- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κι όμως το Überness νηστεύει…
Η pop up καντίνα του Βασίλη Καλλίδη ζει τις μεγάλες στιγμές της Σαρακοστής
Υπάρχει ένα μέρος σε αυτή την πόλη όπου πικάντικες enchiladas και τραγανά spring rolls κάνουν παρέα σε ζουμερά burgers και crispy χοιρινά. Κι όλα αυτά με φόντο νταλικέρηδες, φθαρμένους τοίχους, πλαστικές λευκές καρέκλες και ένα αδιάκοπο ανθρώπινο βουητό μπροστά στους πάγκους με τα λαχανικά. Αυτό είναι το τέλειο σκηνικό της τέλειας καντίνας του Βασίλη Καλλίδη. Το Überness πετάγεται μπροστά σου εκεί που δεν το περιμένεις και σε τραβάει από τη μύτη. Ακριβώς στην ψυχή αυτού του σουρεάλ κόσμου, της λαχαναγοράς του Ρέντη, ο Βασίλης σερβίρει τις αναμνήσεις του από όλο τον πλανήτη και βάζει το street food στη σωστή του θέση.

Όσο κρατά η Σαρακοστή όμως, η κουζίνα του Überness παίρνει άλλη ρότα, μπλέκεται με νηστίσιμα και vegan πιάτα και τους δίνει μια νοστιμιά που άλλο να στη λέμε και άλλο να τη δοκιμάζεις.. Βελουτέ κολοκύθας, τραγανά spring rolls με γέμιση samosas από πατάτα, ginger και αρακά, αλλά και ένα τεράστιο burger σερβιρισμένο σε νηστίσιμο brioche (κοντά μας μόνο για σαράντα μέρες), και γεμισμένο με χειροποίητα φαλάφελ από ελληνικά ρεβίθια, δροσερή ντομάτα, κρεμμύδι, αγγούρι τουρσί kimchi και μια πλούσια σάλτσα από ταχίνι και λεμόνι. Τις τελευταίες μέρες της νηστείας στο μενού προστίθενται φρέσκα καλαμάρια σε τραγανή κρούστα με vegan μαγιονέζα σκόρδου και σουβλάκια από γαρίδες πασπαλισμένες με κορεάτικα μπαχαρικά.

Το πραγματικό αποκορύφωμα όμως έρχεται στα τέλη αυτού του μήνα, το Σάββατο της 25ης Μαρτίου. Τότε, το Überness θα…εξαφανιστεί! Στη θέση του θα βρούμε –για μία και μόνο ημέρα- μια pop ταβέρνα με τα όλα της: τραπέζια πολλά, σερβιτόρους να πηγαινοέρχονται, από τα ηχεία θα ακούγονται η Μαίρη Λίντα, η Μαρινέλλα και τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου, μια παιδαγωγός θα απασχολεί δημιουργικά τα πιτσιρίκια, ενώ το μενού θα είναι παραδοσιακό και αμαρτωλό μαζί. Ψωμί ζυμωτό και ελιές, σαλάτα με μαρούλι, κρεμμυδάκι και άνηθο, ταραμοσαλάτα, ρεβιθοκεφτέδες, μπακαλιάρος ξαρμυρισμένος, τηγανιτός σε κουρκούτι από Σουρωτή και αλεύρι από πετρόμυλο, σκορδαλιά με ψωμί ή πατατάτη και μια κολασμένη σοκολατόπιτα με παγωτό κρέμα για το τέλος, που δεν θα θες να έρθει.
Info: Τζων Κέννεντυ 1, Λαχαναγορά Ρέντη. Η πρόσβαση είναι εύκολη από όλες τις πλευρές της πόλης μέσω της Εθνικής Οδού ή της οδού Πειραιώς, το δωρεάν πάρκινγκ χωράει αμέτρητα αυτοκίνητα και το τηλέφωνο για κρατήσεις είναι 210 4816320.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η βάση είναι ξεκάθαρη: 100% φρέσκος ελληνικός μοσχαρίσιος κιμάς, αφράτα buns, σπιτικές σος, πατάτες κομμένες στο χέρι. Αλλά αυτό που μένει είναι η λεπτομέρεια.
Εδώ και 50 χρόνια είναι κομμάτι της καθημερινότητας της Θεσσαλονίκης
Ένα ψαράκι τόσο δα, που είναι όμως ελληνικότατο, ντόπιο, σχετικά οικονομικό, πολύ τσαχπίνικο και με τρομερή διατροφική αξία
Και όχι, το λεμόνι δεν ψήνει το ωμό ψάρι και δεν σκοτώνει τα βακτήρια στα όστρακα
Από επικό gelato μέχρι artisanal προφιτερόλ και τα τουλουμπάκια που έγιναν viral
Ένα γλυκό με έντονη... γλυκύτητα, τραγανό εξωτερικά και μαλακό εσωτερικά
Τα πάντα εδώ είναι ολόφρεσκα, φτιάχνονται καθημερινά στο εργαστήριό τους, με άριστες πρώτες ύλες, αγάπη και τέχνη
Από το 2023 έχει γίνει σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν τις αυθεντικές γεύσεις, με μια πιο σύγχρονη προσέγγιση
Η artisanal φιλοσοφία του Overoll αποτυπώνεται σε κάθε λεπτομέρεια
Τα κλασικά κι αγαπημένα και οι τρεις νέοι κωδικοί που ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε
Σταθερό σημείο αναφοράς για όσους πιστεύουν ότι ένα καλό γλυκό δεν είναι απλώς επιδόρπιο αλλά μνήμη
Στα Άνω Πετράλωνα, το Αρµενοβίλ - γλυκά της Θεσσαλονίκης, είναι σηµείο αναφοράς
Στα Zuccherino το gelato δεν είναι απλώς γλυκό, είναι καλοκαιρινή εμπειρία πόλης
Η οικογενειακή επιχείρηση από τον Βόλο που σκέφτηκε να φτιάξει ένα παγωτό τόσο-όσο!
Έχεις δοκιμάσει παγωτό... Matcha Latte;
Στις εκβολές του Πηνειού ένας ψαράς μάς μαγειρεύει μπλε καβούρια δίπλα στο νερό και μας συστήνει τη ζωή στις παράγκες της Μπούκας
75 χρόνια μια θάλασσα από γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.