- CITY GUIDE
- PODCAST
-
26°
Στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, το πιο hot σημείο της πόλης, ό,τι ανοίξει αυτή τη στιγμή έχει εξασφαλισμένη πελατεία, ενώ η Manhattan-Soho-industrial αισθητική είναι υπέροχη ακόμη και στη χιλιοστή της εφαρμογή, όταν έχει την υπογραφή ενός καλού αρχιτεκτονικού γραφείου όπως το K-Studio. Μ’ αυτές τις σκέψεις κατηφορίζω προχτές στο «αγαπημένο κέντρο», με τρελές λιακάδες, πολύ κόσμο, λεφούσια από νεανικά φατσάκια, στην άκρη έχει το ολοκαίνουργιο Rock ’n’ Balls. Ούτε ένα μήνα ανοιχτό και ακούω ντόρο μεγάλο, τον ίδιο που κάμποσες σεζόν πριν θα άκουγα για τον τριάστερο σεφ που άνοιξε το τάδε καινούργιο στέκι. Τούτο εδώ είναι all day, είναι φρέσκο, φωτεινό και πολύχρωμο, έχει γνωστούς ροκ σταρς αποτυπωμένους σαν γκραφίτι στη λαμαρίνα της εισόδου του, έχει εντυπωσιακό, τεράστιο φωτιστικό πάνω από την επίσης τεράστια μπάρα του, παντού τραπέζια, stools, πάγκους, και ζωή από τους νεολαίους θαμώνες του. Οι «του καφέ» έχουν πιάσει θέση στα έξω τραπεζάκια και κάνουν χάζι στην κίνηση της πλατείας, αυτοί που τσιμπολογάνε (και κρυώνουν) γεμίζουν τον εσωτερικό χώρο.
Στο καινούργιο πρωταγωνιστούν... κεφτέδες και κοκτέιλ. Οι πρώτοι είναι φουρνιστοί, σε 5 παραλλαγές –κλασικοί, veggie με φακές και μανιτάρια, με κοτόπουλο, από χοιρινό και από σπαλομπριζόλα με μπέικον–, συνδυάζονται με 6 σαλτσούλες –ντομάτας, pesto, μανιταριών, παρμεζάνας, bbq spicy, cheddar– και κοστίζουν 5 ευρώ (4 στρογγυλά μπαλάκια η μερίδα). Μαζί υπάρχουν 12 γαρνιτούρες, από ομελέτα και ριζότο, μέχρι κριθαράκι, σπαγκέτι, Ceasars, στα 3 ευρώ. Τα του φαγητού συμπληρώνονται με σαλάτες (6 ευρώ) και με σούπες (λαχανοντολμάδες και σούπα ημέρας γράφει ο κατάλογος) στα 6 ευρώ. Η μπάρα, μαθαίνω, φτιάχνει πολύ καλά κοκτέιλ (δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, η περιοχή φημίζεται για τα πολύ προχώ μπαρ της).
Εγώ πήγα μεσημέρι, οπότε στην μπάρα καθόταν κόσμος που έτρωγε, να φανταστώ όμως ότι ζει τις πιο ένδοξες στιγμές της από απόγευμα και μετά. Οι μουσικές ήταν πολύ καλές και μαθαίνω ότι ροκάρουν περισσότερο όσο πλησιάζει το βράδυ. Όσα δοκιμάσαμε ήταν νόστιμα –έχει πλάκα ο συνδυασμός κεφτεδάκι-σαλτσούλα-γαρνιτούρα– και μπορούν ωραιότατα να σταθούν πλάι σου ένα απομεσήμερο που βρέθηκες στο κέντρο και πείνασες. Στα συν το ιδιαίτερα ωραίο περιβάλλον, το ευγενικό και κατατοπισμένο προσωπικό, οι φιλικές τιμές (και στα κρασιά), τα σάντουιτς παγωτού (επιλέγεις κι εδώ μπισκότο-παγωτό-σάλτσα και κάνεις το δικό σου συνδυασμό με 4 ευρώ), που μου ξέφυγαν, ενώ το μάτι μου πρόλαβε να τα λιγουρευτεί από τη διπλανή παρέα.
Rock ’n’ Balls Πλατεία Αγίας Ειρήνης & Βασιλικής, 210 3211112, ανοιχτά κάθε μέρα από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από ντάκο μέχρι φαλάφελ και από κοκκινιστό μέχρι πίτσα ναπολετάνα
Από το φαλάφελ ως το brunch, κάθε μπουκιά είναι εμπειρία
Το Μαρούσι έχει ήδη το δικό του μοναδικό bakery ritual. Εσύ ακόμα να το ζήσεις;
Μπιφτέκι πελώριο και παχύ της σχάρας του καμάρι!
Παλιά και νέα στέκια σφύζουν από ζωή
Το πεϊνιρλί που μεγάλωσε γενιές Νικαιωτών και συνεχίζει να βγαίνει ζεστό από τον φούρνο 45 χρόνια μετά
Schiacciata και panuozzo στην Τσακάλωφ
Φοκάτσιες, παραδοσιακές πίτες, καρπάθικες συνταγές και ιταλικά γλυκά σε έναν φούρνο με ξεχωριστή γαστρονομική ταυτότητα
Ένα τραπέζι που τα χωράει όλα μα κυρίως την καλή παρέα!
Από τις παλιές ταβέρνες μέχρι τα νέα και hot resto, πάντα υπάρχει ένας λόγος για να το περπατήσεις
Πού θα περάσουμε ωραία φέτος τις κρύες ημέρες;
Η γιορτή γαστρονομίας επιστρέφει την Κυριακή 4 Οκτωβρίου
Μια οικογενειακή παράδοση που συνεχίζεται στο τραπέζι
Χειροποίητο ψωμί αργής ωρίμανσης, καφές από μικρές φάρμες, γλυκά και αρτοποιήματα συνθέτουν τη νέα γαστρονομική άφιξη της Κηφισιάς
Πώς ο καφές από ρόφημα έγινε lifestyle, design, εμπειρία, ταυτότητα και τελικά τρόπος να οργανώνουμε τον χρόνο μας
Ένας κυψελιώτικος δρόμος γεμάτος tacos και burritos
Από το πρώτο κατάστημα το 1985 μέχρι σήμερα, η Cinnabon και το διάσημο ρολό κανέλας της
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Η Σάντυ Δημητριάδου φτιάχνει entremets που μοιάζουν με ψυχεδελικά γλυπτά, ζωγραφίζει με mirror glaze και αποδεικνύει ότι ανάμεσα στα τρίγωνα Πανοράματος και τα κλισέ της πόλης, υπάρχει χώρος για γαστρονομική τέχνη.
Ένα μικρό -και νόστιμο- βόρειο θαύμα με χίλια δυο νόστιμα για να γευτείς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.