- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Διεθνής διαγωνισμός ελαιόλαδου στον ομφαλό της Γης
Ο Athena International Olive Oil Competition θα διεξαχθεί 26-28 Μαρτίου στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών
Οι Δελφοί ήταν κάποτε ο ομφαλός της Γης ή αλλιώς το κέντρο του αρχαίου κόσμου. Σήμερα οι Δελφοί και το περίφημο Μαντείο τους είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Το Δελφικό τοπίο εκτείνεται σε 55.000 στρέμματα ελαιώνα με περισσότερα από 1 εκατομμύριο ελαιόδεντρα. Μάλλον δεν υπάρχει καταλληλότερο μέρος για να φιλοξενήσει τον 3ο διεθνή διαγωνισμό ελαιόλαδου “Athena International Olive Oil Competition”.
Ο διαγωνισμός θα γίνει 26-28 Μαρτίου με τη συμμετοχή 20 κριτών διεθνούς εμβέλειας από 12 χώρες και συμμετοχές που αναμένονται να ξεπεράσουν (καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής είναι η 02/03/2018) τα 300 δείγματα από όλες τις σημαντικές ελαιοπαραγωγικές χώρες.
Σαν χώρα της Μεσογείου η Ελλάδα έχει μια άρρηκτη σχέση με την ελιά. Δέντρο που όχι μόνο πρωτοστατεί στην κουλτούρα και στον πολιτισμό, αλλά και που έχει αναθρέψει δεκάδες γενιές. Το ελαιόλαδο αναπόσπαστο μέρος της διατροφής (είναι σχεδόν αδιανόητο να μαγειρέψουμε χωρίς αυτό) είναι το σήμα κατατεθέν μας. Γιατί λοιπόν είμαστε ακόμα πίσω στις εξαγωγές ελαιόλαδου; Ναι, προφανώς δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε τις εκτάσεις της Ισπανίας ή της Ιταλίας, μπορούμε όμως να ανταγωνιστούμε την ποιότητά τους (έχουμε τη μεγαλύτερη παραγωγή ελαιόλαδου στην κατηγορία έξτρα παρθένο). Και διεθνείς διαγωνισμοί σαν αυτόν είναι ακόμα ένα βήμα προς την εξωστρέφεια που χρειαζόμαστε.
*Για να δείτε τους κριτές, να δηλώσετε συμμετοχή αλλά και για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.