Η γιορτή κάστανου και τσίπουρου στην Καστανιά Άρτας έχει γίνει θεσμός
Το γλέντι επιστρέφει για άλλη μια χρονιά στην Κοιλάδα του Αχελώου
Η Καστανιά είναι ένα ορεινό χωριό του νομού Άρτας, χωριό που ανήκει στην ευρύτερη περιοχή της Κοιλάδας του Αχελώου. Ένα χωριό με πλούσιο φυσικό περιβάλλον και φιλόξενους ανθρώπους. Δυτικά τα περήφανα Τζουμέρκα και ανατολικά η φαντασμαγορική Κοιλάδα του Αχελώου κάνουν την Καστανιά σταυροδρόμι περιοχών με μοναδικό φυσικό κάλλος. Τα τελευταία χρόνια στην Καστανιά ο εκπολιτιστικός σύλλογος, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Χρήστο Τζουμανίκα, διοργανώνει στα μέσα φθινοπώρου γιορτή κάστανου και τσίπουρου, σε μία προσπάθεια ανάδειξης των τοπικών προϊόντων. Φυσικά, το γλέντι θα συνοδεύεται και με την κατάλληλη ηπειρώτικη μουσική, υπό τους μαγευτικούς ήχους του κλαρίνου.
Χάρη στον εθελοντισμό, στο φιλότιμο των κατοίκων και των μελών του συλλόγου, η γιορτή κάστανου αποτελεί πλέον θεσμό στην ευρύτερη περιοχή της κοιλάδας του Αχελώου. Φέτος, η Γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Οκτωβρίου. Σε ένα φιλόξενο κλίμα, χαρακτηριστικό των χωριών της Κοιλάδας του Αχελώου, οι κάτοικοι της Καστανιάς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος θα φιλέψουν όλους τους επισκέπτες κάστανα, τσίπουρα και τοπικά παραδοσιακά ποιοτικά προϊόντα στην πλατεία του χωριού συνοδεία με παραδοσιακά μουσικά ακούσματα της περιοχής.
Η Γιορτή θα ξεκινήσει από τις 10 το πρωί και η φετινή προσπάθεια όπως και τα προηγούμενα χρόνια χαρακτηρίζεται από την πραγματική φιλοξενία των κατοίκων της περιοχής. Πλήθος κόσμου αναμένεται να την παρακολουθήσει από όλη την Ελλάδα γιατί η φήμη της έχει ξεπεράσει τα όρια της Κοιλάδας του Αχελώου. Το τσίπουρο θα ρέει άφθονο και ο χορός θα κρατήσει μέχρι τις βραδινές ώρες, με τον Νίκο Κοντοχρήστο να παίζει κλαρίνο και τον Μιχάλη Τάτση στο τραγούδι. Μία ακόμη γιορτή παράδοσης που δίνει δυνατότητες ανάδειξης της τοπικής παραγωγής αλλά και των αναρίθμητων περιβαλλοντικών και πολιτισμικών δυνατοτήτων που έχουν τα χωριά της κοιλάδας του Αχελώου.
Την εκδήλωση στηρίζει η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς δήλωσε: «Εμείς ως Περιφέρεια Ηπείρου κάθε χρόνο στηρίζουμε τη Γιορτή κάστανου και τσίπουρου αφού έχει σκοπό την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ορεινής Άρτας και της Κοιλάδας του Αχελώου, όπως είναι τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα, το πλούσιο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον και η λαϊκή παράδοση.»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.