- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Κοhylia
Ατμόσφαιρα, περιποίηση, φαγητό, τοποθεσία, όλα σε ταξιδεύουν εξωτικά σαν να απέχεις έτη φωτός από το κέντρο της Αθήνας
Tα Kohylia είναι ένα από τα πολλά resto που βρίσκονται μέσα στο εκπληκτικής ομορφιάς Grand Resort Lagonissi.
Tα Kohylia είναι ένα από τα πολλά resto που βρίσκονται μέσα στο εκπληκτικής ομορφιάς Grand Resort Lagonissi. Απλωμένο όλο το συγκρότημα πάνω σε μια χερσόνησο, έχει πολλά πλεονεκτήματα: κήπους της Εδέμ με όλα τα φυτά της μεσογειακής γης, παρτέρια με λουλούδια, περιποιημένα μονοπατάκια για βόλτες ρομαντικές, δαντελωτά ακρογιάλια, απέραντο γαλάζιο, ηλιοβασιλέματα για να χάνεται ρεμβάζοντας το βλέμμα. Τα Kohylia, το Polynesian restaurant του συγκροτήματος, έχει τη δική του έξτρα προνομιακή θέση σ’ αυτό τον παράδεισο, απλώνει τα τραπέζια του πάνω στο deck και μπροστά στην προβλήτα που δένουν τα ταχύπλοα που μεταφέρουν τους ενοίκους. Από ολοήμερη εκδρομή σε κάποιο νησάκι του Αργοσαρωνικού; Για φαγητό κατευθείαν από την καμπάνα τους, την κρυμμένη από τα αδιάκριτα βλέμματα;
Εδώ καταλύουν συχνά μεγιστάνες, διεθνείς προσωπικότητες και σταρ του Χόλιγουντ, οπότε ό,τι και να φανταστώ μέσα είμαι… Αυτά και άλλα κινηματογραφικά περνούν ευχάριστα από το μυαλό μου αργοπίνοντας ένα strawberry kaipirofska, που μας σερβίρει νεαρή εξωτική ομορφιά με χαμόγελο. Έχω ήδη περάσει από την εσωτερική σάλα, χώρος εντυπωσιακός με μεγάλο ενυδρείο, μεγάλο τραπέζι για δείπνο πολλών στο κέντρο με δύο Βούδες, μεγάλες ροτόντες ολόγυρα με θέα στη θάλασσα. Καθόμαστε έξω, παρότι το αεράκι το τσούζει ελαφρώς, εμείς δεν θέλουμε να χάσουμε με τίποτα την αίσθηση υπερπολυτελούς γιοτ που έχει ο εξωτερικός χώρος αλλά και την καλοκαιρινή νυχτιά με τα γαλάζια-πετρόλ, φωτισμένα από προβολείς, νερά της θάλασσας.
Η περιποίηση πολλών αστέρων, από τις κομψές σόμπες που στη στιγμή ανάψανε δίπλα μας, μέχρι τις εσάρπες που «μπορούμε αμέσως να βρούμε, αν οι κυρίες το επιθυμούν»… εμείς όμως ήδη έχουμε περάσει στα κρασιά και στα πλατό sushi, sashimi nigiri. Ο σεφ Tony Ton Thang είναι Ιάπωνας και έχει γυρίσει όλα τα κοσμοπολίτικα ρεστό της υφηλίου. Τρώμε rolls με συναγρίδα, με αχινούς, με χτένια, με καπνιστό χέλι, piki-piki new style sashimi και άλλα πολλά… Στη συνέχεια δοκιμάζουμε πιάτα πολυνησιακής κουζίνας –«honono», «mandarin», «Kiribati», «makau», εν ολίγοις πιάτα με κοτόπουλο, γαρίδες, αρνί ή πάπια, σε τοσοδούλικα κομμάτια, μαγειρεμένα τέλεια, με λαχανικά τραγανά που κρατούν όλα τους τα αρώματα και συνοδεύουμε με παγωμένο κρασί - η λίστα είναι «finest», όπως διαβάζω στον κατάλογο, με ετικέτες απ’ όλο τον κόσμο. Απολαμβάνουμε μια βραδιά εξαιρετική, πολύ αργά παίρνουμε το δρόμο του γυρισμού.
Συστήνεται οπωσδήποτε για τη βραδιά μέσα στο καλοκαίρι που θέλεις να είναι διαφορετική. Ατμόσφαιρα, περιποίηση, φαγητό, τοποθεσία, όλα σε ταξιδεύουν εξωτικά σαν να απέχεις έτη φωτός από το κέντρο της Αθήνας. Τιμές ανάλογες με τα προσφερόμενα, περίπου €70 χωρίς κρασί.
40ό χλμ. Αθηνών-Σουνίου, Λαγονήσι, 2291076000
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.