποξηραμένα σύκα. Σάντουιτς με μαύρο ψωμί, bresaola Ιταλίας, κατσικίσιο τυρί, σπανάκι, ψητή αγκινάρα και βιολογική μουστάρδα (το καταβρόχθισα επιτόπου).
Wraps κομμένα σε κομματάκια με λαχανικά εποχής, απίστευτη σως και το πιο νόστιμο σουσάμι που έχω ποτέ γευτεί (τα σούφρωσα φεύγοντας). Και το πιο ωραίο όλων; Κάθε μία από τις αλμυρές λιχουδιές έχει φτιαχτεί αποκλειστικά με υλικά που μπορείς να βρεις στο Nora’s Deli και να αγοράσεις και για το σπίτι σου. Θα μπορούσες δηλαδή να τις φτιάξεις και μόνος σου!
«Βέβαια ο σεφ δεν θα σου πει ακριβώς την συνταγή», με πληροφορεί παιχνιδιάρικα η κυρία Νόρα και, ναι, έχει έρθει η ώρα να ρωτήσω για τον μυστήριο σεφ και το μπιστρό που θα επιμελείται, με τραπεζάκια που θα απλωθούν εντός των ημερών έξω από το μαγαζί.
Πρόκειται για τον Jean Marrie Hoffman, αρχιμάγειρα της πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, ο οποίος έχει βασίσει το μενού του νέου all day light bistro σε γαλλικές και ελληνικές συνταγές, που θα αλλάζουν κάθε δύο με τρεις μήνες, ανάλογα με τα εποχιακά συστατικά. Ακούω γαλλική κουζίνα, ρωτάω αν θα υπάρχουν κροκ μεσιέ. «Φυσικά και θα υπάρχουν. Με τα πιο αγνά υλικά για να είναι και ελαφρά και νόστιμα», με πληροφορεί η κυρία Νόρα ενώ δείχνει πού ακριβώς στο εξωτερικό του μαγαζιού θα τοποθετηθούν τα τραπεζάκια για τους πελάτες που θέλουν να καθίσουν.
Με την βοήθεια του εξαιρετικά φιλικού προσωπικού (με τις πιο σικ ποδιές που μπορείς να δεις), η Νόρα και οι συνεργάτες της έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα premium, σύγχρονο παντοπωλείο, με μπόνους χώρο εστίασης, όπου πρωταγωνιστές είναι η νοστιμιά και το well being.
Πριν φύγω την ρωτάω για τα δικά της αγαπημένα προϊόντα και η απάντηση που μου δίνει χωρίζεται σε τρία μέρη, τελείως διαφορετικά μεταξύ τους. Ένα πακέτο με βιολογικά μούσλι με καρότο, μήλο, κανέλα και ολόκληρα αμύγδαλα. Σολωμός που μυρίζει αλμύρα και λιώνει στο στόμα σαν βούτυρο. Ένα απίστευτο τυρί Occeli Al Barolo για τους λάτρεις του είδους.
Σίγουρα η μία επίσκεψη δεν είναι αρκετή για τα ανακαλύψεις όλα. Εμείς θα επιστρέψουμε.
Αναπήρων Πολέμου 10, Κολωνάκι
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από την πλατεία Κολωνακίου στην hot πιάτσα της Αρχελάου
Γράφει ιστορία εδώ και χρόνια και έχει κρυφό άσσο στο μανίκι τα τηγανητά αχτύπητα κολοκυθάκια του
Σε τέσσερα διαφορετικά γαστρονομικά «κεφάλαια»-σημεία, όλα τους με μπεστ σέλερ αποτέλεσμα
Η γεύση του περιγράφεται ως ένας συνδυασμός βανίλιας, καρύδας και γιασεμιού
Ο δημιουργός του Django μοιράζεται την ιστορία του gelato του από τη Σύρο έως το Κουκάκι
Η Mykonos Chocolate είναι η πρώτη σοκολάτα του νησιού και παράγεται εξ ολοκλήρου εδώ
Οι παλιές νοικοκυρές δεν φεύγουν ποτέ. Ζουν πάνω στα ράφια, μέσα στις κατσαρόλες, κληρονομιά ζωντανή, να μαρτυρά για πάντα τα έργα και τις ημέρες τους και πόσο σκόρδο έβαζαν στο κοκκινιστό
Ένα μαγαζί-πρεσβεία του τόπου του στο Παγκράτι
Μαστιχωτή υφή, υπέροχη γεύση και καλοκαιρινή αίσθηση ανεμελιάς
Η απρόσμενη επιχειρηματική πορεία του Έλληνα επιστήμονα
Οι πανσέληνοι του φετινού καλοκαιριού θα είναι φαντασμαγορικές!
Από κήπους, αυλές και ταράτσες μέχρι λίμνες και αποβάθρες τρένων
Η παρέα που άνοιξε το Φλερτ προχώρησε στο επόμενο στάδιο της …σχέσης της με το νησί
O “F* Smashing”, δηλαδή ο σεφ Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος, φτιάχνει τα καλύτερα μπέργκερ
Από μια οικογενειακή επιχείρηση σε ένα δυναμικό ελληνικό brand
Η Δρ. Άννα Παπαγεωργίου εξηγεί πώς τρία φυτικά πιάτα συνδυάζουν πρωτεΐνη, καλά λιπαρά, φυτικές ίνες και γεύση, αποδεικνύοντας ότι η υγιεινή διατροφή βασίζεται στην ποικιλία και όχι στη στέρηση
Wine tasting με κρασιά του τμήματος Γεροβασιλείου
Από έναν ελληνικό φούρνο στο πιο viral καφέ του Μόντρεαλ
Θα μου βάλετε μια μπάλα σορμπέ κολοκύθας;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.