Θεματα

5 στέκια για εσένα που τρως birthday cake χωρίς να έχει κάποιος γενέθλια

Τα κεράκια, ποια κεράκια;

christiperri.jpg
Κρίστυ Περρή
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
cakefinal.jpg
little kook

Φίλοι και σύντροφοι γλυκατζήδες, ας είμαστε ειλικρινείς ο ένας με τον άλλον και ας παραδεχτούμε πως αν ένα γλυκό προορίζεται μόνο για μία συγκεκριμένη περίσταση μέσα στον χρόνο, τότε το γλυκό χαραμίζεται ξεδιάντροπα και εμείς το στερούμαστε χωρίς κανέναν λόγο. Εφόσον είναι νόστιμο, γιατί να μην μπορώ να το γευτώ ανα πάσα ώρα και στιγμή για να ικανοποιήσω την θεϊκή λιγούρα μου;!

Αν νομίζετε ότι μιλάω για τα μελομακάρονα τότε ναι, μιλάω ΚΑΙ για τα μελομακάρονα τα οποία πιστεύω πως πρέπει πλέον με νόμο να μπορούμε να τρώμε 12 μήνες τον χρόνο και όχι για δύο καημένες εβδομάδες τον Δεκέμβριο.

Παρόλα αυτά, σήμερα θα ασχοληθούμε με ένα άλλο γλυκό που αξίζει απελευθέρωση και αυτές είναι οι τούρτες-κέικ με τις στρώσεις και την πλούσια κρέμα ανάμεσα, τις οποίες κάποιοι ανίδεοι υποστηρίζουν πως απολαμβάνουμε μόνο όταν είναι τα γενέθλια κάποιου. Αν είναι έτσι τότε δηλώνω πως έχω γενέθλια κάθε εβδομάδα και απαιτώ τουλάχιστον ένα λαχταριστό κομμάτι για να γιορτάσω το επαναλαμβανόμενο γεγονός.

Ευτυχώς για εμάς, υπάρχουν αρκετά μαγαζιά στην Αθήνα που προσφέρουν κολασμένα, υγρά, αφράτα, μυρωδάτα, κρεμώδη cakes σε αφθονία, ανεξαρτήτως του τι μέρα είναι. Καιρός να τα ανακαλύψουμε!

Magic Cupcakes

magiccupcakes.jpg


Σε ένα υπέροχα χαριτωμένο, παστέλ ζαχαροπλαστείο στον Χολαργό θα βρεις έναν παράδεισο από κέικ και cupcakes, γευστικά και instagramable ταυτόχρονα. H κρέμα-frosting είναι εθιστική, ελαφριά αν η όρεξή σου τραβάει κάτι πιο δροσερό ή απίστευτα σοκολατένια αν αισθάνεσαι πως σήμερα θα είναι μία Τέτοια Ημέρα. Όλοι ορκίζονται στο carrot cake και το red velvet, όμως τώρα τελευταία έχουν μπει δυναμικά στο παιχνίδι κάποιες άλλες καταστροφές με bueno και μόκα...Φύγαμε για Χολαργό εδώ και τώρα.
Λεωφόρος Περικλέους 56, Αθήνα

Little KooK

littlekook.jpg


Ένα μαγαζάκι που ξεκίνησε σαν μία μικρή ιστορία και εξελίχθηκε σε παραμυθούπολη! Επεκτάθηκε σε δύο γωνιές του Ψυρρή μετά από την τερατώδη επιτυχία του και ενώ μονίμως είναι παραμυθένια διακοσμημένο, τα Χριστούγεννα το αγαπάμε λίγο περισσότερο. Τώρα στο θέμα μας: τα cakes. Κάποια στιγμή είχa δοκιμάσει μία μπουκιά από την παραγγελία της κολλητής μου, με γεύση φρούτων του δάσους σε συνδυασμό με φιστικοβούτυρο και ταχίνι (το οποίο σιχαίνομαι) και ενώ περίμενα να μην ενθουσιαστώ καθόλου, τελικά της το έκλεψα και στην συνέχεια αγόρασα κι ένα ακόμα δικό μου. Είναι τόσο καλά. Τώρα τελευταία έχω βάλει στο μάτι και σκοπεύω να καταβροχθίσω ένα με στρώσεις σοκολατένιου παντεσπανιού και επικάλυψη μαρέγκας φλαμπέ που ονομάζεται Η Ανάσα του Δράκου. Dracarys!
Καραϊσκάκη 17, Ψυρρή

Cake

cake.jpg


Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο Cake ενώ μιλάμε για cakes. Με σπεσιαλιτέ το red velvet αλλά και το αμερικάνικο cheesecake (άλλος καημός και αυτός), η αλυσίδα μαγαζιών είναι ένα υπέροχο στέκι με ρομαντική αισθητική και φοβερή ποιότητα σε κάθε γλυκιά αμαρτία που θα επιλέξεις. Πάταγο κάνει επίσης το creamy chocolate cake (γιατί άραγε) και η αλμυρή καραμέλα ενώ προσωπικό αγαπημένο είναι το carrot cake, το οποίο ομολογώ πως όντως αγόρασα σαν δώρο γενεθλίων της μαμάς μου, όμως επέστρεψα την επόμενη ημέρα για να φάω κι άλλο. Και την μεθεπόμενη.
Ηροδότου 15, Κολωνάκι

Πορτατίφ

portatif.jpg


Θα σε οδηγήσει εκεί η απίστευτη μυρωδιά των γλυκών που ψήνονται, όμως φρόντισε να πας νωρίς για να βρεις όλα όσα θέλεις χωρίς να έχουν εξαντληθεί και χωρίς να περιμένεις σε ουρά επέξω, όσο κάποιοι άλλοι τρώνε τις λιχουδιές που κανονικά έπρεπε να είναι δικές σου. Σκίζει το red velvet και το lemon cake. Φυσικά στο Πορτατίφ δεν θα βρεις μόνο cake. Έχει μιλφέιγ, προφιτερόλ με γέμιση bueno, cheesecake με καραμέλα, σοκολατόπιτα, σου γεμιστό με κρέμα cookies βουτηγμένο σε λευκή σοκολάτα, κρουασάν με διάφορες γεύσεις (κρέμα σοκολάτας, κρέμα φουντουκιού, με πραλίνα φουντουκιού), μηλόπιτα, εκλερ με κρέμα φιστικιού και κρέμα σοκολάτας και... να συνεχίσω;
Σίνα 21, Αθήνα 

Fairytale

fairytale.jpg


Ένα άλλο παραμύθι σε περιμένει στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου το Fairytale θα σε ξελογιάσει σαν μάγισσα ή θα σε κάνει να ερωτευτείς όπως ένας πρίγκιπας. Εδώ τα κομμάτια του κέικ μπορεί να συνοδεύουν σύριγγες με πραλίνα για επιπλέον δόση. To Death By Chocolate γίνεται ανάρπαστο. Το Lacta Oreo το βλέπω ακόμα στον ύπνο μου. Μπορεί να πετύχεις και κέικ της ημέρας με γεύσεις όπως Bounty και Kit Kat. Μετακομίζω τώρα.
Τρυπιά 48, Νέα Φιλαδέλφεια 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ