- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Το ουζερί του Γιώργου στο γραφικό ψαρολίμανο του Κερατσινίου
Σερβίρει την καθημερινή ψαριά των ντόπιων ψαράδων


Το λιμανάκι του Κερατσινίου είναι ένας τόπος μαγικός. Ένα τοπίο, απίστευτων αντιθέσεων, στα όρια του ρεαλισμού και του σουρεαλισμού. Κάτω από τον παροπλισμένο θερμοηλεκτρικό σταθμό της ΔΕΗ και το ψηλότερο φουγάρο της Αττικής, απέναντι από τις πελώριες γερανογέφυρες της Cosco και ανάμεσα από κάτι χειμαζόμενα κρουαζιερόπλοια βρίσκεται το μικρό ψαρολίμανο της περιοχής.
Τι κι αν σε απόσταση πεντακοσίων μέτρων υπάρχει το μεγαλύτερο σε κίνηση λιμάνι της Μεσογείου, το λιμάνι που ο Παγκόσμιος πρωταθλητής του εμπορίου η Κίνα, διακινεί όλα τα εμπορεύματά του προς την Ευρώπη;

Στο μικρό λιμανάκι τα πολύχρωμα ξύλινα βαρκάκια και τα λοιπά μικρά σκαφάκια του αλιευτικού καταφυγίου, βγάζουν τη γλώσσα τους αυθάδικα απέναντι στα τεράστια πλοία με τα εκατοντάδες κοντέινερ, και δίνουν τη μάχη του “small is beautiful” ή των «μεγάλων μικρών» της χώρας μας.
Ένα τεράστιο graffiti τέσσερα μέτρα ύψος με είκοσι μέτρα μήκος, περιγράφει τη φαντασίωση ενός τύπου που φτιάχνει μια σιδηροδρομική γραμμή, που συνδέει Κρήτη με Μακεδονία, που όμως διακινεί βαπόρια που εμφανίζονται στην πεδιάδα των Φαρσάλων, και επιβεβαιώνουν το Εγγονοπουλικό: «Τι γύρευες εσύ στη Λάρισα, εσύ ένας Υδραίος;»
Στο λιμανάκι του Κερατσινίου βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, που το κρατάει ζωντανό ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων και εξωραϊστικός «Άγιος Νικόλας» Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Η Χρύσα και ο Γιώργος στο ουζερί τους εδώ και τριάντα χρόνια αξιοποιούν τα ψαρέματα των τοπικών αλιέων, που κατά το ήμισυ αυτοκαταναλώνουν την ψαριά τους και τα υπόλοιπα τα δίνουν στο μαγαζί.
Μας κέρδισαν λέγοντάς μας ποια είναι τα φρέσκα και ποια τα μη, μόνοι τους χωρίς πολλά-πολλά. Φάγαμε νόστιμες τηγανητές γαρίδες, σαρδέλες, γαύρους και τα μπαρμπουνάκια από τα φρέσκα και μεζέδες με κυρίαρχους (σε νοστιμιά και πρωτοτυπία) τους κεφτέδες από τυροκαυτερή, αλλά και τα σαγανάκια με τα μύδια και άλλες νοστιμιές. Περισσότερα.
*Για το ουζερί Καραγιάννης διαβάστε εδώ.
**Για το οινομαγειρείο Ήπειρος διαβάστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο σωστός τρόπος να γεμίσεις μπαταρίες για την εβδομάδα που ακολουθεί
Κρουασάν, προφιτερόλ και γαλλικές σπεσιαλιτέ
Καθετί στα ράφια και στις προθήκες του εξαιρετικού αυτού delicatessen μοιάζει πολύτιμο – και είναι
Ολόφρεσκο και λαχταριστό, φτιάχνεται μπροστά στα μάτια μας
Δύσκολα μπορεί κανείς να επιλέξει ανάμεσα σε τόσες λιχουδιές
Aυθεντικά γαλλικά κρουασάν, ονειρεμένα γλυκά και χειροποίητο gelato
Εδώ που κάθε μέρα ξεφουρνίζεται μια μικρή Γαλλία για εσένα μόνο
Συναντήσαμε τον σεφ της Γαλλικής Πρεσβείας και τον γνωστό Chef Pâtissier, λίγο πριν την εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας Merci Chef!
Τιμή και δόξα στα σερμπέτικα του βορρά
Ελλάδα και Γαλλία συναντιούνται σε μια γιορτή γεμάτη γεύσεις και αρώματα από βραβευμένους σεφ. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.
Αστέρια Michelin, τίτλοι κύρους και αμέτρητες ώρες δημιουργίας σε γαλλικές κουζίνες
Από τον Τσελεμεντέ στο «δείξε μου τί τρως»
Η γιορτή που οι καλοφαγάδες περιμένουν όλο τον χρόνο είναι εδώ
Νέο βιβλίο αποκαλύπτει όσα είχε μοιραστεί με τη βοηθό του για την απιστία με την Αρτζέντο
Η ανάγκη γέννησε κάποιες από τις πιο μερακλίδικες γεύσεις της Σαρακοστής (και όχι μόνο)
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.