- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τυριά και κρασιά στον ωραίο κήπο του deli Provence
Cheese & Wine Wednesdays από τους ειδικούς
Όλες τις Τετάρτες του καλοκαιριού δοκιμάζουμε σπάνια τυριά και εκλεκτά κρασιά στον κήπο του Provence
Δεν μπορούμε να υπολογίσουμε με ακρίβεια πόσοι (εκατομμύρια) λάτρεις του τυριού υπάρχουν. Μπορούμε όμως να πούμε ότι είναι οι πιο παθιασμένοι «πιστοί». Πιο παθιασμένοι ακόμα και από τους οπαδούς της τηγανιτής πατάτας ή της σοκολάτας. Οι άνθρωποι αυτοί, εκεί που όλοι οι υπόλοιποι βλέπουμε ένα πλατό τυριών, βλέπουν τον Παράδεισο. Ε, λοιπόν, σε όλους αυτούς αφιερώνεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Το Provence deli είναι ένα delicatessen που άνοιξε στους Αμπελόκηπους το 2006. Όχι ένα οποιοδήποτε delicatessen, όμως, γιατί τούτο εδώ εξειδικεύεται στην επιλογή και διάθεση ανωτέρας ποιότητας artisanal τυριών και αλλαντικών. Η γκάμα τους φτάνει τα 100 διαφορετικά είδη, ενώ για την ποικιλία και την ποιότητά τους, τους εμπιστεύονται βραβευμένα εστιατόρια, διακεκριμένα ξενοδοχεία, δημοφιλή deli & wine bars.
Όλα αυτά τα τυριά –ή μάλλον τα περισσότερα απ’ αυτά- θα έχετε την ευκαιρία να τα δοκιμάσετε κάθε Τετάρτη του Ιουνίου και του Ιουλίου στον δροσερό κήπο του Provence, μαζί με τα εκλεκτά κρασιά που επίσης διαθέτει. Για να σας δώσουμε μια γεύση, μεταξύ άλλων θα βρείτε: το Valencay, ένα τυρί σε σχήμα πυραμίδας, από φρέσκο κατσικίσιο γάλα, καλυμμένο με στάχτη. Το Saint Maure, από τα πιο δημοφιλή κατσικίσια τυριά, που για την παρασκευή του χρησιμοποιείται αποκλειστικά φρέσκο κατσικίσιο γάλα της περιοχής και ωριμάζει από 10 έως 40 ημέρες. Αλλά και το Banon Traditionelle, υπέροχο μαλακό κατσικίσιο τυρί από τον τοπικό συνεταιρισμό της Προβηγκίας. Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε για πολλές γραμμές ακόμα, αλλά πραγματικά αξίζει να τα ανακαλύψετε μόνοι σας. Η γευσιγνωσία αρχίζει στις 18.30 και έχει €29/άτομο. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Θεοφανούς 12, Αμπελόκηποι, 210 8981435, www.provence.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.