- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Το καινούργιο all day bar άνοιξε μόλις πριν μια εβδομάδα και ανήκει στο γνωστό κομμωτή Γιώργο Δουδέση. Βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο famous κομμωτήριό του και είναι όμορφο, με αρχιτεκτονιές που χαρίζουν στιλ και φτιάχνουν ατμόσφαιρα – «υπεύθυνος» ο Έντυ Ρόμπερτς του γνωστού αρχιτεκτονικού γραφείου GFRA. Οι καρέκλες, τα φωτιστικά, τα τραπέζια, τα αξεσουάρ είναι όλα τους δείγματα του σύγχρονου (όσο και υπέροχου) ντιζάιν – το φεγγάρι που φωτίζει από ψηλά είναι ένα από τα πιο πετυχημένα της ροκ σειράς επίπλων της Diesel. Όλα εδώ μέσα μπερδεύονται γλυκά. Από τις «παράταιρες» καρέκλες που αφήνουν αμυδρά την εντύπωση πως είσαι σε σπίτι (γουστόζου) φίλου, μέχρι τον κόσμο που είναι ένα συνονθύλευμα περαστικών, περίοικων, διάσημων και μη πελατών του Γιώργου από δίπλα.
Ανοιχτό από το πρωί μέχρι όσο πάρει το βράδυ, έχει όλα όσα μπορεί να θελήσει ο περιπλανώμενος του κέντρου την ώρα της δίψας ή και της πείνας του. Σάντουιτς σε ποικιλία ψωμιών και σε ποικιλία γεύσεων, φρέσκες σαλάτες, τάπας, μικρά εύκολα πιάτα που επίσης εύκολα μοιράζονται σε μια παρέα. Όλα τους νόστιμα και πρωτότυπα, συνδυάζουν τα ελληνικά προϊόντα με τις διεθνείς γεύσεις.
Για να πάρετε μια ιδέα, υπάρχει σάντουιτς με τοσταρισμένες φέτες χωριάτικου ψωμιού, με μορταδέλα, λαδοτύρι, ντοματίνια, ρόκα και μαρμελάδα αχλαδιού αρωματισμένη με μουστάρδα, μίνι μπριός με μους σολομού και κρέμα τυριού αρωματισμένη με πιπεριές Φλωρίνης. Αλλά και τα τάπας... ελληνικά μιλάνε. Όπως τα κροστίνι σκόρδου με τη φάβα, τα κρεμμύδια και το ξυδάτο χταπόδι. Υπάρχει και πικάντικη σούπα γκασπάτσιο, καρπάτσιο μοσχαριού, σαλάτα με τόνο μαρινέ και πολλά ακόμη, οι γεύσεις συνέχεια θα ανανεώνονται. Κοντά σ’ αυτά υπάρχει και ενημερωμένη κάβα κρασιών, αλλά και το... βαρύ πυροβολικό, δηλαδή δυνατά, επίσης πρωτότυπα κοκτέιλ. Στα συν οι τιμές που είναι κάτι παραπάνω από καλές, τα τάπας ξεκινούν από € 2, οι σαλάτες από € 6, το ποτήρι κρασί € 4. Ανοιχτά κάθε μέρα από τις 8.30 το πρωί, τις Κυριακές από τις 12.30 μ.μ.
G, Βουκουρεστίου 39 & Τσακάλωφ, 210 3629.086
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.