- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Το Nora's Deli στο Κολωνάκι αποκτάει και δεύτερη τοποθεσία και γίνεται και all day bistro
Δεν χρειάζεται να κατοικείς στο Κολωνάκι για να γνωρίζεις το Nora’s Deli της οδού Αναγνωστοπούλου. Ένα delicatessen που θυμίζει τα παλιά αθηναϊκά παντοπωλεία, έχει φανατικούς πελάτες και προσφέρει εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα, βιολογικά και κάθε είδους. Είναι από εκείνα τα σύγχρονα markets που συνήθως βρίσκεις σε μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου, σαν το Λονδίνο και την Νέα Υόρκη, και μετατρέπει τα καθημερινά ψώνια σε μία ευχάριστη δραστηριότητα γεμάτη από ατέλειωτο χάζι στα ράφια και τέλειες επιλογές.
Μετά από έξι πετυχημένα χρόνια, οι ιδιοκτήτες Νόρα και Πέτρος Σμάτσης μαζί με την Ναταλία Εμμανουηλίδου αποφάσισαν να εξελίξουν το Nora’s Deli, ανοίγοντας ένα ακόμα μαγαζί με το ίδιο concept σε νέα τοποθεσία και με επιπλέον εκπλήξεις.Το μάθαμε, το επισκεφτήκαμε, το διαδίδουμε!
Η πρώτη εντύπωση που σου δημιουργείται ανοίγοντας τις πόρτες του καινούργιου χώρου είναι μία αίσθηση γαλήνης και άνεσης, που καταρχάς οφείλεται στην έκταση (σχεδόν διπλό σε μέγεθος από το original) και δεύτερον στην μίνιμαλ και ήπια αισθητική του. Σε προκαλεί έτσι να χαλαρώσεις και να εξερευνήσεις την κάθε του γωνία με προσοχή, ενώ ψάχνεις δικαιολογίες για να αγοράσεις τα πάντα.
Όσοι ήδη έχετε υπάρξει πελάτες του Nora’s Deli γνωρίζετε τα πάντα σχετικά με την τεράστια γκάμα από εκλεκτά και πρωτοεμφανιζόμενα προϊόντα, βιολογικά, ελληνικά αλλά και διεθνή. Ακόμα και αν ψάχνεις κάτι τρομερά συγκεκριμένο, το πιο πιθανόν είναι να φύγεις με πολλές (πολλές) σακούλες επιπλέον πραγμάτων, από πρόβειο τυρί με φιστίκι μέχρι φουά γκρα χήνας, και από σαμπουάν με πράσινο τσάι μέχρι λοσιόν για ασημικά.
Βρίσκω την κυρία Νόρα σκυμμένη πάνω από μία μισανοιγμένη κούτα, ενώ ισορροπεί το κινητό ανάμεσα στο μάγουλο και τον ώμο της, κανονίζοντας τις επόμενες παραγγελίες. Το πόσο πολύ αγαπάει αυτό που κάνει μπορεί κανείς να το καταλάβει εύκολα, από τον τρόπο που κινείται μέσα στον χώρο. Τρομερά γρήγορα και σχεδόν «στα τυφλά», γνωρίζοντας απ’εξω την κάθε σπιθαμή του. Με κατευθύνει προς το ψυγείο με τα έτοιμα φαγητά. Κάνουμε μια στάση στο τεράστιο ράφι με τις σοκολάτες, όπου παύω για λίγο να έχω επαφή με το υπόλοιπο περιβάλλον αντικρίζοντας τις Dolfin με σύκα και βανίλια Μαδαγασκάρης.
Φτάνουμε τελικά στον προορισμό μας, όπου η κυρία Νόρα αρχίζει να με ξεναγεί σε ένα υπέροχο μενού κρύων πιάτων, νόστιμο, υγιεινό, πρωτότυπο και ό,τι πιο φρέσκο. Σαλάτα με φαγόπυρο, σπανάκι, κολοκύθα και αποξηραμένα σύκα. Σάντουιτς με μαύρο ψωμί, bresaola Ιταλίας, κατσικίσιο τυρί, σπανάκι, ψητή αγκινάρα και βιολογική μουστάρδα (το καταβρόχθισα επιτόπου).
Wraps κομμένα σε κομματάκια με λαχανικά εποχής, απίστευτη σως και το πιο νόστιμο σουσάμι που έχω ποτέ γευτεί (τα σούφρωσα φεύγοντας). Και το πιο ωραίο όλων; Κάθε μία από τις αλμυρές λιχουδιές έχει φτιαχτεί αποκλειστικά με υλικά που μπορείς να βρεις στο Nora’s Deli και να αγοράσεις και για το σπίτι σου. Θα μπορούσες δηλαδή να τις φτιάξεις και μόνος σου!
«Βέβαια ο σεφ δεν θα σου πει ακριβώς την συνταγή», με πληροφορεί παιχνιδιάρικα η κυρία Νόρα και, ναι, έχει έρθει η ώρα να ρωτήσω για τον μυστήριο σεφ και το μπιστρό που θα επιμελείται, με τραπεζάκια που θα απλωθούν εντός των ημερών έξω από το μαγαζί.
Πρόκειται για τον Jean Marrie Hoffman, αρχιμάγειρα της πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, ο οποίος έχει βασίσει το μενού του νέου all day light bistro σε γαλλικές και ελληνικές συνταγές, που θα αλλάζουν κάθε δύο με τρεις μήνες, ανάλογα με τα εποχιακά συστατικά. Ακούω γαλλική κουζίνα, ρωτάω αν θα υπάρχουν κροκ μεσιέ. «Φυσικά και θα υπάρχουν. Με τα πιο αγνά υλικά για να είναι και ελαφρά και νόστιμα», με πληροφορεί η κυρία Νόρα ενώ δείχνει πού ακριβώς στο εξωτερικό του μαγαζιού θα τοποθετηθούν τα τραπεζάκια για τους πελάτες που θέλουν να καθίσουν.
Με την βοήθεια του εξαιρετικά φιλικού προσωπικού (με τις πιο σικ ποδιές που μπορείς να δεις), η Νόρα και οι συνεργάτες της έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα premium, σύγχρονο παντοπωλείο, με μπόνους χώρο εστίασης, όπου πρωταγωνιστές είναι η νοστιμιά και το well being.
Πριν φύγω την ρωτάω για τα δικά της αγαπημένα προϊόντα και η απάντηση που μου δίνει χωρίζεται σε τρία μέρη, τελείως διαφορετικά μεταξύ τους. Ένα πακέτο με βιολογικά μούσλι με καρότο, μήλο, κανέλα και ολόκληρα αμύγδαλα. Σολωμός που μυρίζει αλμύρα και λιώνει στο στόμα σαν βούτυρο. Ένα απίστευτο τυρί Occeli Al Barolo για τους λάτρεις του είδους.
Σίγουρα η μία επίσκεψη δεν είναι αρκετή για τα ανακαλύψεις όλα. Εμείς θα επιστρέψουμε.
Αναπήρων Πολέμου 10, Κολωνάκι
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.