- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Όμιλος Καστελόριζο: Τρία εστιατόρια για την πιο ερωτική βραδιά του χρόνου
Η εξίσωση είναι αλάνθαστη: αξέχαστες γεύσεις ίσον αξέχαστη βραδιά
Η μέρα των ερωτευμένων οδηγεί στη νύχτα με τις περισσότερες υποσχέσεις, αλλά κυρίως είναι μια ακόμη ευκαιρία να ελευθερώσουμε τον ρομαντισμό που κρύβουμε μέσα μας. Ο ρομαντισμός μπορεί να ειπωθεί με μια λέξη, μια κίνηση, μια χειρονομία, ένα χάδι. Αλλά, αν δεν είσαι σίγουρος, μείνε στην κλασική συνταγή. Τραπέζι με κεριά, δείπνο από τους καλύτερους σεφ της πόλης, ατμόσφαιρα ρομαντικής κομεντί. Η εξίσωση είναι αλάνθαστη: αξέχαστες γεύσεις ίσον αξέχαστη βραδιά. Όταν δε στο παιχνίδι μπαίνει και η υπογραφή του Ομίλου Καστελόριζο, ξέρεις ότι έχεις την επιτυχία στο τσεπάκι.
Ramino
Η Dolce Vita στα καλύτερά της
Νομίζω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι ότι η Ιταλία είναι η πιο ερωτική χώρα του κόσμου. Pasta, pizza, gelato. Λέξεις που προκαλούν ανατριχίλες ακόμα και αν δεν είσαι ερωτευμένος. Λοιπόν, υπάρχει ένα μαγικό εστιατόριο σε αυτή την πόλη που όταν περνάς την πόρτα του βρίσκεσαι σε μια παραδοσιακή τρατορία, κρυμμένη στα στενά της Ρώμης. Ή καλύτερα της Φλωρεντίας, μια που οι συνταγές στο Ramino είναι εμπνευσμένες κυρίως από τη Βόρεια Ιταλία.
Το Ramino πήρε το όνομά του από τη λέξη “Rame” που στα ιταλικά σημαίνει χαλκός. Είναι ένας φόρος τιμής στο χάλκινο μαγειρικό σκεύος όπου δημιουργούνται όλα αυτά τα μικρά γευστικά θαύματα. Θα βρεις πολλά από αυτά, αλλά να ξέρεις ότι ειδικά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ο σεφ του Ramino Χρήστος Γιατράκος έχει ετοιμάσει ένα μοναδικό μενού που σε υποδέχεται με ένα πλατό ιταλικών αλλαντικών, σου ανοίγει την όρεξη με gnocchi παντζάρι, φασκόμηλο, ricotta και καρύδι, ανεβάζει τη λίμπιντο με όστρακα στον ατμό, έχει δύο επιλογές σε κυρίως (ριζότο με gorgonzola ή rib eye steak με πουρέ πατάτας, καπνιστό provolone και pasta tartufata) και κλείνει γλυκά με μια υπέροχη πάβλοβα. Όλα τα πιάτα συνοδεύονται από ένα ποτήρι κρασί και η τιμή του μενού είναι μόλις €33/άτομο. Έτοιμοι για dolce vita; ● Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις 2108944430, Fb: @raminoresto, Δήμαρχου Αγγέλου Μεταξά 34, Γλυφάδα, www.raminoresto.gr
Όμικρον
Η εμπειρία ενός πραγματικά καλού εστιατορίου
Τραπέζια στρωμένα με λινά τραπεζομάντιλα. Χρυσοί κύκλοι (μια κομψή αναφορά στο όνομα του εστιατορίου) αιωρούνται στον χώρο. Χαμηλός φωτισμός, ατμοσφαιρική μουσική. Στο Όμικρον ξέρεις ότι σε περιμένει μια μοναδική εμπειρία από το πρώτο λεπτό που βρίσκεσαι στη μεγάλη σάλα. Μόνο που ακόμα δεν γνωρίζεις ότι αυτή θα είναι μια από τις πιο δυνατές γευστικές εμπειρίες της ζωής σου.
Σεφ του εστιατορίου είναι ο βραβευμένος και εξαιρετικά ταλαντούχος Μίλτος Αρμένης. Έπειτα από μια λαμπρή θητεία σε εστιατόρια με αστέρια Michelin (Γαλλία, Ισπανία και Ελβετία) και ζηλευτές συνεργασίες (όπως αυτή με τον Alain Doucasse ή εκείνη με τον Jérôme Serres) αναλαμβάνει για πρώτη φορά την κουζίνα ενός αθηναϊκού εστιατορίου. Μισός Κερκυραίος και μισός Ισπανός, χρησιμοποιεί τη διπλή καταγωγή του για να δημιουργήσει τη δική του, νόστιμη δημιουργική κουζίνα. Τραχανάς με αβγοτάραχο Μεσολογγίου με ξύσμα λεμονιού, μπουκέτο σαλάτας τυλιγμένη σε προσούτο Ευρυτανίας με ρόδι, γκοργκοντζόλα και καρύδια, γαρίδες σχάρας με σελινόριζα και κονφί λεμόνι, παέγια θαλασσινών με κριθαράκι, τριλογία σοκολάτας γκανάζ σε κραμπλ φουντουκιού και σάλτσα από φρούτα του δάσους, είναι όλα όσα έχει ετοιμάσει ο σεφ για εσάς (τιμή μενού €38/άτομο).Αν δεν σε ερωτευτεί μετά από αυτό το δείπνο, μάλλον δεν θα το κάνει ποτέ. ● Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: 2106202475, Fb: @omikronrestaurant.gr, Δρόσου 1 και Αίγλης, Νέα Ερυθραία, www.omikronrestaurant.gr
Ορίζοντες Λυκαβηττού
Η βεράντα της Αθήνας
Φαντάσου αυτή την εικόνα: Φτάνεις μαζί της στη σκιά του Λυκαβηττού την ώρα που ο ήλιος δύει και η πόλη αρχίζει σιγά-σιγά να φωτίζεται. Της τραβάς την καρέκλα για να καθίσει και τα μάτια της φωτίζονται από τη φλόγα του κεριού. Κοιτάει τη θέα που απλώνεται κάτω από τα πόδια της, γελάει ενθουσιασμένη και σου δείχνει την Ακρόπολη. Εσύ της χαμογελάς και ενώ της κρατάς το χέρι, της ψιθυρίζεις: «Εσύ είσαι ακόμη πιο όμορφη από αυτή τη θέα». Δεν θα σε πιστέψει, αλλά δεν χρειάζεται. Την έχεις ήδη κερδίσει.
Με την παραπάνω σκηνή θα έπρεπε να αρχίζουν όλα τα ρομαντικά δείπνα του κόσμου. Μόνο που δεν έχουν όλα τα εστιατόρια του κόσμου το προνόμιο να κοιτούν την Αθήνα από τα 277 μέτρα του Λυκαβηττού, όπως οι Ορίζοντες Λυκαβηττού. Όσο για το μενού, αυτό είναι άλλο ένα μεγάλο, μαγευτικό κεφάλαιο. Οι γεύσεις ταξιδεύουν στη σύγχρονη κουζίνα, συνομιλώντας όμως ταυτόχρονα με τις γευστικές παραδόσεις της Μεσογείου. Τα πιάτα που έχουν ετοιμάσει οι σεφ ειδικά για την ημέρα των ερωτευμένων είναι ίσως τα μόνα που μπορούν να σου τραβήξουν την προσοχή από αυτή τη μαγική και ασύγκριτη θέα: Κακαβιά με βραγχιοκάλυμμα και λαχανικά, αρωματισμένη με κουρκουμά και σαφράν, καραβίδες και γυαλιστερές σε σάλτσα ούζου με αρωματικό ρύζι, σαλάτα εποχής με ρόδι, καρύδια, ροκφόρ, προσούτο και βινεγκρέτ, τσιπούρα σοτέ με νιόκι και πέστο φιστίκι Αιγίνης, πανακότα σοκολάτας με φρούτα του πάθους για το τέλος. Τιμή μενού: 55/άτομο. Ναι. Αν η Αθήνα ήταν σπίτι, οι Ορίζοντες Λυκαβηττού θα ήταν σίγουρα το μπαλκόνι της. ● Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: 2107227065, Fb: @orizonteslycabettus Λόφος Λυκαβηττού, www.orizonteslycabettus.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.