- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Η Πνύκα στο κέντρο της Βιέννης
Προχτές ακόμη γράφαμε για το Carpo που εδώ και δύο περίπου μήνες βρίσκεται και στο Λονδίνο, και για τους Έλληνες επιχειρηματίες που τολμούν και ανοίγουν καταστήματα όχι πια στην Αθήνα αλλά στα κέντρα των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών πόλεων. Ένας από τους πιο γνωστούς φούρνους της Αθήνας, η περίφημη και ιστορική Πνύκα (από το 1981) έχει προηγηθεί μια και το νέο της απόκτημα στην αυστριακή πρωτεύουσα είναι ανοιχτό από τον Νοέμβρη και έχει ήδη αποκτήσει φανατικό κοινό. Η σκέψη υπήρχε από το 2006, μας λέει ο Γιώργος Κότσαρης-η νέα γενιά ιδιοκτητών, όταν πήγαν μαζί με τον πατέρα του στην Αυστρία για την αγορά ενός πετρόμυλου. Οι Αυστριακοί, συνεχίζει, αγαπούν την Ελλάδα και έρχονται πολύ συχνά εδώ για διακοπές, τους αρέσουν πολύ τα ελληνικά φαγητά, ενώ από την άλλη είναι γνωστό ότι στην Βιέννη από παλιότερα αλλά και στις μέρες μας ανθεί το ελληνικό στοιχείο.
Η νέα Πνύκα βρίσκεται στην καρδιά της Βιέννης, πάνω στην πολυσύχναστη και τουριστικότατη πλατεία του Αγίου Στεφάνου, είναι μικρή αλλά χωράει τα πολύ καλά ψωμιά που την καθιέρωσαν, τα γλυκά, τα κουλουράκια, τις ζεστές τυρόπιτες που τόσο αρέσουν στους Αυστριακούς, όλα μεταφέρονται από το εδώ κατάστημα στην Βιέννη με το αεροπλάνο δυο φορές την εβδομάδα. Μαζί μ’ αυτά προωθούνται και κάποια άλλα ελληνικά προϊόντα όπως ελληνικές σοκολάτες και φυσικοί χυμοί, και γι αυτά τρελαίνονται οι Αυστριακοί …
Landsgrongasse 1-3, 1010 Wien
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.