- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Μια βραδιά βουτηγμένη στη βελγική σοκολάτα
Δοκιμάσαμε τα άπαντα της σοκολάτας Belcolade και μεταδίδουμε
Στο πρώτο δωμάτιο ένας σοκολατένιος Αζτέκος ξεφλουδίζει έναν καρπό σοκολάτας και υποδέχεται τους επισκέπτες. Στο δεύτερο, ένα κυκλαδικό ειδώλιο στέκεται σιωπηλό δίπλα στις δεκάδες σοκολάτες που εμπνεύστηκαν από ελληνικά υλικά: λεμόνι, παστέλι, ταχίνι, μέλι, θυμάρι, ελαιόλαδο. Στο τρίτο και τελευταίο δωμάτιο, τα βελγικά σοκολατάκια βρίσκονται στο απόγειο της δόξας τους: σοκολατένια βότσαλα, φωλιά μαρέγκας με bitter σοκολάτα, γάλακτος με αλατισμένη καραμέλα, σοκολατένιοι κορμοί-μπουκίτσες που λιώνουν στο στόμα.
Πάνω από δέκα Έλληνες και Βέλγοι pastry chef εργάστηκαν για τη σοκολατένια βραδιά με πρωταγωνιστή τη γνήσια βελγική σοκολάτα Belcolade που διοργάνωσε η Puratos Ελλάς στην κατοικία του Βέλγου Πρέσβη Κ. Luc Liebaut.
Η Belcolade ιδρύθηκε το 1988 από την Puratos Group και από τότε παράγει βελγική σοκολάτα με τον παραδοσιακό τρόπο. Προμηθεύει με σοκολάτες τις μεγαλύτερες σοκαλατοποιίες στον κόσμο για να γίνουν οι φημισμένες πραλίνες Βελγίου και κατέχει τη 2η θέση στην παγκόσμια αγορά επαγγελματικής ζαχαροπλαστικής.
Ο κ. Michel Poot Baudier, Γενικός Διευθυντής της Puratos Ελλάς λέει: «Η γευστική σοκολάτα αρχίζει με την προσεκτική επιλογή των συστατικών. Στην Belcolade, εφαρμόζουμε αυστηρά κριτήρια όταν πρόκειται για την προέλευση των καρπών του κακάο μας, επιλέγοντας μόνο την καλύτερη ποιότητα για τη σοκολάτα μας. Κάθε χώρα από την οποία επιλέγουμε το κακάο έχει τις δικές της σπεσιαλιτέ, ποικιλίες και αρώματα. Συνεργαζόμαστε με ειδικά επιλεγμένους αγροτικούς συνεταιρισμούς που χρησιμοποιούν τις ίδιες διαδικασίες συγκομιδής».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.