- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αυτό είναι το καλύτερο food truck της Ευρώπης
Περισσότερα από 80 food trucks συγκεντρώθηκαν στις Βρυξέλλες για το Food Truck Festival και το Hellas Food Truck Association ήταν εκεί
Food Truck ή αλλιώς η γνωστή μας καντίνα. Όχι, δεν μιλάμε για τις τιμημένες καντίνες που έδιναν την πρόχειρη απάντηση στο hangover μας όλα αυτά τα χρόνια. Μιλάμε για την εξέλιξή τους. Για τις καντίνες εκείνες που με κάποιο τρόπο κατάφεραν να χωρέσουν την υψηλή γαστρονομία στο πορτμπαγκάζ τους. Ποιοτικό gourmet street food σε 4 ρόδες. Αν και τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα γίνονται κάποια βήματα πάνω σε αυτόν τον τομέα (μερικά παραδείγματα είναι το Food Truck που έκανε την αρχή, το Holy Moly στην Ιερά Οδό και το ναξιώτικο F.B.I Local Fusion Street Food που αυτό τον καιρό θα το βρείτε στις παραλίες της Νάξου), δεν έχουμε πλησιάσει ακόμα την κουλτούρα του Food Truck που υπάρχει εκεί έξω.
Το Food Truck Festival είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και διοργανώνεται από το European Food Truck Association με σκοπό να αναδείξει την κουλτούρα του Food Truck, ως σημείο συνάντησης για ποιοτικό, νόστιμο φαγητό. Φέτος, την 5η χρονιά της διοργάνωσής του, περισσότερα από 80 food trucks από όλη την Ευρώπη έδωσαν ραντεβού στις Βρυξέλλες και το Hellas Food Truck Association ήταν εκεί, συμμετέχοντας μάλιστα στην κριτική επιτροπή.
Από τις 31 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου η πρωτεύουσα της Ευρώπης μετατράπηκε σε ένα τεράστιο γευστικό πάρκο με γευστικούς πειρασμούς από όλο τον κόσμο. Ευρώπη, Αφρική, Αμερική, Ασία, οι ήπειροι ενώθηκαν σε ένα τετραήμερο γευστικό πάρτι που δεν γνώριζε από σύνορα. Ένα food truck όμως ξεχώρισε ως το καλύτερο από την κριτική επιτροπή. Το Pit’s barbecue κέρδισε τις εντυπώσεις με το γνήσιο νοτιοαμερικάνικο bbq του. Βιολογικά κρέατα από γαλλικές φάρμες που σιγοψήνονται σε ειδικά καπνιστήρια για 15 ώρες, ενώ τα διαφορετικά είδη ξύλων (κερασιάς και φουντουκιάς) χρησιμοποιούνται για να δώσουν την ιδιαίτερη καπνιστή γεύση σε κάθε κρέας (σ. σ. κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα μπορείτε να δοκιμάσετε μόνο στο Po’ Boys).
«Είναι προφανές ότι υπάρχουν αρκετά πλεονεκτήματα μέσα από την προώθηση της ιδέας του food truck όπως για παράδειγμα η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για τους νέους κυρίως ανθρώπους» λέει η Αναστασία Δρουγγάνη, εκπρόσωπος του Hellas Food Truck Association. Η κ. Δρουγγάνη μαζί με τον Σαράντη Μιχαλόπουλο, δημοσιογράφο με έδρα τις Βρυξέλλες, ήταν επίσημοι προσκεκλημένοι ως μέλη της κριτικής επιτροπής με στόχο να προωθήσουν την ιδέα του food truck στην Ελλάδα, ώστε να αναδειχθούν τα τοπικά προϊόντα. «Άλλωστε», προσθέτει η κ. Δρουγγάνη, «δεν πρόκειται για κλασικές καντίνες, αλλά για κινητά εστιατόρια με gourmet διαθέσεις, που χρησιμοποιούν προϊόντα τοπικά υψηλής ποιότητας και συνεπώς προωθούν την ελληνική γαστρονομία».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Φάληρο έχει πάντα κάτι ωραίο για όλες τις ορέξεις
Specialty coffee, premium tea και νέες γευστικές εμπειρίες για κάθε στιγμή της ημέρας
Το κρέας, οι ανισότητες στη διατροφή, η βιομηχανία τροφίμων και οι νέες «διατροφικές έρημοι» του ανεπτυγμένου κόσμου
Θεωρείται από πολλούς «διανοούμενος της κουζίνας»
Τι μαγειρεύεις σε εκείνη που τα μαγειρεύει όλα τέλεια;
Πάνω που μάθαμε να κρατάμε το πιρούνι στο αριστερό, γίνεται ξανά της μόδας να τρώμε με τα χέρια. Ή μήπως όχι;
Οι τρεις νέες προσθήκες στο menu έρχονται για να μείνουν και από την πρώτη μπουκιά, φαίνεται ότι θα γίνουν από τις αγαπημένες μας
Eπαναπροσδιορίζουν το πώς αντιλαμβάνονται οι Βρετανοί το ελληνικό φαγητό.
Με χρυσαφένια, αφράτη ζύμη και γέμιση βελούδινης κρέμας ξετρελαίνει το κοινό
“Tavola Della Mama”: ένα μαμαδίστικο κυριακάτικο τραπέζι ξεκινά αυτή την Κυριακή
Έντονα χρώματα, ιδιαίτερες γεύσεις και πληθώρα θρεπτικών συστατικών
Πανάρχαιη συνταγή για να απογειώσεις αυγά τηγανητά, μπεσαμέλ, ντολμαδάκια, κουραμπιέδες και τόσα άλλα
Τους αγαπάμε, τους γευόμαστε με μεγάλη χαρά και στην Ελλάδα βρήκαν την δεύτερη πατρίδα τους
Σεφ-ιδιοκτήτης ο Δημήτρης Σαββίδης που είχε για χρόνια το μπαρ ρεστό Extrablatt στη Θεσσαλονίκη
Ακρόπολη, Πετράλωνα, Θησείο – 3 αθηναϊκές γειτονιές που δεν θα βαρεθούμε ποτέ
Πίτσα και τέχνη πάνε μαζί σε αυτό το όμορφο στέκι
Μια νέα εμπειρία παγωτού στην καρδιά της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.