- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Το glühwein πίνεται παραδοσιακά στις γερμανόφωνες χώρες κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αρωματισμένο με μπαχαρικά και φρούτα, είναι ο ορισμός του γιορτινού ποτού και αυτές τις μέρες ρέει άφθονο στα αθηναϊκά μπαρ.
Πού θα το πιεις:
-Στο φιλόξενο Blue Bird στον πεζόδρομο της Ηπίτου ανάμεσα σε γιορτινά φωτάκια και ωραίους ανθρώπους. (€6, Ηπίτου 4, Πλάκα)
-Στο αγαπημένο από παλιά Αλεξανδρινό με €5. Εδώ το φτιάχνουν με μερλό, μαύρη ζάχαρη, κανέλα και γαρίφαλο. (Μπενάκη 69, Εξάρχεια)
-Στο Pure Bliss συνοδεύοντάς το με ένα από τα πιάτα που θα βρεις στο μαγαζί –από κοτόσουπα με κινόα και μανιταρόσουπα, μέχρι μελομακάρονα και σπιτικά κέικ. (Ρόμβης 24)
-Στη πολύχρωμη Σβούρα δεν είναι glühwein αλλά οινόμελο, ιδιαιτέρως αρωματικό. Κοστίζει μόνο € 4 το μισόλιτρο κανατάκι. (Χαρ. Τρικούπη 170)
-Στην all day Αμπάριζα. Ναι, τα κοκτέιλ της είναι υπέροχα, αλλά μήπως ήρθε η ώρα να δοκίμασες και το glühwein; Απλά τέλειο! (€7, Λέκκα 14, πλατεία Καρύτση)
*Στη φωτογραφία το glühwein του Blue Bird
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.