- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τριήμερο με εκδρομή και τσίπουρα στο καζάνι του Σαγιά στη Δίρφη
Το Παραδοσιακό Καζάνι Σαγιά διοργανώνει την 1η Γιορτή Τσίπουρου
1η Γιορτή Τσίπουρου στο Παραδοσιακό Καζάνι Σαγιά μέσα στον ελαιώνα των Μανιταριών Δίρφυς
Μετά τη συγκομιδή των σταφυλιών το Σεπτέμβριο ήρθε η ώρα να γίνει το μικρό θαύμα που το λένε τσίπουρο. Τώρα είναι η εποχή που τα καζάνια σε όλη την Ελλάδα σιγοβράζουν και στα χωριά γιορτάζουν τη γέννηση του τσίπουρου. Μια τέτοια γιορτή θα γίνει το τριήμερο 26,27 και 28 Οκτωβρίου. Μόνο που αυτή δεν θα μοιάζει με καμία άλλη.
Στο 8ο χιλιόμετρο του επαρχιακού δρόμου Ν. Αρτάκης-Κύμης υπάρχει το Παραδοσιακό Καζάνι Σαγιά, μέσα στον ελαιώνα των Μανιταριών Δίρφυς. Φέτος συμπληρώνει τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του και για να το γιορτάσει, αλλά και για να καλωσορίσει τη νέα αποστακτική περίοδο διοργανώνει μια μεγάλη γιορτή τσίπουρου. Σε αυτή τη γιορτή, που θα κρατήσει τρεις μέρες, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν ζωντανά την τέχνη της απόσταξης του τσίπουρου, να δοκιμάσουν cocktails και ζεστά ροφήματα με βάση το τσίπουρο (αλλά και διάφορες νοστιμιές που θα έχουν ετοιμάσει οι σεφ των μανιταριών Δίρφυς), να πάρουν μέρος σε πεζοπορίες, αλλά και σε μια μοναδική…. μανιταροεξερεύνηση!
Η πεζοπορία θα γίνει το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου (ώρα 11.00 και 15.00) ξεκινώντας από το Αποστακτήριο ΣΑΓΙΑ δίπλα στον πανέμορφο ελαιώνα των Μανιταριών Δίρφυς. Για 3,4 χιλιόμετρα θα ακολουθήσει ένα δρόμο γεμάτο πεύκα και θα φτάσει στα ΕΡΙΑ, έναν τόπο μοναδικής φυσικής ομορφιάς με ποτάμι και καταρράκτες στη δροσερή σκιά ενός πλατανόδασους.
Η μανιταροεξερεύνηση από την άλλη θα γίνει την Κυριακή 27 Οκτωβρίου στις 10:15. Εδώ οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν στους θαλάμους των μανιταριών από τον γεωπόνο των μανιταριών Δίρφυς και έπειτα θα πάνε μια βόλτα στο δάσος για να δουν πως είναι τα άγρια μανιτάρια και να μαζέψουν τα δικά τους. Και τις τρεις μέρες (26,27,28/10) από τη 13.00 έως τις 14.00 το ελαιοτριβείο του κου Αλαφάκη θα είναι επισκέψιμο για όποιον θέλει να δει τη διαδικασία παραγωγής του ελαιόλαδου.
Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ και να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας στο 6945186841. Η είσοδος στη γιορτή είναι ελεύθερη.
8ο χλμ επαρχιακού δρόμου Ν. Αρτάκης - Κύμης, Καθενοί Ευβοίας (μια ώρα από την έξοδο Βαρυμπόμπη Αθήνα)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκεί θα βρεις τα asian προϊόντα και το ethnic fast food που χαζεύεις στα social media
Μετατρέποντας την καθημερινότητα σε ευκαιρία για ισότητα, εργασία και ανθρώπινη επαφή
Βόλτα στο πιο ενεργό ιχθυοπαραγωγικό κέντρο της χώρας
Από ζουμερά μπιφτέκια μέχρι γαλλική κουζίνα και επικά σάντουιτς. Τρώμε στα καινούργια στέκια της πόλης
Το «παλιομοδίτικο» γλυκό που έγινε ξανά trend
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια τόσο πλούσια προσφορά σοκολάτας;
Έχει και το Πάσχα τις… αμαρτίες του
Λαχταριστή μαγειρίτσα, από παραδοσιακή μέχρι vegan και «πειραγμένη»
Θα το βρεις ίσως όχι στα μενού διάσημων σεφ, αλλά σίγουρα στις συνταγές του τικ-τοκ και στα ψυγεία των σπιτιών μας
Και τα καλύτερα τρίγωνα Πανοράματος της Αθήνας
Με μαχλέπι, μαστίχα και εκλεκτό βελγικό βούτυρο, ζυμώνεται με επιμονή και ψήνεται μέχρι να γεμίσει η γειτονιά με εκείνο το ακαταμάχητο άρωμα.
Χειροποίητα sandwiches με τσιαπάτα, βουτυράτα κρουασάν, specialty καφές και μια limited πασχαλινή προσθήκη που φέρνει στο τραπέζι τα αρώματα των ημερών.
Τα αποξηραμένα φρούτα και οι φρεσκοψημένοι ξηροί καρποί είναι ελληνικής προέλευσης και οι ιδανικοί πρωταγωνιστές για τα γλυκά των ημερών αλλά και των πλούσιων φαγητών σας
Φέρνουν την άνοιξη στο μενού, χωρίς να χάνουν το γνώριμο Friday attitude
Εδώ το Πάσχα σημαίνει οικογένεια. Σημαίνει μοίρασμα. Είναι ένα γεμάτο τραπέζι που γίνεται αφορμή για ουσιαστική επαφή
Φρέσκα αρτοσκευάσματα, προσεγμένα σάντουιτς και πασχαλινές γεύσεις που κάνουν κάθε στάση στην Παλιά Πόλη να αξίζει
Στην Κέρκυρα, το Πάσχα έχει τη δική του γλυκιά υπογραφή
Το πασχαλινό τραπέζι ξεκινά από τις σωστές επιλογές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.