- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Κι όμως το Überness νηστεύει…
Η pop up καντίνα του Βασίλη Καλλίδη ζει τις μεγάλες στιγμές της Σαρακοστής
Υπάρχει ένα μέρος σε αυτή την πόλη όπου πικάντικες enchiladas και τραγανά spring rolls κάνουν παρέα σε ζουμερά burgers και crispy χοιρινά. Κι όλα αυτά με φόντο νταλικέρηδες, φθαρμένους τοίχους, πλαστικές λευκές καρέκλες και ένα αδιάκοπο ανθρώπινο βουητό μπροστά στους πάγκους με τα λαχανικά. Αυτό είναι το τέλειο σκηνικό της τέλειας καντίνας του Βασίλη Καλλίδη. Το Überness πετάγεται μπροστά σου εκεί που δεν το περιμένεις και σε τραβάει από τη μύτη. Ακριβώς στην ψυχή αυτού του σουρεάλ κόσμου, της λαχαναγοράς του Ρέντη, ο Βασίλης σερβίρει τις αναμνήσεις του από όλο τον πλανήτη και βάζει το street food στη σωστή του θέση.
Όσο κρατά η Σαρακοστή όμως, η κουζίνα του Überness παίρνει άλλη ρότα, μπλέκεται με νηστίσιμα και vegan πιάτα και τους δίνει μια νοστιμιά που άλλο να στη λέμε και άλλο να τη δοκιμάζεις.. Βελουτέ κολοκύθας, τραγανά spring rolls με γέμιση samosas από πατάτα, ginger και αρακά, αλλά και ένα τεράστιο burger σερβιρισμένο σε νηστίσιμο brioche (κοντά μας μόνο για σαράντα μέρες), και γεμισμένο με χειροποίητα φαλάφελ από ελληνικά ρεβίθια, δροσερή ντομάτα, κρεμμύδι, αγγούρι τουρσί kimchi και μια πλούσια σάλτσα από ταχίνι και λεμόνι. Τις τελευταίες μέρες της νηστείας στο μενού προστίθενται φρέσκα καλαμάρια σε τραγανή κρούστα με vegan μαγιονέζα σκόρδου και σουβλάκια από γαρίδες πασπαλισμένες με κορεάτικα μπαχαρικά.
Το πραγματικό αποκορύφωμα όμως έρχεται στα τέλη αυτού του μήνα, το Σάββατο της 25ης Μαρτίου. Τότε, το Überness θα…εξαφανιστεί! Στη θέση του θα βρούμε –για μία και μόνο ημέρα- μια pop ταβέρνα με τα όλα της: τραπέζια πολλά, σερβιτόρους να πηγαινοέρχονται, από τα ηχεία θα ακούγονται η Μαίρη Λίντα, η Μαρινέλλα και τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου, μια παιδαγωγός θα απασχολεί δημιουργικά τα πιτσιρίκια, ενώ το μενού θα είναι παραδοσιακό και αμαρτωλό μαζί. Ψωμί ζυμωτό και ελιές, σαλάτα με μαρούλι, κρεμμυδάκι και άνηθο, ταραμοσαλάτα, ρεβιθοκεφτέδες, μπακαλιάρος ξαρμυρισμένος, τηγανιτός σε κουρκούτι από Σουρωτή και αλεύρι από πετρόμυλο, σκορδαλιά με ψωμί ή πατατάτη και μια κολασμένη σοκολατόπιτα με παγωτό κρέμα για το τέλος, που δεν θα θες να έρθει.
Info: Τζων Κέννεντυ 1, Λαχαναγορά Ρέντη. Η πρόσβαση είναι εύκολη από όλες τις πλευρές της πόλης μέσω της Εθνικής Οδού ή της οδού Πειραιώς, το δωρεάν πάρκινγκ χωράει αμέτρητα αυτοκίνητα και το τηλέφωνο για κρατήσεις είναι 210 4816320.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.