- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Τριήμερο με εκδρομή και τσίπουρα στο καζάνι του Σαγιά στη Δίρφη
Το Παραδοσιακό Καζάνι Σαγιά διοργανώνει την 1η Γιορτή Τσίπουρου


1η Γιορτή Τσίπουρου στο Παραδοσιακό Καζάνι Σαγιά μέσα στον ελαιώνα των Μανιταριών Δίρφυς
Μετά τη συγκομιδή των σταφυλιών το Σεπτέμβριο ήρθε η ώρα να γίνει το μικρό θαύμα που το λένε τσίπουρο. Τώρα είναι η εποχή που τα καζάνια σε όλη την Ελλάδα σιγοβράζουν και στα χωριά γιορτάζουν τη γέννηση του τσίπουρου. Μια τέτοια γιορτή θα γίνει το τριήμερο 26,27 και 28 Οκτωβρίου. Μόνο που αυτή δεν θα μοιάζει με καμία άλλη.

Στο 8ο χιλιόμετρο του επαρχιακού δρόμου Ν. Αρτάκης-Κύμης υπάρχει το Παραδοσιακό Καζάνι Σαγιά, μέσα στον ελαιώνα των Μανιταριών Δίρφυς. Φέτος συμπληρώνει τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του και για να το γιορτάσει, αλλά και για να καλωσορίσει τη νέα αποστακτική περίοδο διοργανώνει μια μεγάλη γιορτή τσίπουρου. Σε αυτή τη γιορτή, που θα κρατήσει τρεις μέρες, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν ζωντανά την τέχνη της απόσταξης του τσίπουρου, να δοκιμάσουν cocktails και ζεστά ροφήματα με βάση το τσίπουρο (αλλά και διάφορες νοστιμιές που θα έχουν ετοιμάσει οι σεφ των μανιταριών Δίρφυς), να πάρουν μέρος σε πεζοπορίες, αλλά και σε μια μοναδική…. μανιταροεξερεύνηση!
Η πεζοπορία θα γίνει το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου (ώρα 11.00 και 15.00) ξεκινώντας από το Αποστακτήριο ΣΑΓΙΑ δίπλα στον πανέμορφο ελαιώνα των Μανιταριών Δίρφυς. Για 3,4 χιλιόμετρα θα ακολουθήσει ένα δρόμο γεμάτο πεύκα και θα φτάσει στα ΕΡΙΑ, έναν τόπο μοναδικής φυσικής ομορφιάς με ποτάμι και καταρράκτες στη δροσερή σκιά ενός πλατανόδασους.

Η μανιταροεξερεύνηση από την άλλη θα γίνει την Κυριακή 27 Οκτωβρίου στις 10:15. Εδώ οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν στους θαλάμους των μανιταριών από τον γεωπόνο των μανιταριών Δίρφυς και έπειτα θα πάνε μια βόλτα στο δάσος για να δουν πως είναι τα άγρια μανιτάρια και να μαζέψουν τα δικά τους. Και τις τρεις μέρες (26,27,28/10) από τη 13.00 έως τις 14.00 το ελαιοτριβείο του κου Αλαφάκη θα είναι επισκέψιμο για όποιον θέλει να δει τη διαδικασία παραγωγής του ελαιόλαδου.
Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ και να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας στο 6945186841. Η είσοδος στη γιορτή είναι ελεύθερη.
8ο χλμ επαρχιακού δρόμου Ν. Αρτάκης - Κύμης, Καθενοί Ευβοίας (μια ώρα από την έξοδο Βαρυμπόμπη Αθήνα)
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
Συναντήσαμε τον σεφ της Γαλλικής Πρεσβείας και τον γνωστό Chef Pâtissier, λίγο πριν την εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας Merci Chef!
Ο σωστός τρόπος να γεμίσεις μπαταρίες για την εβδομάδα που ακολουθεί
Κρουασάν, προφιτερόλ και γαλλικές σπεσιαλιτέ
Καθετί στα ράφια και στις προθήκες του εξαιρετικού αυτού delicatessen μοιάζει πολύτιμο – και είναι
Ολόφρεσκο και λαχταριστό, φτιάχνεται μπροστά στα μάτια μας
Δύσκολα μπορεί κανείς να επιλέξει ανάμεσα σε τόσες λιχουδιές
Aυθεντικά γαλλικά κρουασάν, ονειρεμένα γλυκά και χειροποίητο gelato
Εδώ που κάθε μέρα ξεφουρνίζεται μια μικρή Γαλλία για εσένα μόνο
Τιμή και δόξα στα σερμπέτικα του βορρά
Ελλάδα και Γαλλία συναντιούνται σε μια γιορτή γεμάτη γεύσεις και αρώματα από βραβευμένους σεφ. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.
Αστέρια Michelin, τίτλοι κύρους και αμέτρητες ώρες δημιουργίας σε γαλλικές κουζίνες
Από τον Τσελεμεντέ στο «δείξε μου τί τρως»
Η γιορτή που οι καλοφαγάδες περιμένουν όλο τον χρόνο είναι εδώ
Νέο βιβλίο αποκαλύπτει όσα είχε μοιραστεί με τη βοηθό του για την απιστία με την Αρτζέντο
Η ανάγκη γέννησε κάποιες από τις πιο μερακλίδικες γεύσεις της Σαρακοστής (και όχι μόνο)
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.