- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Είναι μικρό, στρογγυλό και αφόρητα ξεροψημένο. Μια κολασμένη μπουκιά που σε πάει στον Παράδεισο. Ταυτόχρονα και η πιο αθώα παιδική ανάμνηση. Αν ανήκεις και εσύ στην κατηγορία των ανθρώπων που μυρίζουν κεφτεδάκι να τηγανίζεται και τους έρχεται λιγοθυμιά, αυτό το άρθρο είναι για εσένα, μπουκιά και θερμίδα.
Νοστιμοσφαιρίδιον
Πες ότι περπατάς στο δρόμο και σου έρχεται μια ξαφνική λιγούρα. Ποιες οι επιλογές; Σάντουιτς; Σουβλάκι; Τυρόπιτα; Όχι, φίλε λιχούδη. Η απάντηση είναι ένα χάρτινο μπολ ξέχειλο με αφράτα κεφτεδάκια. Στο Νοστιμοσφαιρίδιον (μερικοί το φωνάζουν και Tasty Ball) μπορείς να αγοράσεις κεφτέδες με το τεμάχιο (ξεκινούν από €0,40) ή σε μερίδα (από €4) και να καταλήξεις με ένα παραγεμισμένο κεφτεδομπολ που θα περιέχει ό,τι κεφτέ σου κάνει κέφι. Υπάρχουν βλέπεις 7 (!) διαφορετικά είδη κεφτέδων: σπιτικά και αγαπημένα, κοτοκεφτεδάκια, σμυρναίικα κεφτεδάκια, κολοκυθοκεφτέδες, πατατοκεφτέδες και ρεβιθοκεφτέδες Σίφνου (εννοείται ότι μπορείς να τα συνδυάσεις όλα σε ένα μπολ και να γίνει χαμός). Το μεγάλο σουξέ όμως είναι η περίφημη κεφτεδόπιτα (€2), δηλαδή μια απίστευτη ροδίτικη πίτα, λεπτή και τρυφερή, που γεμίζεται με 2 κεφτεδάκια, πατάτες, σαλάτα και σος της επιλογής σου. Προσωπικά, όλο λέω ότι θα δοκιμάσω και τους άλλους κεφτέδες, αλλά πάντα υποκύπτω στη γοητεία των κλασικών (είναι πεντανόστιμοι, οι άτιμοι). Κάποια μέρα θα τα καταφέρω. Κωλέττη 33, Εξάρχεια, 215 5016909 και Τσαμαδού 64, Πειραιάς, 215 5003606
Κεφτές και δεν φταις
Καταρχήν να δηλώσω ότι λιποθυμώ με την ονομασία. Το θεωρώ ευρηματικότατο (κυρίως γιατί θα μπορούσε να είναι το μότο της ζωής μου) καθώς ξεκαθαρίζει από την αρχή ότι τούτος εδώ ο ναός είναι ταγμένος στο δόγμα του κεφτέ. Θα βρεις κλασικούς κεφτέδες, μουσκεμένους κεφτέδες (βουτηγμένοι σε κόκκινη σάλτσα και από πάνω τρίμα φέτας), κεφτέδες που βλέπουν (με αυγά μάτια). Γενικώς θα βρεις δεκάδες κεφτέδες, σε διάφορες παραλλαγές, που μάλιστα αλλάζουν συχνά για να τους δοκιμάσεις όλους ξανά και ξανά (θα βάλω hashtag #stroggilosgiapanta). Το καλύτερο όμως στο κρατάω για το τέλος. Με €12/άτομο πίνεις (μπίρα ή τσίπουρο) και τρως όσο και ό,τι θες, οποιαδήποτε ώρα και μέρα της εβδομάδας (εκτός Δευτέρας που είναι κλειστά!). Τώρα φταις να το ρίξεις στον κεφτέ; Δεν φταις! Ελευθέριου Βενιζέλου 91, Νέα Σμύρνη, 211 2160000
Κεφτέπολις
Και υπότιτλος: «κεφτέδες, μπιφτέκια και άλλα διηγήματα». Σαν τις ιστορίες που σου έλεγε η γιαγιά για να βρει την ευκαιρία και να σε μπουκώσει με έναν κεφτέ. Έτσι σπιτικά (και εντελώς μαμαδίστικα) είναι και εδώ τα κεφτεδάκια που μπορείς να τα πάρεις με το τεμάχιο (€0,80) ή σε μερίδα (€5,30/5 κεφτέδες μαζί με πατάτες, κρεμμύδι, πίτα, σαλάτα). Θα βρεις και σουτζουκάκια σμυρναίικα, να βρεις όμως και την ευκαιρία να δοκιμάσεις το μπιφτέκι τους. Κάνιγγος 6, 210 3300200
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.