Θεματα

Αυτό είναι το καλύτερο food truck της Ευρώπης

Περισσότερα από 80 food trucks συγκεντρώθηκαν στις Βρυξέλλες για το Food Truck Festival και το Hellas Food Truck Association ήταν εκεί

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
food-truck-anoigma.jpg

Food Truck ή αλλιώς η γνωστή μας καντίνα. Όχι, δεν μιλάμε για τις τιμημένες καντίνες που έδιναν την πρόχειρη απάντηση στο hangover μας όλα αυτά τα χρόνια. Μιλάμε για την εξέλιξή τους. Για τις καντίνες εκείνες που με κάποιο τρόπο κατάφεραν να χωρέσουν την υψηλή γαστρονομία στο πορτμπαγκάζ τους. Ποιοτικό gourmet street food σε 4 ρόδες. Αν και τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα γίνονται κάποια βήματα πάνω σε αυτόν τον τομέα (μερικά παραδείγματα είναι το Food Truck που έκανε την αρχή, το Holy Moly στην Ιερά Οδό και το ναξιώτικο F.B.I Local Fusion Street Food που αυτό τον καιρό θα το βρείτε στις παραλίες της Νάξου), δεν έχουμε πλησιάσει ακόμα την κουλτούρα του Food Truck που υπάρχει εκεί έξω.

dr0a4829.jpg
dr0a3956.jpg

Το Food Truck Festival είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και διοργανώνεται από το European Food Truck Association με σκοπό να αναδείξει την κουλτούρα του Food Truck, ως σημείο συνάντησης για ποιοτικό, νόστιμο φαγητό. Φέτος, την 5η χρονιά της διοργάνωσής του, περισσότερα από 80 food trucks από όλη την Ευρώπη έδωσαν ραντεβού στις Βρυξέλλες και το Hellas Food Truck Association ήταν εκεί, συμμετέχοντας μάλιστα στην κριτική επιτροπή.

dr0a4394.jpg

Από τις 31 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου η πρωτεύουσα της Ευρώπης μετατράπηκε σε ένα τεράστιο γευστικό πάρκο με γευστικούς πειρασμούς από όλο τον κόσμο. Ευρώπη, Αφρική, Αμερική, Ασία, οι ήπειροι ενώθηκαν σε ένα τετραήμερο γευστικό πάρτι που δεν γνώριζε από σύνορα. Ένα food truck όμως ξεχώρισε ως το καλύτερο από την κριτική επιτροπή. Το Pit’s barbecue κέρδισε τις εντυπώσεις με το γνήσιο νοτιοαμερικάνικο bbq του. Βιολογικά κρέατα από γαλλικές φάρμες που σιγοψήνονται σε ειδικά καπνιστήρια για 15 ώρες, ενώ τα διαφορετικά είδη ξύλων (κερασιάς και φουντουκιάς) χρησιμοποιούνται για να δώσουν την ιδιαίτερη καπνιστή γεύση σε κάθε κρέας (σ. σ. κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα μπορείτε να δοκιμάσετε μόνο στο Po’ Boys).

dr0a4968.jpg
dr0a4645.jpg

«Είναι προφανές ότι υπάρχουν αρκετά πλεονεκτήματα μέσα από την προώθηση της ιδέας του food truck όπως για παράδειγμα η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για τους νέους κυρίως ανθρώπους» λέει η Αναστασία Δρουγγάνη, εκπρόσωπος του Hellas Food Truck Association. Η κ. Δρουγγάνη μαζί με τον Σαράντη Μιχαλόπουλο, δημοσιογράφο με έδρα τις Βρυξέλλες, ήταν επίσημοι προσκεκλημένοι ως μέλη της κριτικής επιτροπής με στόχο να προωθήσουν την ιδέα του food truck στην Ελλάδα, ώστε να αναδειχθούν τα τοπικά προϊόντα. «Άλλωστε», προσθέτει η κ. Δρουγγάνη, «δεν πρόκειται για κλασικές καντίνες, αλλά για κινητά εστιατόρια με gourmet διαθέσεις, που χρησιμοποιούν προϊόντα τοπικά υψηλής ποιότητας και συνεπώς προωθούν την ελληνική γαστρονομία». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ