- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Πάντα μου κάνει εντύπωση που από το opening ακόμη κάποια μαγαζιά μοιάζουν να είναι φτιαγμένα για την επιτυχία. Άλλα πάλι όχι… Το Carpo ανήκει στην πρώτη περίπτωση και από την πρώτη στιγμή που άνοιξε στο Κολωνάκι, τον Νοέμβριο του 2011 κατακλύστηκε από κόσμο. «Πίσω» του η Carpo Hellas που ειδικεύεται εδώ και 20 χρόνια στο εμπόριο, την επεξεργασία και τη συσκευασία ελληνικών αλλά και από όλο τον κόσμο ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων και διαθέτει ένα πανελλήνιο δίκτυο καταστημάτων, ξενοδοχείων, εστιατορίων, εμπόρων-μόνο στην Αττική εξυπηρετούν καθημερινά 300 σημεία!
Στην Αθήνα και στο δικό του κατάστημα, λιτό, όμορφο και με τα προϊόντα μέσα σε τσουβαλάκια να συνθέτουν το ντεκόρ του, καθημερινά είναι γεμάτο. Από κόσμο που έρχεται μέχρι εδώ από τη…μυρωδιά-ο φούρνος τους ψήνει συνέχεια-, από όσους ψάχνουν αποξηραμένα φρούτα-υπάρχει πλούσια ποικιλία, από βερίκοκα μέχρι γκότζι μπέρι-, από όσους λατρεύουν τη χειροποίητη σοκολάτα (και κείνα τα υπέροχα παλιακά και μαμαδίσια σοκολατάκια με τους ξηρούς καρπούς), από όσους θέλουν απλά να πιουν στο όρθιο ένα φλιτζάνι καλού καφέ καβουρδισμένου εκείνη τη στιγμή.
Τα ευχάριστα είναι ότι η οικογένεια Κοντόπουλοι αποφάσισε μέσα στον καιρό της κρίσης να ταξιδέψει την Carpo Hellas στο Λονδίνο. Τις δυο τελευταίες εβδομάδες οι Λονδρέζοι έχουν το δικό τους Carpo, ένα μεγάλο κατάστημα στο 16 της οδού Πικαντίλυ, που «πατάει» ακριβώς στα ίδια στοιχεία που του χάρισαν την επιτυχία και στο Κολωνάκι. Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα πρωταγωνιστούν πλάι στον μυρωδάτο φρεσκοκομμένο καφέ, στο ελληνικό μέλι και άλλα ξεχωριστά προϊόντα. Μαζί «ταξίδεψαν» και η ποιότητα, η ευγένεια, η ζεστή ελληνική προσφορά και οι προσιτές τιμές του Carpo γι αυτό, μαθαίνουμε, ότι έχει ήδη γίνει…ντόρος και ο κόσμος που περνάει καθημερινά είναι πολύς.
Carpo London: 16 Piccadilly str., Λονδίνο
τηλ.: 0044 20 72877233
Carpo Kolonaki:
Κανάρη 6, 210 36 05 617
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.