- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
My1Cuisine, αυθεντική αρμένικη κουζίνα σε κυριακάτικο τραπέζι
Η επόμενη εκδήλωση του Slow Food αφιερώνεται στις γεύσεις της Αρμενίας
Το Slow Food διοργανώνει ένα γεύμα με αυθεντικές αρμένικες συνταγές την Κυριακή 2 Ιουνίου
Το Slow Food είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που ιδρύθηκε το 1989 για να προστατέψει την τοπική γαστρονομία, τις παραδόσεις, και την κουλτούρα γύρω από το φαγητό κάθε τόπου. Είναι μια απάντηση στους ολοένα και πιο γρήγορους ρυθμούς ζωής, ένας τρόπος να ευαισθητοποιηθούν οι άνθρωποι γύρω από το φαγητό τους. Σήμερα, έχει παρουσία σε περισσότερες από 160 χώρες και έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για το πώς και τι τρώμε. Στην Ελλάδα, έχει ενεργή παρουσία και συχνά διοργανώνει ποικίλες γαστριμαργικές εκδηλώσεις με μεγάλο ενδιαφέρον. Μία από αυτές θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Ιουνίου στο εστιατόριο My1cuisine και θα σας αποκαλύψει όλα τα μυστικά της Αρμένικης κουζίνας.
Η κουζίνα της Αρμενίας είναι νόστιμη και πληθωρική. Περιλαμβάνει πολλές παραδοσιακές συνταγές που στο πέρασμα του χρόνου κατάφεραν να επιβιώσουν στο ακέραιο. Αυτές τις συνταγές θα μαγειρέψει την Κυριακή ο σεφ Μιράν Γιαγτζιάν, ετοιμάζοντας ένα μενού βασισμένο στις αληθινές γεύσεις της Αρμενίας, με τον ίδιο τρόπο που θα τις μαγείρευε η Αρμένισσα γιαγιά του.
Το γεύμα θα συνοδεύσουν αυθεντικά αρμένικα κρασιά με πολλές ιδιαιτερότητες που θα τις γνωρίσετε μία μία από κοντά, όπως και το αυθεντικό “Cognac” Ararat. Εδώ, ο επίσης Αρμένης Ντανιέλ Απικιάν, εισαγωγέας και βαθύς γνώστης του οινικού τοπίου της Αρμενίας έχει φροντίσει να συνταιριάξει τέλεια το κρασί με το φαγητό.
*Το κόστος συμμετοχής είναι στα €43 και €40 για τα μέλη του Slow Food. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται αποκλειστικά στο 6944422203.
My1Cuisine: Μεταμορφώσεως 27, Μοσχάτο, 2104828131
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.