Θεματα

«Οι καρποί της Αργολική Γης» στο Φουγάρο για δεύτερη χρονιά

Εκδρομή στο ωραίο Ναύπλιο και γνωριμία με τα προϊόντα και τους παραγωγούς

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
371892-768274.jpg

Άλλοι λίγο, άλλοι πολύ, όλοι έχουμε αρχίσει να αναζητάμε την αγνή γεύση του παραδοσιακού προϊόντος. Γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες, φτιαγμένα από παινεμένα χέρια, ζυμαρικά χειροποίητα που μοσχοβολάνε, χυμοί χωρίς συντηρητικά με φρούτα από κάποιο μικρό χωράφι του κάμπου. Πώς τα βρίσκουμε όμως όλα αυτά; Πώς ξέρουμε ποιο είναι το καλύτερο; Ταξιδεύοντας. Και δοκιμάζοντας πολύ.

«Οι καρποί της Αργολικής Γης στο Φουγάρο» είναι μια έκθεση επίλεκτων προϊόντων που διεξάγεται για δεύτερη φορά φέτος, στο Φουγάρο, στον όμορφο πολυχώρο του Ναυπλίου. Φέτος, συμμετέχουν 17 παραγωγοί του νομού και εσύ δεν ξέρεις τι να πρωτοδοκιμάσεις!

Χυμοί, ζυμαρικά, τυροκομικά, ελιές, βότανα, γλυκά &μαρμελάδες, μέλι, παγωτό, αποστάγματα (ούζο, τσίπουρο, λικέρ), κρασί από παλιές ντόπιες ποικιλίες και πολλά ακόμα προϊόντα, βραβευμένα σε ελληνικές αλλά και διεθνείς εκθέσεις. Η έκθεση (η οποία έχει ξεκινήσει ήδη και συνεχίζεται μέχρι και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου) είναι εμπλουτισμένη με πολλές εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, μουσικά και άλλα δρώμενα για να βοηθήσει τους επισκέπτες να γνωρίσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τα προϊόντα του τόπου (μπορείτε να δείτε όλους τους παραγωγούς που συμμετέχουν εδώ).

Ο καιρός θα είναι καλός αυτό το Σαββατοκύριακο. Τίποτα δεν σας σταματάει. Μπείτε στο αυτοκίνητο και ταξιδέψτε για να γνωρίσετε ακόμα μια νόστιμη γωνιά της Ελλάδας.

ΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΚΗΣ ΓΗΣ ΣΤΟ ΦΟΥΓΑΡΟ

2η έκθεση ανάδειξης των αργολικών προϊόντων

ΥΠΑΙΘΡΙΟΙ ΧΩΡΟΙ

Τετάρτη 13 - Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή 5-10μμ | Σάββατο & Κυριακή 11πμ-10μμ

Είσοδος ελεύθερη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ